Όταν έφευγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Σπανούδης (pic)

Όταν έφευγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Σπανούδης (pic)

Gazzetta team
Όταν έφευγε από τη ζωή ο πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ, Κωνσταντίνος Σπανούδης (pic)

bet365

Σαν σήμερα έφευγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών ο εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ (1924-32), Κωνσταντίνος Σπανούδης.

Ο Κωνσταντίνος Σπανούδης ήταν δημοσιογράφος και πολιτικός, στενός συνεργάτης και Υπουργός των κυβερνήσεων Ελευθερίου Βενιζέλου, και ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την παραχώρηση της έκτασης στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού χώρου για τους πρόσφυγες!

Η ανάρτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ στα social media αναφέρει:

Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή ο εκ των ιδρυτών και πρώτος πρόεδρος της ΑΕΚ (1924-32), Κωνσταντίνος Σπανούδης. Δημοσιογράφος και πολιτικός, στενός συνεργάτης και Υπουργός των κυβερνήσεων Ελευθερίου Βενιζέλου, ήταν εκείνος που έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την παραχώρηση της έκτασης στη Νέα Φιλαδέλφεια με σκοπό τη δημιουργία αθλητικού χώρου για τους πρόσφυγες!

Γεννήθηκε το 1871 στην Κωνσταντινούπολη. Αποφοίτησε από τη Μεγάλη του Γένους Σχολή της Πόλης και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, αποφοιτώντας από τη Σχολή Πολιτικών Επιστημών της Σορβόνης....

Απεβίωσε στις 24 Απριλίου του 1941, τρεις ημέρες πριν από την εισβολή των γερμανικών στρατευμάτων στην Αθήνα. «Αυτό δεν θα αντέξω να το δω», είπε, πριν κλείσει τα μάτια του!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα