Ολυμπιακός - Ουραλότσκα 13-10

Αργυρώ Γιαννουδάκη
Ολυμπιακός - Ουραλότσκα 13-10

bet365

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 13-10 της Ουραλότσκα και έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στο φάιναλ-4 της Euroleague.

Mπορεί η αμυντική λειτουργία των κοριτσιών του Χάρη Παυλίδη να μην δούλεψε υποδειγματικά, όμως η στόφα πρωταθλητή, σε συνδυασμό με την ανικανότητα των Ρωσίδων να σκοράρουν στην παίκτρια παραπάνω (0/4) ήταν εκείνη που δεν επέτρεψε στις «ερυθρόλευκες» να χάσουν βαθμούς.

Η Ουραλότσκα άνοιξε το σκορ με την Γκορμπούνοβα, με τον Ολυμπιακό να απαντά άμεσα και να παίρνει προβάδισμα 3-1. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν με σουτ από την περιφέρεια λίγο πριν τη εκπνοή του οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο η αμυντική αδυναμία του Ολυμπιακού απεικονίστηκε σε ένα πλασματικά αμφίρροπο ματς, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι αντιπροσωπευτικό των δυνατοτήτων της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο Χάρης Παυλίδης σε έξαλλη κατάσταση, φάνηκε να επαναφέρει τις αθλήτριες του από τον λίθαργο, καταφέροντας να σημειώσουν ένα εντυπωσιακό 3-0, με τις Ρωσίδες να μείωνουν σε 10-8. Η Πλευρίτου βρήκε το δρόμο προς τα δίκτυα διαμορφώνοντας το 11-8, όμως η η Μπερσνέβα με ένα εντυπωσιακό σουτ από την περιφέρεια έγραψε το 11-9, στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Το τελευταίο καθοριστικό οκτάλεπτο, η Μπιανκόνι πέτυχε δύο γκολ, με τις φιλοξενούμενες να μειώνουν με πέναλτι με την Καρίμοβα 13-10.

Ολυμπιακός - Ουραλότσκα 13-10

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 4-4, 4-3, 2-1

Ολυμπιακός: Ελ. Πλευρίτου 2, Ασημάκη 3, Μανωλιουδάκη 1 Μπιανκόνι 4, Έμολο 3

Ουραλότσκα: Γκορμπούνοβα 2, Ζαρίποβα 1, Μπερσνέβα 2 Αμπντριζιάκοβα 1, Καρίμοβα 2, Κολμάκοβα 1

 

Τελευταία Νέα