Δράκου: «Ο κόσμος υπακούει και δίνει τη δική του μάχη»

Gazzetta team
Δράκου: «Ο κόσμος υπακούει και δίνει τη δική του μάχη»

bet365

Στην προσπάθεια που κάνουμε όλοι οι Έλληνες να νικήσουμε τον εφιάλτη του κορονοϊού, στάθηκε μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου.

Πάντα αισιόδοξη, διαρκώς με ένα χαμόγελο στα χείλη και με έναν καλό λόγο στην έκφραση. Αυτή ήταν και παραμένει η πρωταθλήτρια της κλασικής κολύμβησης Νόρα Δράκου, η οποία σήμερα αναφέρεται στον επαναπροσδιορισμό των στόχων της.

Την ώρα που ήταν έτοιμη για την τελική ευθεία, διεκδικώντας την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες και μια καλή παρουσία στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, ήρθε η πανδημία και τα άλλαξε όλα.

Μιλώντας στην σελίδα της κολυμβητικής ομοσπονδίας υποστηρίζει ότι θα μπορέσει να υλοποιήσει τους στόχους της φέτος απηλλαγμένη από το άγχος της παρουσίας στην Ολυμπιάδα η οποία μετατέθηκε για 12 μήνες.

«Αντιμετωπίζω το γεγονός σαν να χάθηκε η φετινή χρονιά. Το να μείνεις εκτός νερού δύο μήνες σημαίνει διπλάσιο χρόνο να επανέλθεις. Βλέπω όλη αυτή τη δοκιμασία σαν την ξεκούραση που θα έκανα το καλοκαίρι και επανατοποθετώ τους στόχους μου, δηλαδή το όριο για την Ολυμπιάδα και μια πολύ καλή εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι στόχοι και τα χρονοδιαγράμματα θα γίνουν πάλι από την αρχή και μόλις ξεκινήσουμε θα έχω μια καθαρή εικόνα για όλα».

Η πανδημία βασανίζει τον πλανήτη αλλά η Νόρα εκτιμά ότι οι πρωταθλητές είναι μαθημένοι στα δύσκολα και μπορούν γρήγορα να σηκωθούν όρθιοι.

«Σίγουρα η υγεία είναι πάνω από όλα. Οπότε θα πω οτι ήταν η πιο σωστή απόφαση. Το να βρεθούμε τόσες χιλιάδες άνθρωποι σε έναν χώρο για τόσο μεγάλο διάστημα είναι μόνο επικίνδυνο τόσο για εμάς όσο και για τους γύρω μας. Σίγουρα περίμενα τους Ολυμπιακούς τέσσερα ολόκληρα χρόνια. Ήμουν έτοιμη να μπω στην τελική ευθεία οπότε λίγο με έριξε όλο αυτό ψυχολογικά, με αποδιοργάνωσε, αλλά εμείς οι αθλητές είμαστε μαθημένοι στα δύσκολα. Να αντιμετωπίζουμε καταστάσεις και να σηκωνόμαστε πιο δυνατοί».

Η Νόρα Δράκου πλέκει το εγκώμιο στην ελληνική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τις δύσκολες και πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις.

«Η Ελλάδα είναι μια ομάδα σε όλο αυτό, με καλό σύστημα και καλούς παίχτες. Ο κόσμος υπακούει στις εντολές, δίνει τη δική του μάχη, σωματική και ψυχική, και προσπαθεί να μείνει αισιόδοξος. Άλλωστε εμείς οι Έλληνες φημιζόμαστε για την αισιοδοξία μας. Εμείς οι άνθρωποι προγραμματίζουμε πράγματα, κάνουμε σχέδια, αλλά μια ανώτερη δύναμη μάλλον σχεδιάζει κάτι άλλο. Οπότε όλη αυτή η δοκιμασία μάλλον θα μας μάθει πολύ καλά να ζούμε το τώρα και να περνάμε καλά με το οτιδήποτε μας δίνεται τη στιγμή που μας δίνεται. Οπότε αυτό θα συμβούλευα αυτή τη στιγμή. Έχουμε αυτά τα δεδομένα. Πως μπορούμε αυτά τα δεδομένα να τα διανθίσουμε με ωραίες στιγμές; Ο καθένας από εμάς ξέρει την απάντηση».

Αφού λάνσαρε έναν καινοτόμο υπερπλήρη οδηγό για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ, το Gazzetta ταξίδεψε στην άλλη άκρη του Ατλαντικού για ένα NBA Tour χωρίς προηγούμενο. Ο Αντώνης Καλκαβούρας θα βρεθεί σε έξι διαφορετικές πολιτείες των Η.Π.Α. ακολουθώντας τους πρωταθλητές Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μείνετε συντονισμένοι, το περιεχόμενο θα είναι εντυπωσιακό!

 

NEWS FEED