Ένα Σάββατο στο Μαρκόπουλο (pics & vid)

Gazzetta team
Ένα Σάββατο στο Μαρκόπουλο (pics & vid)

bet365

Πήγαμε, είδαμε, φάγαμε, ήπιαμε στη γιορτή για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της Ιπποδρομίες ΑΕ.

Δεν είχα πάει ποτέ στον ιππόδρομο. Δηλαδή το πιο κοντά που έφτασα ποτέ σε ιππόδρομο ήταν το βιντεάκι με τον κύριο αυγολέμονο.

Τόσο άσχετος.

Το προηγούμενο Σάββατο όμως ήταν η κατάλληλη ευκαιρία για να απολαύσω και εγώ τη μαγεία του και να μάθω τι είναι αυτό τελικά που κάνει αυτό το άθλημα τόσο εθιστικό και δημοφιλές.

Η Ιπποδρομίες ΑΕ συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και η πρόσκληση έφτασε στο Gazzetta.

Την πήρα πριν προλάβει οποιοσδήποτε άλλος. Η εκδήλωση θα ξεκινoύσε στις πέντε το απόγευμα οπότε προγραμμάτισα να είμαι περίπου στις τρεις εκεί για να ποντάρω επιτέλους για πρώτη φορά στη ζωή μου σε άλογο.

Βέβαια λογάριαζα χωρίς τον ξενοδόχο καθώς μαζί μου θα ήταν και μία συνάδελφος.

Και να κανονίζεις κάτι, περιμένοντας να ετοιμαστεί μια γυναίκα δεν είναι και το πιο σίγουρο πράγμα του κόσμου. Αλλά με καλή θέληση τα καταφέραμε και φτάσαμε!

10 λεπτά πριν ξεκινήσει εκδήλωση!

Ασφαλώς και είχαν τελειώσει οι κούρσες, ασφαλώς και όλοι οι καλεσμένοι βρίσκονταν στον δεύτερο όροφο όπου περίμεναν να ξεκινήσει το event.

Αναβάλλω το ραντεβού μου με τις κούρσες για το επόμενο Σάββατο.

Τι θα ήταν όμως ακριβώς αυτή η εκδήλωση;

Η Ιπποδρομίες ΑΕ, του Ομίλου ΟΠΑΠ, συμπλήρωσε τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της και βράβευσε στις εγκαταστάσεις της στο Μαρκόπουλο, τους κορυφαίους αναβάτες, προπονητές, ιδιοκτήτες και ιπποπαραγωγούς που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους το 2016.

Ο χώρος

Οι εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου είναι υπέροχες. Δηλαδή δεν έχω πάει σε αντίστοιχους ιπποδρόμους στην Αγγλία, που είναι και παράδοση τους, αλλά θεωρώ ότι οι εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις αντίστοιχες του εξωτερικού, από εγκαταστάσεις χωρών με μεγάλη παράδοση στη διοργάνωση αυτή.

Οι άνθρωποι των Ιπποδρομίες ΑΕ έχουν μετατρέψει τον χώρο που παρέλαβαν σε μέρος σε ένα σύγχρονο ιππόδρομο ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Οι άνθρωποι από τους εκδρομείς ΑΕ είχαν φτιάξει να καταπληκτική εκδήλωση στο δεύτερο όροφο του κεντρικού κτηρίου. Ένα κοκτέιλ πάρτι, τόσο προσεγμένο αισθητικά που περίμενες να μπει βασίλισσα Ελισσάβετ μαζί με τον Πρίγκηπα Γουίλιαμ και την Κέητ κρατώντας στα χέρια τους ένα ποτήρι τζιν.

Οι καλεσμένοι

Ήταν όλοι εκεί.

Πέρα από τους κορυφαίους αναβάτες, τους προπονητές, τους ιδιοκτήτες και τους ιπποπαραγωγούς, όλους εκείνους που θα περίμενες δηλαδή να δεις σε μια τέτοια εκδήλωση και βράβευση, ήταν εκεί και άνθρωποι του αθλητισμού και του θεάματος.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Μίμης Δομάζος, ο Μιχάλης Κακιούζης, ο Γιάννης Σιούτης.

Επίσης εκεί ήταν ο Λευτέρης Πανταζής, ο Νίκος Μακρόπουλος και ο Θοδωρής Μαραντίνης.

Τέλος εκεί ήταν και ο καπετάνιος (ένας είναι ο καπετάνιος).

Οι άνθρωποι των Ιπποδρομίες ΑΕ, πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν. Το καταλαβαίνεις από τα λόγια του Διευθύνων Συμβούλου του ΟΠΑΠ και Πρόεδρο της Ιπποδρομίες ΑΕ, Ντάμιαν Κόουπ, το πάθος με το οποίο μίλαγε για αυτό που κάνουν στο Μαρκόπουλο.

Το καταλάβαινες από όλους ανθρώπους που πέρασαν από το βήμα για να παραλάβουν το βραβείο τους, το καταλάβαινες από την χαρά στα μάτια των αναβατών, από την τρέλα των ιδιοκτητών.

Το έβλεπα στα μάτια τους. Αγαπάνε όσο τίποτα αυτό που κάνουν.

Το ότι τον πρώτο χρόνο κιόλας, οι Ιπποδρομίες ΑΕ κατάφεραν να είναι τόσο πετυχημένες, μόνο τυχαίο δεν είναι.

Και του χρόνου, λοιπόν, εδώ για τη δεύτερη χρονιά!

 

Τελευταία Νέα