Πρεμιέρα με Πάβιτς για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Αντώνης Πατσούρας
Πρεμιέρα με Πάβιτς για τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ!

bet365

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Δευτέρα (20:00) στο Σπλιτ την Γιαντράν στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η μοίρα τα έφερε έτσι και ο Ολυμπιακός στην πρώτη του χρονιά μετά Πάβιτς εποχής θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ πόλο ανδρών της περιόδου 2019-20 στην πόλη που γεννήθηκε και μεγάλωσε ο Κροάτης με τον Γιόζιπ στην εξέδρα.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Δευτέρα (20:00) στην 1η ημέρα του Τσάμπιονς Λιγκ, ανοίγει την αυλαία της διοργάνωσης, στο Σπλιτ, εκεί όπου γεννήθηκε το 1982 ο Γιόζιπ Πάβιτς, κόντρα στην Γιαντράν.

Ο Πάβιτς αν και μένει με την οικογένεια του στο Ζάγκρεμπ είναι ήδη στο Σπλιτ για να δει την πρώτη και την τελευταία χρονικά ομάδα της καριέρας του. Ήδη επισκέφτηκε το απόγευμα της Κυριακής το ξενοδοχείο όπου διαμένει η αποστολή του Ολυμπιακού για να δει τους παλιούς του συμπαίκτες.

Ο Ολυμπιακός παίζει το πρώτο ματς της χρονιάς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και όλοι στην ομάδα εύχονται να παίξει και στο τελευταίο, δηλαδή στον τελικό, όπως το 2001, το 2002, το 2016, το 2018 και το 2019.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου είναι κατά μεγάλο ποσοστό αλλαγμένη. Ο αρχηγός της, ο Κροάτης τερματοφύλακας, ο Πάβιτς κρέμασε το σκουφάκι του. Ο αμυντικός του... βράχος ο Μπούσλιε παίζει στην Προ Ρέκο, ο Ομπράντοβιτς επέστρεψε στην Κροατία και ο Γιάννης Φουντούλης παίζει στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Φερεντσβάρος.

Νέος αρχηγός είναι ο Μουρίκης που είναι 9 χρόνια στην ομάδα. Σε μια ομάδα που ελάχιστοι δεν έχουν πάρει Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Στέφαν Μίτροβιτς έχει 2 με την Παρτιζάν και την Φερεντσβάρος. Ο Μάρο Γιόκοβιτς έχει 3 με την Γιουγκ και την Προ Ρέκο.

Οι δυο τους πήραν μεταγραφή στον Ολυμπιακό για να κερδίσουν άλλο ένα Τσάμπιονς Λιγκ. Μαζί τους και ο Ιβάν Μπουλιούμπασιτς ο οποίος έχει πολλά μετάλλια με την εθνική Κροατίας αλλά Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχει κερδίσει.

Στους τερματοφύλακες ο Ζερδεβάς δεν έχει γευτεί αυτή τη χαρά αλλά ο Ζιβογίνοβιτς ήταν στο ρόστερ της Παρτιζάν όταν το κέρδισε.

Ο Θόδωρος Βλάχος θα είναι για 9η σερί χρονιά στον πάγκο της ομάδας και δίπλα του ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2018 Βαγγέλης Δελακάς.

Ο Ολυμπιακός είναι στον ίδιο όμιλο με την Γιαντράν Σπλιτ (Κροατία), την Ζόλνοκ (Ουγγαρία), την Καζάν (Ρωσία), την Σπαντάου (Γερμανία), την Μπαρτσελονέτα (Ισπανία), την Γιουγκ (Κροατία) και την Γιαντράν Χέρτζεκ Νόβι (Μαυροβούνιο).

Εκτός από τον Ολυμπιακό στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ Έλληνες θα βρούμε στην Φερεντσβάρος, τον Γιάννη Φουντούλη, αλλά και στη Γιουγκ τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου.

Στον άλλο όμιλο είναι εκτός από την Φερεντσβάρος, η Προ Ρέκο που ξεκινάει κάθε χρόνο ως φαβορί, η Ντιναμό Τιφλίδας, η Μλάντοστ, η OSC, η Τεράσα, η Μαρσέιγ και το Ανόβερο.

Ο πιο δύσκολος όμιλος είναι ο Α' που συμμετέχει ο Ολυμπιακός. Οι τέσσερις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο μετά από 14 αγώνες θα είναι στο Final-8 που θα διεξαχθεί στη Γένοβα όπως το 2018.

Η Προ Ρέκο άσχετα από την παρουσία της έχει εξασφαλίσει ως διοργανώτρια μια θέση.

Αν κάποιος τολμήσει προγνωστικά θα μπορούσε να γράψει ότι στο Final-8 θα είναι σίγουρα η Προ Ρέκο, ο Ολυμπιακός, η Φερεντσβάρος, η Γιουγκ ενώ ακολουθούν η Ζόλνοκ με την Μπαρτσελονέτα από τον Α' και η OSC με τη Μλάντοστ από τον Β'.

Το πρόγραμμα της 1ης ημέρας:
Δευτέρα 7.10
Γιαντράν Σπλιτ-Ολυμπιακός
Τρίτη 8.10
Σπαντάου-Μπαρτσελονέτα
Ζόλνοκ-Καζάν
Γιαντράν Χ.Ν-Γιουγκ
Τετάρτη 9.10
Φερεντσβάρος-Ανόβερο
Τεράσα-Ντιναμό Τιφλίδας
OSC-Μλάντοστ
Μαρσέιγ-Προ Ρέκο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα