Χάντμπολ: Εγκαινιάστηκαν το Εθνικό Προπονητήριο και τα γραφεία της Μεσογειακής

Gazzetta team
Χάντμπολ: Εγκαινιάστηκαν το Εθνικό Προπονητήριο και τα γραφεία της Μεσογειακής

bet365

Τα εγκαίνια των γραφείων της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, αλλά και του Εθνικού Προπονητικού Κέντρου Χάντμπολ, πραγματοποιήθηκαν στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Εκτός του Υφυπουργού Αθλητισμού, τα εγκαίνια έγιναν παρουσία του προέδρου της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Χάντμπολ, Ζόραν Ραντόισιτς, του προέδρου της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδας, Κώστα Γκαντή και του Γενικού Γραμματέα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας Κώστα Σταματιάδη.

Τα γραφεία – έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας θα χρησιμοποιηθούν παράλληλα και από την Οργανωτική Επιτροπή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων «Αθήνα 2021», αφού κεντρικό γήπεδο της σπουδαίας αυτής διοργάνωσης -του χρόνου το καλοκαίρι με τη συμμετοχή 32 χωρών- θα είναι το ΣΕΦ.

Ο κ. Αυγενάκης δήλωσε ότι «δεσμευτήκαμε πως η χώρα μας θα ξαναμπεί δυναμικά στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη, διεκδικώντας και διοργανώνοντας γεγονότα μεγάλης αθλητικής σημασίας, όπως αρμόζει διαχρονικά στο ρόλο της και το υλοποιούμε με συνέπεια. Η 17η Μεσογειάδα εξελίσσεται και θα ολοκληρωθεί αύριο Σάββατο με άριστα στο οργανωτικό κομμάτι, χαιρόμαστε που η έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας μεταφέρεται μόνιμα στην Ελλάδα και από σήμερα ήδη ετοιμαζόμαστε για τη μεγάλη πρόκληση του επόμενου καλοκαιριού, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ Εφήβων. Δεν έχω καμία αμφιβολία για την επιτυχία του και ελπίζω ότι και αγωνιστικά θα ανταποκριθεί η Εθνική μας. Για την πληρέστερη προετοιμασία της, αλλά και των υπόλοιπων Εθνικών μας ομάδων, παραδίδουμε στην ΟΧΕ το δικό της προπονητήριο, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα τόσων και τόσων ετών της Ομοσπονδίας, με την οποία υπάρχει εξαιρετική συνεργασία και συναντίληψη. Προσβλέπουμε στην ανάπτυξη του χάντμπολ στην Ελλάδα, όπως και κάθε άλλου αθλήματος και στο μέτρο του εφικτού εξαντλούμε τα περιθώρια στήριξης της Πολιτείας».

Ο κ. Ραντόισιτς υπογράμμισε πως «είναι μια σπουδαία ημέρα η σημερινή και ευχαριστώ τον Υφυπουργό και την Κυβέρνηση για τη φροντίδα τους στο χάντμπολ. Η Μεσόγειος είναι το κέντρο του παγκόσμιου χάντμπολ κι εμείς ως Συνομοσπονδία δεχθήκαμε με χαρά τη μεταφορά της έδρας από την Ρώμη στην Ελλάδα. Η αθλητική και πολιτιστική κουλτούρα και ιστορία της χώρας σας το αξίζει».

Ο κ. Γκαντής επισήμανε ότι «Πρόκειται για μια χαρούμενη ημέρα για το χάντμπολ και τον ελληνικό αθλητισμό. Ολοκληρώνεται αύριο η Μεσογειάδα, που αποτελεί την καλύτερη πρόβα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων που θα διεξαχθεί εδώ του χρόνου το καλοκαίρι. Με τη βοήθεια του Υφυπουργείου Αθλητισμού αποκτήσαμε και Εθνικό προπονητήριο, στεγάσαμε την έδρα της Μεσογειακής Συνομοσπονδίας, χώρος που θα λειτουργήσει και ως έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κι όλ’ αυτά συντελούν στις διαρκείς προσπάθειές μας να προάγουμε το άθλημα. Ευχαριστούμε πάρα πολύ όσους συνέβαλαν για να πραγματοποιηθούν τα σημερινά ευχάριστα».

Στις τελετές των εγκαινίων παρέστησαν η Γενική Διευθύντρια- Συντονίστρια του ΣΕΦ Χριστίνα Τσιλιγκίρη, το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ και αρχηγός αποστολής της Εθνικής ομάδας στην Μεσογειάδα, Κώστας Βιολιτζής, ο τεχνικός σύμβουλος της IHF και στρατηγικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γκι Πετιτζιράρ, ο συντονιστής της Επιτροπής Ανάπτυξης της ΟΧΕ, Παναγιώτης Ιατρούδης, ο τεχνικός σύμβουλος της ΟΧΕ, Γιώργος Κρανάκης, ο Πρόεδρος της ΕΣΧΑ Δημήτρης Σταυρακάκης, ο πρόεδρος του ΕΣΚΑΝ Παναγιώτης Σκανδαλάκης και αρκετοί επιτελείς της Ομοσπονδίας και άνθρωποι του χάντμπολ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα