ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Η ΟΧΕ αποφάσισε διακοπή και πρωτάθλημα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο χάντμπολ

Η ΟΧΕ αποφάσισε διακοπή και πρωτάθλημα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο χάντμπολ

Η ΟΧΕ αποφάσισε διακοπή και πρωτάθλημα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο χάντμπολ

Με ψήφους 14-1 η ΟΧΕ αποφάσισε οριστική διακοπή στη Handball Premier και Α1 γυναικών και η ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ κατακτούν τα πρωταθλήματα της περιόδου 2019-20.

Οριστική διακοπή στη Handball Premier και Α1 γυναικών στο χάντμπολ αλλά με απονομή πρωταθλήματος αποφάσισε το ΔΣ της ΟΧΕ το οποίο συνεδρίασε την Τρίτη (19/5). 

Η ομοσπονδία που είχε ζητήσει επίσημα από τον Λευτέρη Αυγενάκη να διεξαχθούν τελικοί σε άνδρες (ΑΕΚ-Ολυμπιακός) και σε γυναίκες (ΠΑΟΚ-Νέα Ιωνία) έκανε στροφή 360 μοιρών και αποφάσιε πως δεν θα συνεχίσει τα πρωταθλήματα. 

Έτσι στη Handball Premier πρωταθλήτρια είναι η ΑΕΚ και στην Α1 γυναικών ο ΠΑΟΚ. Οι ψήφοι ήταν 14-1 υπέρ της διακοπής με ανάδειξη πρωταθλητή με τον ΠΑΟΚ να επιμένει σε διακοπή χωρίς πρωταθλητή. 

Η ΟΧΕ θα βγάλει ανακοίνωση στην οποία θα πρέπει να εξηγεί πως φτάσαμε από τους τελικούς του Ιουνίου στη διακοπή με πρωταθλητή και ενώ υπήρχε περιθώριο για αγώνες έως το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. 

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ ήταν ισόβαθμη με τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία αλλά τον είχε κερδίσει στον πρώτο γύρο στο Ρέντη ενώ ο ΠΑΟΚ ήταν στο +4 από τη Νέα Ιωνία.

Επίσης για την ιστορία θα αναφέρουμε ότι η ΑΕΚ κέρδισε 3 φορές (Κύπελλο, πρωτάθλημα) τον Ολυμπιακό μέσα στη σεζόν. Βέβαια η ΟΧΕ αποφάσισε κάτι νέο  για την ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. 

Έως σήμερα στα ομαδικά αθλήματα σε περίπτωση ισοβαθμίας, είχε δοθεί πρωτάθλημα μετά από μπαράζ, είχε δοθεί πρωτάθλημα μετά από κανονική περίοδο σε ισοβαθμία αλλά με τις δυο ομάδες που ήταν στην κορυφή να έχουν παίξει δυο αγώνες. 

H απόφαση αυτή ανοίγει και το δρόμο για άλλα ομαδικά αθλήματα τα οποία δεν θα μπορέσουν να ολοκληρώσουν τα πρωταθλήματα λόγω της πίεσης του χρόνου. Στα υπόλοιπα αθλήματα τα πράγματα είναι πιο εύκολα αφού πουθενά δεν υπάρχει ισοβαθμία.

Η ΑΕΚ που ήταν η καλύτερη ομάδα στο διάστημα που είχε παιχτεί χάντμπολ στην Ελλάδα κερδίζει το 3ο της πρωτάθλημα μετά από αυτά του 2011 και του 2013. 

Επίσης και για τα κορίτσια του ΠΑΟΚ είναι το 3ο και το 2ο συνεχόμενο (2019, 2020). Το πρώτο ήταν το 2013. Ο ΠΑΟΚ έτσι έχει δυο σερί χρονιές με νταμπλ.