Εφραιμίδης/Αρμενάκης στο Gazzetta: «Γίνονται βήματα μπροστά στο beach volley αλλά χρειάζονται και άλλα. Εξαιρετικό το τουρνουά στη Θεσσαλονίκη»

Φώτης Καρακούσης
Εφραιμίδης/Αρμενάκης στο Gazzetta: «Γίνονται βήματα μπροστά στο beach volley αλλά χρειάζονται και άλλα. Εξαιρετικό το τουρνουά στη Θεσσαλονίκη»

bet365

Ο Νικήτας Εφραιμίδης και ο Απόστολος Αρμενάκης μιλάνε στο Gazzetta για το τουρνουά Beach Volley της Θεσσαλονίκης, στέκονται στα βήματα μπροστά που γίνονται στο άθλημα τονίζοντας πως χρειάζονται και άλλα, ενώ μιλάνε και για τις ανόδους στην σάλα με Πήγασο και Αριστοτέλη αντίστοιχα.

Στο Thessaloniki Grand Slam, πολλές ήταν οι ομάδες με παίκτες της σάλας που θέλησαν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και στην άμμο, με κάποιους από τους αθλητές να είχαν ασχοληθεί και στο παρελθόν με το Beach Volley. Σε αυτή την κατηγορία ήταν οι Νικήτας Εφραιμίδης και Απόστολος Αρμενάκης, δύο βολεϊμπολίστες που χρόνια πριν είχαν βρεθεί με επιτυχία και στην άμμο.

Η συγκεκριμένη ομάδα ξεκινώντας από τα προκριματικά κατάφερε να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά και να γίνει μια από τις αγαπημένες του κόσμου που γέμισε κάθε μέρα τις εξέδρες στην Πλατεία Αριστοτέλους. Ο ακραίος του Πήγασου Πολίχνης και ο διαγώνιος του Αριστοτέλη Σκύδρας που φέτος κατάφεραν με τις ομάδες τους να κερδίσουν την άνοδο για την Volley League, μιλάνε στο Gazzetta τόσο για τουρνουά της Θεσσαλονίκης, όσο και για την σάλα, όπου θεωρούν πως για την ώρα φαίνεται οι Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός να έχουν ένα μικρό προβάδισμα.

Αρχικά πως ζήσατε την εμπειρία των αγώνων στην Αριστοτέλους;

Εφραιμίδης: «Προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ που έπαιξα με τον Τόλη. Πρώτη φορά παίξαμε μαζί, είχαμε πει να το κάνουμε πριν τρία χρόνια, αλλά δεν έγινε. Μου είπε πως φέτος θα πάμε και πήγαμε. Τα προκριματικά ήταν δύσκολα παιχνίδια, όπως δύσκολα ήταν και αυτά του ομίλου. Φτάσαμε μέχρι τα προημιτελικά και κοιτάξαμε στα μάτια και παραλίγο να περάσουμε μια πάρα πολύ έμπειρη ομάδα. Εγώ είμαι πάρα πάρα πολύ ευχαριστημένος από την πορεία μας δεδομένο πως συναντηθήκαμε και κάναμε προπόνηση 2 με 3 φορές σε 3 βδομάδες για να έρθουμε παίξουμε. Εντάξει προς Θεού κανείς δεν θέλει να χάνει, αλλά η όλη αύρα και το συμπέρασμα ήταν θετικό για εμάς».

Αρμενάκης: «Ήταν ένα πολύ όμορφο τουρνουά. Χάρηκα που ήμουν εδώ και συμμετείχα στα παιχνίδια στην Αριστοτέλους, ένα όμορφο σημείο της πόλης. Τα παιχνίδια ήταν δυνατά και η διοργάνωση πολύ καλή. Πολύ όμορφη η εμπειρία με τον Νικήτα που παίξαμε πρώτη φορά. Προπονηθήκαμε μαζί μέσα σε διάστημα τριών βδομάδων πέντε φορές συνολικά. Καλή ήταν η πορεία μας, αντιμετωπίσαμε στα προημιτελικά μια ομάδα προπονημένη και έμπειρη και πιστεύω πως η διαφορά ήταν πως ήταν πιο προπονημένη ομάδα από εμάς».

Συνολικά είσαστε ικανοποιημένοι από την πορεία σας στους αγώνες;

Εφραιμίδης: «Εντάξει, ήταν προημιτελικός, κέρδιζες πήγαινες στους «4». Οι ομάδες που θα περάσουν στα ημιτελικά θα τις δούμε, είναι ομάδες που ασχολούνται κατά κόρον με το συγκεκριμένο άθλημα ή σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Έχουν παίξει άλλα τρία με τέσσερα τουρνουά πιο πριν, οπότε δεν μπορείς να πεις πως δεν είσαι ευχαριστημένος, αλλά όταν φτάνεις στην πηγή θέλεις να πιεις και νερό. Προς Θεού, ξέρουμε πως θαύματα δεν γίνονται μέσα σε δύο και τρεις μέρες και αποδειχθεί από πολλές ομάδες σάλας και μπιτς πως η ομάδα είναι πάνω από παίκτες και χαρακτηριστικά, οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Κερδίσαμε τον σεβασμό και των αντιπάλων μας και της κερκίδας. Μακάρι να μπορούσαμε να παίξουμε και ημιτελικό, θα ήταν πολύ ωραίο αυτό, αλλά αυτός είναι ο αθλητισμός, αυτή είναι η ζωή».

μπιτς βόλεϊ

«Αν συνεχίζαμε σε δύο-τρία τουρνουά θα παίζαμε εκπληκτικά»

Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν όλο αυτό, γιατί μιλάμε για δύο αθλητές που δεν παίζετε μπιτς βόλεϊ.

Εφραιμίδης: «Εντάξει ο Τόλης είχε παίξει στο παρελθόν πολλά χρόνια και εγώ κάποια στιγμή ακολουθούσα τα σιρκουί αλλά πάνε τουλάχιστον 3 με 4 χρόνια και για τον Τόλη πάνω από 10. Ήταν εύκολο γιατί γνωριζόμαστε και είμαστε και φίλοι. Καταλαβαίναμε τι θέλει ο ένας και ο άλλος, αλλά στην κόντρα και το υψηλό επίπεδο δεν το κάναμε τόσο καλά για να μπορέσουμε να μας φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε. Εγώ θεωρώ πως με τον Τόλη αν συνεχίζαμε σε δύο-τρία τουρνουά θα παίζαμε εκπληκτικά και το πιστεύω».

Αρμενάκης: «Δεν θέλω να γίνω μέντιουμ, αλλά και εγώ πιστεύω αυτό που λέει ο Νικήτας. Όμως εμένα η περιπέτειά μου με το μπιτς βόλεϊ αυτό το καλοκαίρι τελείωσε. Ήταν για ένα τουρνουά και αυτό ήταν».

Πως είδατε συνολικά το Thessaloniki Grand Slam; Και αγωνιστικά, αλλά και οργανωτικά με τα δύο γήπεδα που είχε για πρώτη φορά.

Εφραιμίδης: «Εγώ είχα παίξει και το 2019 εδώ και είχα περάσει ταμπλό. Φέτος είναι πολύ πιο ανεβασμένο το επίπεδο. Η Ομοσπονδία κάνει βήματα μπροστά και το επίπεδο συνολικά και αγωνιστικά και οργανωτικά ήταν καλύτερο. Δύο γήπεδα, χορηγοί, εμένα μου άρεσαν όλα πάρα πολύ».

Αρμενάκης: «Ναι συμφωνώ, πολύ καλό το επίπεδο. Και το αγωνιστικό είναι καλό, οι ομάδες που βλέπω πως πρωταγωνιστούν ασχολούνται πολύ ζεστά με το άθλημα, προπονούνται καθημερινά και μου αρέσει που το βλέπω αυτό,. Πρώτη φορά για εμένα έπαιξα σε τουρνουά στην Αριστοτέλους, παλιότερα είχα παίξει σε όλα τα τουρνουά στον Λευκό Πύργο, αλλά πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε».

μπιτς βόλεϊ

«Γίνεται βήματα μπροστά, αλλά χρειάζονται και άλλα»

Επειδή έχετε παίξει πολλά χρόνια μπιτς βόλεϊ, αλλά σε άλλη εποχή, η αλήθεια είναι πως για ένα μεγάλο διάστημα υπήρχαν προβλήματα στο άθλημα, ωστόσο τα τελευταία χρόνια φαίνεται να γίνεται προσπάθεια αυτό να αλλάξει. Εσείς το βλέπετε αυτό;

Εφραιμίδης: «Εμένα αυτό που μου δείχνει η εμπειρία μου είναι πως σίγουρα γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια. Τόσο από προπονητές στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη με κάποιες ομάδες που κάνουν σοβαρά αυτό το άθλημα. Είναι πολύ θετικό αυτό και η Ομοσπονδία προσπαθεί να το οργανώσει καλύτερα, να έχει πιο όμορφα τουρνουά με μεγαλύτερα έπαθλα και ότι συνεπάγεται αυτό. Θεωρώ πως αν θέλουμε να έχουμε μια αντίστοιχη πορεία όπως ήταν παλιά, καθοριστικό ρόλο για τους αθλητές, ας μην γελιόμαστε, είναι το οικονομικό κομμάτι. Δηλαδή τώρα αν εγώ με τον Τόλη βλέπαμε πως η πρώτη θέση έδινε δύο χιλιάρικα θα μπαίναμε σε άλλη διαδικασία και τρόπο σκέψης. Παρόλα αυτά έχουν γίνει βήματα μπροστά, αλλά θεωρώ πως χρειάζονται και άλλα».

Αρμενάκης: «Εγώ θα ήθελα να πω το εξής. Παλιότερα όταν είχε πρωτοξεκινήσει να παίζω μπιτς βόλεϊ με είχαν προσεγγίσει από την Ομοσπονδία και μου προσπαθήσει να με πείσουν να παίζω μόνο το συγκεκριμένο άθλημα. Ο λόγος που δεν το έκανα αυτό και σωστά δεν το έκανα εκ του αποτελέσματος φυσικά, ήταν ο οικονομικός, γιατί συνέχισα την καριέρα μου και έκανα κάποια μεγάλα συμβόλαια. Θα μπορούσα αυτά τα λεφτά να τα είχα κερδίσει στο μπιτς βόλεϊ μόνο αν έπαιρνα κορυφαίες θέσεις στο Παγκόσμιο τουρ. Γιατί κακά τα ψέματα το μπιτς βόλεϊ αυτό είναι, όπως και το τένις. Από εκεί και πέρα, θα έλεγα πως είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για την Ομοσπονδία να ψάξει και να βρει κάποια τέτοια παιδιά και ταλέντα και να τους δώσει το οικονομικό έναυσμα για να ασχοληθούν μόνο με αυτό. Γιατί τώρα στην σάλα στην χώρα μας τα ποσά είναι πολύ μικρότερα από ότι πριν από 20 και 25 χρόνια».

Μιας και αναφέραμε την σάλα πάμε εκεί...

Εφραιμίδης: «Εγώ δεν θα πω κάτι, ότι είναι να ειπωθεί θα ανακοινωθεί. Οι υπογραφές έχουν πέσει, αλλά μέχρι να το ανακοινώσει η νέα μου ομάδα δεν θέλω να πω κάτι».

Η χρονιά που πέρασε πως ήταν;

Εφραιμίδης: «Για εμένα ήταν αγωνιστικά ιδανική. Βγήκαμε πρώτοι σε ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα όπως αυτό της Pre League. Είχε ομαδάρες, ήταν το επίπεδο πολύ υψηλό και κάποιες ομάδες ήμασταν στο επίπεδο της Volley League. Το μόνο που μας έλειπε ήταν η τριβή με τις ομάδες της Volley League. Επίσης προχωρήσαμε και στο Κύπελλο φτάνοντας μέχρι το φάιναλ φορ και με την Σύρο δείξαμε πως θα μπορούσαμε να είχαμε φτάσει και τελικό, φτάσαμε μια ανάσα. Ήταν φουλ πετυχημένη χρονιά και θα ξαναπώ πως το επίπεδο της Pre League ήταν πάρα πολύ ψηλό».

Αρμενάκης: «Και εμείς με τον Αριστοτέλη Σκύδρας καταφέραμε να ανέβουμε. Το επίπεδο ήταν πολύ ανταγωνιστικό, θα συμφωνήσω με τον Νικήτα. Δεν θα συνεχίσω στην Σκύδρα παρότι είχα συμφωνία και για τη νέα χρονιά εφόσον η ομάδα ανέβαινε αλλά δεν θα συνεχίσω με υπαιτιότητα της ομάδας. Οπότε δεν έχω ακόμα συμφωνήσει με κάποια άλλη ομάδα».

μπιτς βόλεϊ

«Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός δείχνουν να έχουν προβάδισμα»

Πως βλέπετε το πρωτάθλημα που έρχεται μετά και τις κινήσεις που έχουν γίνει ως τώρα;

Εφραιμίδης: «Αυτή την στιγμή και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν κάνει πολύ καλές κινήσεις και σχεδόν έχουν τελειώσει το ρόστερ τους. Είναι πολύ δυνατές ομάδες. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι θα γίνει με τον ΠΑΟΚ και με αυτά τα δεδομένα που υπάρχουν προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι τα φαβορί. Για τις άλλες θέσεις μετά την πρώτη τετράδα θα γίνει μάχη από το 5ος έως και το 10ος και θα γίνει μεγάλη μάχη γι' αυτό».

Αρμενάκης: «Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός με τις κινήσεις που έχουν κάνει έχουν τον πρώτο λόγο. Έχουν σχεδόν τελειώσει το ρόστερ και φαίνεται πως έχουν σχηματίσει πολύ δυνατές ομάδες, αλλά πριν τελειώσουν οι μεταγραφές και για ΠΑΟΚ και Φοίνικα δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα. Τώρα όταν θα τελειώσουν τα ρόστερ και για τις υπόλοιπες έξι ομάδες θα μπορούμε να έχουμε μια πρώτη εικόνα η οποία είναι πολύ πιθανό να αλλάξει όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

 

Τελευταία Νέα