Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ πεταλούδα η Ντουντουνάκη! (vid)

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στα 100μ πεταλούδα η Ντουντουνάκη! (vid)

bet365

Με 57.37 η Άννα Ντουντουνάκη έγραψε ιστορία στη Βουδαπέστη και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα!

Ιστορία έγραψε στη Βουδαπέστη η Άννα Ντουντουνάκη!

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από τα Χανιά με χρόνο 57.37 κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό των 100μ πεταλούδα στην 2η ημέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης της Βουδαπέστης.

Η επίδοση της είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ και την οδήγησε στο πρώτο σκαλί του βάθρου μαζί με την Γαλλίδα Μαρί Γουατέλ.

H Ντουντουνάκη γύρισε 5η στα 50μ αλλά στο 2ο 50αρι ξεπέρασε όλες τις αθλήτριες και φυσικά την Λουίζ Χάνσον που ήταν φαβορί για το χρυσό. Η Σουηδέζα έμεινε 3η με 57.56.

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ανήκε στην ίδια και ήταν το 57.77 που είχε από το Ευρωπαϊκό της Γλασκώβης, στις 4/8/2018. Το ρεκόρ αυτό το ισοφάρισε την Δευτέρα και την Τρίτη το "διέλυσε"!

Η Άννα Ντουντουνάκη ανήκει στην «Team Future» της Bwin.

Μετάλλιο με την 3η!

Αυτή είναι η 3η παρουσία της Άννας σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Το 2016 στο Λονδίνο ήταν 6η στα 100μ πεταλούδα και το 2018 στη Γλασκόβη ήταν στην 5η θέση.

Την 3η και φαρμακερή ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Καρέ χρυσών για την Ελλάδα

Αυτό είναι το 4ο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδος σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ο Άρης Γρηγοριάδης είχε κερδίσει 2 (2008, 2012 σε 50μ και 100μ ύπτιο) και άλλο ένα ο Ανδρέας Βαζαίος το 2016 στα 200μ μικτή ατομική.

Φυσικά η Ντουντουνάκη είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά χρυσό μετάλλιο. Έως σήμερα η μοναδική γυναίκα που είχε ανέβει στο βάθρο ήταν η Νέρι Νιαγκουάρα η οποία και είχε 3 χάλκινα μετάλλια στα 100μ και 50μ ελεύθερο.

Τα Χανιά και η Νομική

Η Άννα Ντουντουνάκη ξεκίνησε ως αθλήτρια της συγχρονισμένης κολύμβησης και κάπως αργά ασχολήθηκε με την κολύμβηση.

Ανήκει στον Ναυτικό Όμιλο Χανίων ενώ έχει τελειώσει τις σπουδές της στη Νομική. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στο Λονδίνο. Μιλάει 3 γλώσες.

Το 2016 συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες στη Βραζιλία και ήταν 17η στα 100μ πεταλούδα ενώ έχει ήδη προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο το 2021.

Το 2019 ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό 25αρας στη Γλασκόβη στα 100μ πεταλούδα.

Καράμπελας: «Περίμενα το μετάλλιο»

Ο προπονητής της Άννας Ντουντουνάκη, Τάσος Καράμπελας, είπε στο site της ΚΟΕ:

«Περίμενα και το χρόνο και το μετάλλιο. Είχαμε δουλέψει σκληρά με την Άννα. Ξέραμε ότι μπορούσε να ανέβει στο βάθρο. Η τακτική που ακολουθήσαμε ήταν σωστή γιατί πάντα ο τελικός είναι ένας τελικός.

Απέδειξε η Άννα ότι είναι αθλήτρια του τελικού και δικαιώθηκε για μια ακόμη φορά.. Γράψαμε ιστορία με το χρυσό αυτό μετάλλιο, αφού η Άννα είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Αφιερώνω αυτό το μετάλλιο στην γυναίκα μου, στην κόρη μου, στην Ομοσπονδία και σε όλους τους Έλληνες προπονητές που συσπειρώθηκαν για να φτάσουμε σε αυτές τις μεγάλες επιτυχίες».

 

Τελευταία Νέα