Μετά το Σύνταγμα και την Αριστοτέλους, σειρά παίρνει η Ξάνθη

Newsroom
Μετά το Σύνταγμα και την Αριστοτέλους, σειρά παίρνει η Ξάνθη

bet365

Στη Ξάνθη μεταφέρεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ το διάστημα 14-17 Ιουλίου. Το τρίτο major τουρνουά του φετινού σιρκουί θα πραγματοποιηθεί στη πλατεία Δημοκρατίας στη Ξάνθη με θέα τον ιστορικό Πύργο του Ρολογιού.

Η διοργάνωση XANTHI MASTERS, που θα διεξαχθεί για πρώτη φορά στην όμορφη πόλη της Θράκης, γίνεται χάρη στη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με τον Δήμο Ξάνθης.

Οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες της άμμου, το εντυπωσιακό στήσιμο του γηπέδου με φόντο το «μεγάλο ρολόι» δημιουργούν τις ιδανικές προϋποθέσεις για ένα τετραήμερο γιορτή του αθλήματος για όλους όσοι βρεθούν στη Ξάνθη.

Η Ξάνθη έχει γράψει τη δική της ιστορία στις διεθνείς διοργανώσεις στη σάλα, καθώς έχει φιλοξενήσει την διετία 2002-2003 με μεγάλη επιτυχία αγώνες στο πλαίσιο του World League, με τελευταία της διοργάνωση οι αγώνες της Εθνικής ανδρών για το European League το 2011. Από φέτος, ο Δήμος Ξάνθης μπαίνει δυναμικά και στα μεγάλα τουρνουά του μπιτς βόλεϊ, με το XANTHI MASTERS να είναι η τελευταία major διοργάνωση του πανελληνίου σιρκουί 2022, δύο εβδομάδες πριν τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.

Λίγα λόγια για τη πόλη της Ξάνθης

Η Ξάνθη είναι πόλη της Θράκης στη Βόρεια Ελλάδα. Αποτελεί την πρωτεύουσα της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας και την έδρα του ομώνυμου Δήμου. Υπάγεται διοικητικά στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η Κεντρική Πλατεία από μόνη της είναι ένα αξιοθέατο, μιας και τα τελευταία χρόνια άρχισε να αποκτά και πάλι την παλιά της αίγλη. Πρωτοσχεδιάστηκε το 1870 και από τότε άρχισε να δέχεται πολλές παρεμβάσεις.

Ο Πύργος του Ρολογιού, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης, την πλατεία Δημοκρατίας, κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1880 από τον αριστοκράτη Χατζή Εμίν Αγά ως αφιέρωμα στην πόλη. Ένα τοπόσημο της Ξάνθης, ο Πύργος του Ρολογιού, χαρακτηρίστηκε ομόφωνα μνημείο από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων.

Ο χαρακτηρισμός του πύργου ως μνημείου εστιάζει στο γεγονός ότι αποτελεί ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική κατασκευή που συνδέεται με την ιστορία της εξέλιξης της αρχιτεκτονικής στην Ξάνθη.

Επίσημοι χορηγοί του Πανελλήνιου πρωταθλήματος Beach Volley MASTERS 2022 είναι η Lipton Ice Tea, το δίκτυο διανομέων της Jeep® και η εταιρεία τηλεπικοινωνιών BEFON.

Κύριος χορηγός του XANTHI MASTERS είναι το The Espressonist Coffee Company και επίσημοι χορηγοί είναι το κατάστημα κινητής τηλεφωνίας Vodafone Shop-Καρολίδου Χριστίνα και η βιοτεχνία αθλητικών ενδυμάτων Figli Sports.

 

Τελευταία Νέα