Ζιντάν: Σαν σήμερα το μαγικό βολέ στον τελικό του Champions League (vid)

Ζιντάν: Σαν σήμερα το μαγικό βολέ στον τελικό του Champions League (vid)

bet365

Ένα από τα καλύτερα γκολ σε ολόκληρη την ιστορία του Champions League και όχι μόνο των τελικών της διοργάνωσης, άφησε τον κόσμο με το στόμα ανοιχτό, σαν σήμερα, 15 Μαΐου, πριν από 18 ολόκληρα χρόνια, στη Γλασκώβη...

Ο μεγάλος, Ζινεντίν Ζιντάν, θα μάγευε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη στο παιχνίδι με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στο Hampden Park της Σκωτίας, στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι «ασπιρίνες» είχαν ήδη βιώσει την απώλεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου με πολύ άσχημο τρόπο επί γερμανικού εδάφους και απέναντι στη «βασίλισσα» έδωσαν ό,τι είχαν και όση ψυχή τους είχε απομείνει, στον τελικό της αγωνιστικής περιόδου 2001-2002.

Μετά το 1-0 από τον Ραούλ που έφυγε «σφαίρα» στην επίθεση, η Μπάγερ ισοφάρισε με τον Λούσιο που λίγους μήνες αργότερα θα πανηγύριζε το Μουντιάλ του 2002 σε Κορέα και Ιαπωνία με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας, όμως λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους, ο Ζιντάν έκανε τα μαγικά του.

Από γέμισμα του Ρομπέρτο Κάρλος από αριστερά, ο Γάλλος βρισκόταν στα όρια της περιοχής και με το αριστερό πόδι, με βολέ, ανάποδα από τη φορά της μπάλας, πέτυχε το σουτ όπως ακριβώς έπρεπε. Έδωσε φάλτσο το οποίο ο Μπουτ δεν μπορούσε να σταματήσει η κατάληξη της φάσης στα δίχτυα για το τελικό 2-1 έφτιαξε ένα από τα κορυφαία γκολ του κορυφαίου θεσμού.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα