Σπύρος Γιαννιώτης: Ο άνθρωπος που κατέκτησε κολυμπώντας δυο φορές τον κόσμο!

Σπύρος Γιαννιώτης: Ο άνθρωπος που κατέκτησε κολυμπώντας δυο φορές τον κόσμο!

bet365

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στο αγώνισμα των 10χλμ το 2011 και το 2013.

Το 1986 στη Μαδρίτη, η Έλλη Ρουσάκη, θα γίνει η πρώτη κολυμβήτρια από την Ελλάδα, που θα συμμετάσχει σε τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Η αθλήτρια του Ολυμπιακού θα καταλάβει την 6η θέση στα 200μ πεταλούδα και θα γράψει ιστορία.

Θα περάσουν πολλά χρόνια που κάποιος συμπατριώτης μας θα είναι και πάλι σε τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης. Αυτός είναι ο Σπύρος Γιαννιώτης.

Ο Κερκυραίος που ανήκε στον Ολυμπιακό θα ταξιδέψει στη Φουκουόκα της Ιαπωνίας για να συμμετάσχει στη διοργάνωση και θα γίνει ο πρώτος Έλληνας (άνδρας) που θα φτάσει σε τελικό.

Θα κολυμπήσει στα 400μ ελεύθερο και θα είναι 7ος. Ακολουθεί η 7η θέση της 4χ200μ ελεύθερο το 2003 και το πρώτο μετάλλιο!

Το κατέκτησε ο Άρης Γρηγοριάδης του Άρη Θεσσαλονίκης στα 50μ ύπτιο και ήταν ολόχρυσο.

Η νέα εποχή του Γιαννιώτη

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 άρχισε μαζί με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο να κάνει σκέψεις ν' αφήσει την πισίνα για την μαραθώνια κολύμβηση.

Το τόλμησε αρκετά αργότερα και από το 2006 είναι πλέον αθλητής στο open water αλλά συνεχίζει και στην πισίνα όχι όμως με την ίδια ένταση.

Το εγχείρημα πέτυχε... Ο Σπύρος Γιαννιώτης στο open water θα κατακτήσει ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά και 7 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα.

Στην κορυφή στη Σανγκάη

Το 2007 στο Παγκόσμιο της Μελβούρνης θα κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στα 5χλμ. Δυο χρόνια αργότερα στη Ρώμη θα είναι 2ος πάλι στα 5χλμ.

Στην Κίνα και στην Σανγκάη θ' ανέβει στο ψηλότερο σκαλί. Θα είναι "χρυσός" στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2011 στο αγώνισμα των 10χλμ που είναι και Ολυμπιακό αγώνισμα.

Ο Γιαννιώτης τερμάτισε σε 1.54.24 αφήνοντας κατά 2.5 δευτερόλεπτα πίσω τον Τόμας Λουρτζ ο οποίος έχει 3 χρυσά στα 10χλμ στη διοργάνωση και στη Σανγκάη ήταν "χρυσός" και στα 5χλμ!

Ο Έλληνας ήταν 2ος στα 5χλμ στη Σανγκάη.

Back to back

Με το χρυσό μετάλλιο στη Σανγκάη εξασφαλίζει μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τους 4ους της καριέρας του, αλλά την τελευταία στιγμή θα μείνει εκτός βάθρου (4ος) στα 10χλμ.

Ένα χρόνο μετά (2013) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη. Ο Γιαννιώτης είναι και πάλι "χρυσός". Με 1.49.11 αφήνει στη 2η θέση τον Λουρτζ και στην 3η τον "χρυσό" Ολυμπιονίκη του Λονδίνου, τον Ουσάμα Μελούλι.

Στην ίδια διοργάνωση θα πάρει το ασημένιο στο ομαδικό (5χλμ) μαζί με την Αραούζου και τον Φωκαϊδη ενώ το 7ο μετάλλιο του σε Παγκόσμιο θα έρθει το 2015 στο Καζάν και θα είναι το χάλκινο πάλι στα 10χλμ.

 

Τελευταία Νέα