Καπράλος για το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Περιμένουμε το ποσοστό από τις εισπράξεις» (vids)

Newsroom
Καπράλος για το «Γ. Καραϊσκάκης»: «Περιμένουμε το ποσοστό από τις εισπράξεις» (vids)

bet365

Η ΕΟΕ πρέπει να εισπράξει ένα ποσοστό από τα έσοδα του «Γ. Καραϊσκάκης» σύμφωνα με την σύμβαση.

Για το «Γ. Καραϊσκάκης» και τα έσοδα που πρέπει να δοθούν στην ΕΟΕ, μίλησε ο Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, μιλώντας στην ΕΡΤ3 ανέφερε πως σύμφωνα με την σύμβαση που έχει υπογραφεί για την παραχώρηση του γηπέδου στον Ολυμπιακό, ως ιδιοκτήτρια του γηπέδου θα πρέπει να λαμβάνει ένα ποσοστό από τα έσοδα, από το 2019.

Βεβαίως η ΕΟΕ δεν το έχει πιέσει το θέμα καθώς λόγω της πανδημίας οι αγώνες πέρυσι γίνονταν με κλειστές κερκίδες, ωστόσο φέτος θα κινηθούν ώστε να πάρουν από το κράτος αυτά που προβλέπονται βάσει της σύμβασης.

«Το γήπεδο ανήκε στην ΕΟΕ. Με απόφασή της προκειμένου να γίνουν οι τελικοί του ποδοσφαίρου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, η ΕΟΕ το παραχώρησε στην κυβέρνηση κι αυτή από την μεριά της στον Ολυμπιακό για 49 χρόνια. Τότε το γήπεδο θα επανέλθει στην ΕΟΕ. Ετσι προβλέπεται από την σύμβαση» ανέφερε αρχικά ο κ. Καπράλος.

«Δεν παίρνει τίποτα η ΕΟΕ από την συμφωνία, αλλά προβλεπόταν από το κράτος ότι η ΕΟΕ μετά το 15ο χρόνο θα παίρνει ένα ποσοστό των εισπράξεων του σταδίου (σ.σ.: το 15ο έτος ήταν το 2019). Βεβαίως ήταν μια χρονιά που δεν υπήρξαν εισπράξεις πέρυσι λόγω πανδημίας, αλλά είναι κάτι που έχουμε ζητήσει από τον υφυπουργό Αθλητισμού ώστε όπως γινόταν παλιά, όταν έπαιρνε ένα ποσοστό η ΕΟΕ από τα έσοδα του σταδίου που το χρησιμοποιούσαν Ολυμπιακός και Εθνικός, θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ποσοστό αυτό θα το δώσει το κράτος στην ΕΟΕ για την ολυμπιακή προετοιμασία των αθλητών» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΟΕ.

Ακόμη, ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στην ιδέα της «European Sport Model» μια πρόταση που φέρνει λίγο στο project του European Super League, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Συζητήσαμε με τον κ. Σχοινά για το θέμα αυτό. Το ποδόσφαιρο λόγω συμφερόντων προσπαθεί να αλλάξει τα δεδομένα στο άθλημα για να το χρησιμοποιήσει ως ένα εργαλείο το οποίο θα φέρνει κέρδη στους ιδιοκτήτες. Είναι κάτι που θα καταστρέψει τον αθλητισμό στην Ευρώπη. Το είδαμε με την European Super League. Ευτυχώς εκεί υπήρξε καθολική συσπείρωση από τους οπαδούς ως τις κυβερνήσεις. Από την άλλη υπάρχει όμως μια συνεχής προσπάθεια από τα οικονομικά συμφέροντα που προσπαθούν να επαναφέρουν τέτοιου είδους θέματα που μόνο κακό μπορούν να κάνουν στον ευρωπαϊκό αθλητισμό».Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Τελευταία Νέα