Το λιφτινγκ στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων «με πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία»

Gazzetta team
Το λιφτινγκ στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Ιωαννίνων «με πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία»

bet365

Παρά το γεγονός ότι το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά και για τον αθλητισμό λόγω της πανδημίας, το πρόσημο για την διοίκηση του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρο Ιωαννίνων κρίνεται θετικό όπως προέκυψε μετά τον απολογισμό των πεπραγμένων για την χρονιά που έφυγε και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μάλιστα αυτό που έχει την δική του σημασία είναι πως πέρα από το ολικό... λίφτινγκ που έγινε σε αθλητικές εγκαταστάσεις-σταθμό για την πρωτεύουσα της Ηπείρου εξ αρχής για τους αρμοδίους τέθηκε ως πρώτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας!

Οι σημαντικότερες παρεμβάσεις της χρονιάς στο ΠΕΑΚΙ έγιναν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Λιμνοπούλας (ανακατασκευή μεγάλου μέρους του παρκέ, τοποθέτηση νέου φωτισμού led, νέες μπασκέτες, νέα προστατευτικά στους τοίχους του Γυμναστηρίου, νέοι πάγκοι για τις ομάδες και σύντομα θα μπουν και νέα καθίσματα για τις κερκίδες), οι οποίες συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τις επόμενες ημέρες, με την ολοκλήρωση των νέων σύγχρονων αποδυτηρίων.

Σημαντική παρέμβαση ήταν επίσης η ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων, με αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων στον χώρο του Πανηπειρωτικού Αθλητικού Κέντρου (με τη στήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου), στο Εθνικό Στάδιο «Οι Ζωσιμάδες» και στους χώρους της Λιμνοπούλας, τόσο στα ανοικτά γήπεδα, όσο και στις περιμετρικές διαδρομές.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν ήδη οι διαδικασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητηρίου, ένα έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, και πλέον η Επιτροπή Διοίκησης αναμένει τις άμεσες ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών της Γ.Γ.Α., για να προχωρήσει το έργο. Επίσης, το 2020, η Επιτροπή Διοίκησης, ολοκλήρωσε τη διαδικασία για την απόκτηση νέου, σύγχρονου εξοπλισμού για το Κολυμβητήριο, μέσω του οποίου υπήρξε ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους αθλητές και το κοινό.

Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ προχώρησε και σε άλλες παρεμβάσεις, όπως:

- Διαγραμμίσεις για τις θέσεις παρκινγκ ΑμεΑ στο Πανηπειρωτικό Στάδιο.

- Τοποθέτηση ειδικής χαλαζιακής άμμου για τους αθλητές στίβου στην αίθουσα κάτω από τις κερκίδες των «Ζωσιμαδών».

- Παρεμβάσεις καλλωπισμού και αισθητικής αναβάθμισης στους χώρους περιμετρικά του Εθνικού Σταδίου.

- Αναβάθμιση του κλειστού Κωπηλατηρίου, με στόχο να διδάσκεται και πάλι εκεί, από τους προπονητές της κωπηλασίας, η τεχνική που απαιτείται, προκειμένου οι νεαροί αθλητές να εξοικειωθούν με το άθλημα και τις απαιτήσεις του.

- Βελτίωση των αποδυτηρίων και του συστήματος θέρμανσης στους «Ζωσιμάδες».

- Αναμόρφωση στους περιβάλλοντες χώρους της Λιμνοπούλας και του Πανηπειρωτικού.

Σημειώνεται ότι, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία, το ΠΕΑΚΙ φιλοξένησε κατά τη διάρκεια του 2020 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης Εφήβων/Νεανίδων, Παίδων/Κορασίδων, Παμπαίδων/Παγκορασίδων, ενώ στο ανακαινισμένο Κλειστό της Λιμνοπούλας έγιναν σημαντικοί φιλικοί αγώνες ομάδων της Basket League.

Καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και συγκεκριμένα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης στήριξε τις παρεμβάσεις και τα έργα που έγιναν στον χώρο του ΠΕΑΚΙ. Μέσα στο 2020, ο υφυπουργός επισκέφθηκε τα Γιάννενα και παρέστη στην κοπή πίτας της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, ενώ είδε από κοντά και τους χώρους στο Πανηπειρωτικό Στάδιο, δηλώνοντας αρωγός σε όλες τις προσπάθειές της για αναβάθμιση των αθλητικών χώρων.

Τα Γιάννενα είχε επισκεφθεί και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο οποίος είχε την ευκαιρία να δει τις εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ και να διαπιστώσει από κοντά τις εργασίες αναβάθμισης που είχαν γίνει μέχρι εκείνο το χρονικό διάστημα, δηλώνοντας πως μέσα σε λίγους μήνες, από την προηγούμενη επίσκεψή του εδώ, είχε αλλάξει άρδην η εικόνα των εγκαταστάσεων.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ, Παντελής Κολόκας, δήλωσε: «Το 2020, άφησε το στίγμα του σε ολόκληρη την ανθρωπότητα και φυσικά και στην χώρα μας, με την πανδημία να αλλάζει τη ζωή όλων μας. Εμείς, ως Επιτροπή Διοίκησης, με βάση τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, προχωρήσαμε τον προγραμματισμό μας και ολοκληρώσαμε έργα ουσίας και αναβάθμισης των αθλητικών χώρων. Η προσπάθειά μας αυτή, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τη νέα χρονιά, έχοντας πάντα ως γνώμονα να δώσουμε στην πόλη, στους αθλητές και σε όλους όσους γυμνάζονται και ατομικά, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης. Θέλω να ευχαριστήσω, όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια και ιδιαίτερα την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τον υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη, τα μέλη της Επιτροπής Διοίκησης, όλους τους εργαζόμενους και το προσωπικό του ΠΕΑΚΙ, την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, τον Δήμο Ιωαννιτών και την Επιτροπή Λειτουργίας του Νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, για την άριστη συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια».

Μάλιστα για όλα τα παραπάνω η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ, πήρε και τα εύσημα από τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook!

Το είπαμε -Το κάναμε! Η συνεχής αναβάθμιση αθλητικών εγκαταστάσεων είναι κεντρική πολιτική μας & καθημερινό μέλημα των...

Posted by Λευτέρης Αυγενάκης on Wednesday, January 13, 2021

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα