Όταν ο Άιβερσον πέρασε από πάνω και ξεφτίλισε τον Λου! (vid)

Αντωνία Σπανού
Όταν ο Άιβερσον πέρασε από πάνω και ξεφτίλισε τον Λου! (vid)

bet365

Πριν από 19 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στον πρώτο τελικό Λέικερς-Σίξερς στις 6 Ιουνίου 2001, ο Άλεν Άιβερσον «έγραψε» ένα από τα μεγαλύτερα trademarks του ΝΒΑ.

Η Superleague επέστρεψε με κορυφαίες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα

Ο Άλεν Άιβερσον δεν αστειευόταν και αυτό έπρεπε να το έχουν καταλάβει και οι αντίπαλοι του. Έβγαινε στο παρκέ και δεν... λυπόταν κανέναν. Μέχρι και τον «Θεό» Τζόρνταν ξευτέλισε και σίγουρα δεν θα λυπόταν τον Λου Ουίλιαμς. Ήταν 6 Ιουνίου του 2001 στον πρώτο τελικό μεταξύ Λέικερς και Σίξερς όταν ο Άιβερσον αποφάσισε και πάλι να γράψει ιστορία και να αφήσει στο παρκέ τα διαπιστευτήρια του στην λίγκα, αν και δεν υπήρχε ανάγκη.

Δυστυχώς ο Τάιρον Λου ήταν εκείνος που την... πλήρωσε, αφού είχε αναλάβει το μαρκάρισμα του σε μία εποχή που ο «Answer» ήταν πιο ανεβασμένος από ποτέ. Ο Άλεν Άιβερσον πραγματοποιούσε τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του και δεν θα άφηνε την ευκαιρία να γράψει ακόμα μια στιγμή στα βιβλία της ιστορίας, έστω και αν την... πλήρωνε ο αντίπαλος του.

Ένα λεπτό πριν από το τέλος της παράτασης, ο σούπερ σταρ των 76ers έμελλε να ευστοχήσει σε ένα... trademark σουτ από την γωνία, έχοντας πριν «αδειάσει» τον Λου με μία «σταυρωτή» ντρίπλα και αφήνοντας τον στο παρκέ. Ο βοηθός προπονητή στους Κλίπερς πλέον βρέθηκε στο πάτωμα να κοιτά την φάση, ενώ ο Άιβερσον ευστόχησε και αποφάσισε να περάσει πάνω από τον αντίπαλο του. Η σκηνή έμεινε στην ιστορία και αν μη τι άλλο ήταν μία από τις μεγαλύτερες disrespectful στιγμές στην ιστορία του ΝΒΑ.

Η Φιλαντέλφια είχε αποδράσει με τη νίκη από το Λος Άντζελες με σκορ 107-101 στην έξτρα περίοδο, με τον Άιβερσον, εκτός από την φιγούρα του, να σταματάει στους 48 πόντους με 15/33 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 9/9 βολές, 6 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 3 λάθη σε 52 λεπτά.

Θυμηθείτε την χαρακτηριστική φάση:

 

NBA Τελευταία Νέα