Όταν ο Ναλιτζής έδινε το Κύπελλο στον Πανιώνιο! (pics & vids)

Gazzetta team
Όταν ο Ναλιτζής έδινε το Κύπελλο στον Πανιώνιο! (pics & vids)

bet365

Σαν σήμερα πριν 23 χρόνια ο Πανιώνιος επικρατεί του Παναθηναϊκού με 1-0 στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και βγάζει όλη τη Νέα Σμύρνη στους δρόμους.
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ειδικά στοιχήματα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων και ενισχυμένες αποδόσεις. |21+

Η 29η Απριλίου δεν είναι μια οποιαδήποτε μέρα για την Πλατεία της Νέας Σμύρνης, που γιορτάζει την επέτειο της κατάκτησης του Κυπέλλου του Ιστορικού, με «θύμα» τον Παναθηναϊκό, σε μια ιστορία απ’ αυτές που σπανίζουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο: όταν δηλαδή ο «μικρός» κατορθώνει να υποτάξει τον «μεγάλο».

Ο μεγάλος τελικός του θεσμού διεξήχθη στο Στάδιο (τότε) Καραϊσκάκη, που ντύθηκε… μισό κυανέρυθρο και μισό πράσινο! Το «τριφύλλι» του Βασίλη Δανιήλ ήταν φαβορί, όμως αυτή ήταν μια ημέρα στην οποία τα προγνωστικά δεν επιβεβαιώθηκαν!

Ο Πανιώνιος, αφού είχε προσπεράσει τα εμπόδια του Πανελευσινιακού (3-1, 3-0), του Ορφέα Αλεξανδρούπολης (0-0, 1-0), του Απόλλωνα Καλαμαριάς (4-2, 2-0) και του ΠΑΟΚ (1-0, 1-1), βρέθηκε στην τελευταία «πίστα», στην πρώτη του χρονιά μάλιστα μετά την επιστροφή του στην Α’ Εθνική! Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός είχε προκριθεί επί του Ορέστη Ορεστιάδας (2-0, 4-0), του Πανσερραϊκού (4-1, 6-4), του Άρη (1-1, 2-0) και του Ηρακλή (1-2, 3-0).

Η λήξη του τελικού του Φαλήρου βρήκε τους Νεοσμυρνιώτες να πανηγυρίζουν τη νίκη με 1-0, χάρη στο γκολ του Ναλιτζή στο 53’! Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί στο γήπεδο, τη στιγμή που ο αρχηγός Λεωνίδας Βόκολος σήκωνε το τρόπαιο στον ουρανό, λίγες εβδομάδες πριν υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, μεταφέρθηκαν στην Πλατεία, που έζησε στιγμές αποθέωσης για τους θριαμβευτές!

Ο ενθουσιασμός των φιλάθλων του «Ιστορικού» ήταν τέτοιος που τις επόμενες μέρες έψηναν μέχρι και αρνιά για να το γιορτάσουν, λίγες μέρες μετά το Πάσχα (19 Απριλίου)!

Αυτό ήταν το δεύτερο Κύπελλο του Πανιώνιου, μετά το 1979 και το 3-1 επί της ΑΕΚ, στον 6ο τελικό της ιστορίας του.

Γήπεδο: Στάδιο Καραϊσκάκης

Σκόρερ: Ναλιτζής (53’)

Αποβολές: 58’ Καμίτσης, 72’ Ιωαννίδης - 46’ Γ.Χ Γεωργιάδης

Διαιτητές: Γιώργος Μποροβήλος

Εισιτήρια: 21.436

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος (Χρήστος Εμβολιάδης): Στρακόσια, Μπουγάς, Ιωαννίδης, Κατσαμπής (78’ Καρασαββίδης), Βόκολος, Μάντζιος, Μένταν (66’ Κάφαλης), Καμίτσης, Ναλιτζής (73’ Βάσμπεργκ), Σαπουντζής, Φύσσας

Παναθηναϊκός (Βασίλης Δανιήλ): Βάντσικ, Αποστολάκης (65’ Σιμπνιέφσκι), Νικολαΐδης, Γκούμας, Γ. Σ Γεωργιάδης, Κολιτσιδάκης, Γ.Χ Γεωργιάδης, Κωνσταντινίδης, Βαζέχα, Μίκλαντ (48’ Μπασινάς), Αλεξούδης

Κουτσόπουλος στο gazzetta.gr για Πανιώνιο: «Τρέλα, μόνο αυτή η λέξη μπορεί να περιγράψει τα όσα ζήσαμε»

Εκεί στις εξέδρες δίπλα στον αγαπημένο του Πανιώνιο είχε βρεθεί και ο γνωστός σεφ και αγαπημένος κριτής του MasterChef, Λεωνίδας Κουτσόπουλος ο οποίος είχε μιλήσει στο gazzetta.gr για εκείνη την ημέρα την οποία είχε περιγράψει ως τρέλα.

Μία από τις σκηνές που έχουν μείνει ανεξίτηλες, τουλάχιστον στους φίλους του «Ιστορικού», είναι οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του αγώνα στην Πλατεία με τρελαμένους οπαδούς πάνω στο λεωφορείο της ομάδας. Πολλοί δεν γνωρίζουν ότι αυτός που είναι στην οροφή είσαι εσύ.

«Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι πως είχα ανέβει. Ηταν τέτοιος ο ενθουσιασμός,η τρέλα που επικρατούσε. Βέβαια, αν μου πεις τώρα να κάνω το ίδιο δεν ξέρω αν θα ανέβαινα (γέλια). Γενικά οι στιγμές αυτές δεν γίνεται να ξεχαστούν. Στην κυριολεξία ήταν όλη η Νέα Σμύρνη στους δρόμους, οι πανηγυρισμοί είχαν ξεκινήσει από το γήπεδο και συνεχίστηκαν σε όλη την διαδρομή με αποκορύφωμα στην Πλατεία. Τότε ακόμα δεν είχε πεζοδρομηθεί η Πλατεία και θυμάμαι το λεωφορείο να μην μπορεί να κινηθεί από τον κόσμο. Δεν είναι πολλές οι χαρούμενες στιγμές που έχουμε ζήσει, αλλά αυτή δεν ανταλλάζεται με καμία».

Διαβάστε ξανά όλη την συνέντευξη του Λεωνίδα Κουτσόπουλου που είχε παραχωρήσει στο gazzetta.gr

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα