Απέκλεισαν Παραολυμπιονίκες από τον Μαραθώνιο!

Gazzetta team
Απέκλεισαν Παραολυμπιονίκες από τον Μαραθώνιο!

bet365

Σοβαρές καταγγελίες για τους διοργανωτές του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, οι οποίοι δεν επέτρεψαν τη συμμετοχή σε δύο Παραολυμπιονίκες!

Ο Αλεξανδρος Ταξιλδάρης, ασημένιος Παραολυμπιονίκης στους Αγώνες της Αθήνας, γιατρός και αντιδήμαρχος Κομοτηνής, ταξίδεψε στην Αθήνα μαζί με τον Μάκη Καλάρα για να πάρουν μέρος με τα αμαξίδιά τους στον Κλασικό Μαραθώνιο. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο Ταξιλδάρης στο isotimos.gr, ο τεχνικός σύμβουλος της οργανωτικής επιτροπής, Γιώργος Δούσης, δεν του επέτρεψε να δηλώσει συμμετοχή, λόγω του ότι τα αμαξίδιά τους είναι επικίνδυνα για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες!

Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, όταν ο Ταλξιδάρης είπε΄οτι συμμετείχαν κανονικά στο Μαραθώνιο των Σπετσών και σε αυτόν της Θεσσαλονίκης πήρε την εξής απάντηση: «Επειδή σας άφησαν να συμμετάσχετε σε κάνα δυο πανηγυράκια, δεν σημαίνει ότι θα σας αφήσουμε να πάρετε μέρος στον μαραθώνιο της Αθήνας», ενώ στη συνέχεια ο Δούσης φέρεται να του είπε: «Κύριε Ταξιλδάρη, εσείς μπορεί να θέλετε να τρέξετε κρατώντας μια βόμβα, πρέπει να σας δεχτούμε; Σας εξηγώ ότι μπορεί να είστε επικίνδυνος για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες».

Οι δύο Παραολυμπιονίκες αποφάσισαν να μην δώσουν το παρών στην εκκίνηση για να μην δημιουργήσουν προβλήματα, ωστόσο οι καταγγελίες τους προκαλούν σοβαρό προβληματισμό...

 

Τελευταία Νέα