H OXE για τους πρόσφυγες

Gazzetta team
H OXE για τους πρόσφυγες

bet365

Στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου Erasmus+Sport με τίτλο DiCoR: Different People-Common needs. Refugees moving towards a physical active life (Διαφορετικοί άνθρωποι- Κοινές ανάγκες.

Οι πρόσφυγες κινούνται σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής), η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, πραγματοποίησε Ημερίδα με θέμα «Πρόσφυγες και Αθλητισμός- Ελληνική Πραγματικότητα».

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του εν λόγω έργου η ευαισθητοποίηση των ενδιαφερόμενων μερών, η επικοινωνία και η ανταλλαγή απόψεων των εμπλεκομένων στον χώρο του αθλητισμού, όσον αφορά στη συμβολή της φυσικής άσκησης και του αθλητισμού στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και της υγείας των προσφύγων.

Βασικός ομιλητής στην ημερίδα ήταν ο υπεύθυνος επιμόρφωσης της ΟΧΕ Γιάννης Βαρελτζής, ο οποίος δήλωσε στο γραφείο Τύπου της Ομοσπονδίας: «Παρουσιάσαμε τις δράσεις και τα κοινωνικά προγράμματα της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε τέτοια ζητήματα.

Οι δράσεις υλοποιήθηκαν μέσα από προπονήσεις και εκδηλώσεις στο γήπεδο χάντμπολ του ΟΑΚΑ, στον Φωκιανό, στο ΣΕΦ, αλλά και στην Αρχαία Ολυμπία. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ, θα έχουμε και συνέχεια».

Παρόντες εκ μέρους της ΟΧΕ ήταν επίσης ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης και ο Συντονιστής Ανάπτυξης Παναγιώτης Ιατρούδης.

 

Τελευταία Νέα