Τι γίνεται με τα κολυμβητήρια;

Gazzetta team
Τι γίνεται με τα κολυμβητήρια;

bet365

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του gazzetta.gr στην Google
Την περσινή κολυμβητική χρονιά αντιμετωπίσαμε ένα τεράστιο πρόβλημα με την λειτουργία των κολυμβητηρίων. Πολλά κολυμβητήρια στην Ελλάδα έμειναν κλειστά για ένα χρονικό διάστημα (κυρίως τους χειμερινούς μήνες) και πολλά άλλα για όλο τον χρόνο.

Οι Δήμοι αδυνατούσαν να συντηρήσουν και να στηρίξουν οικονομικά τα κολυμβητήρια. Αυτό είχε τεράστια επίπτωση (εντονότερα στην περιφέρεια) στην προσέλευση των παιδιών, στη βελτίωση των κολυμβητών-τριών, το οποίο φάνηκε και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα και στους χειμερινούς αγώνες, αλλά και στη μείωση των εσόδων των σωματείων. Πολλοί συνάδελφοι έμειναν άνεργοι μέσα στην αγωνιστική περίοδο και άλλοι υπέστησαν μειώσεις στις απολαβές τους, λόγω της συγκεκριμένης κατάστασης.

Η κοινή διαπίστωση είναι ότι τα ελληνικά κολυμβητήρια είναι παλιά και κακοσυντηρημένα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των υπαλλήλων. Μήπως είναι η ώρα να δούμε την αλλαγή διαστάσεων των δεξαμενών για καθημερινή χρήση σε 25 ή 33 μέτρα και το βάθος στις ρηχές πισίνες για εκμάθηση, ώστε να μειώσουμε τα κόστη συντήρησης;

Φέτος η κατάσταση φαίνεται να βελτιώνεται. Λόγω Δημοτικών εκλογών, λόγω καλύτερης διαχείρισης, λόγω εύρεσης και αξιοποίησης κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Ποιος ξέρει.

Παρόλα αυτά, ήρθε στο προσκήνιο ένα άλλο θέμα, αυτό της αδειοδότησης για διεξαγωγή αγώνων. Ανακαλύφθηκε, λοιπόν, ότι ορισμένα δεν είχαν καν άδεια λειτουργίας, ενώ άλλα δεν είχαν καταθέσει ποτέ τα απαραίτητα δικαιολογητικά για αδειοδότηση.

 

Το αποτέλεσμα είναι αγώνες να ακυρώνονται ή διεξάγονται υπό άσχημες συνθήκες, σε κακά κολυμβητήρια, ενώ το καλύτερο κολυμβητήριο της Ελλάδας, το ΟΑΚΑ, να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί, μέχρι στιγμής.

Ποιο την πληρώνουν; Οι αθλητές, εμείς οι προπονητές, οι οικογένειες των αθλητών, οι οποίες ουσιαστικά στηρίζουν το όλο σύστημα και τα σωματεία.

Η ελληνική κολύμβηση έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Έχουμε ταλαντούχους αθλητές και αθλήτριες, ταλαντούχους προπονητές και ανθρώπους με όραμα. Ας βοηθηθούν, ώστε να πετύχουν. Εύχομαι να τελειώσουν τα προβλήματα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση για καλό όλων.

Ελπίζω να μην σας κούρασαν οι σκέψεις μου. Ευχαριστώ.

ΠΑΝΟΣ ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Φ.Α-ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Πηγή: waterpololive.gr

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

Τελευταία Νέα