Σαν σήμερα η Κωστάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια στο WNBA!

Σαν σήμερα η Κωστάκη έγινε η πρώτη Ελληνίδα μπασκετμπολίστρια στο WNBA!

bet365

Πριν από 15 ακριβώς χρόνια, η Αναστασία Κωστάκη είχε περάσει τον Ατλαντικό προκειμένου να κάνει επίσημο ντεμπούτο στο γυναικείο ΝΒΑ πραγματοποιώντας την πρώτη της εμφάνιση στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Στις 21 Μαΐου 2006 μία από τις καλύτερες γκαρντ που ανέδειξε το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα, πραγματοποιούσε το «American Dream» με την πρώτη παρουσία της στο WNBA.

Ο λόγος φυσικά για την Αναστασία Κωστάκη η οποία είχε φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα των Χιούστον Κόμετς πριν από 15 χρόνια προκειμένου να πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της απέναντι στους Σαν Αντόνιο Σίλβερ Σταρς.

Το παιχνίδι είχε διεξαχθεί στο «Toyota Center» του Χιούστον με την ίδια να έρχεται από τον πάγκο και να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση. Συγκεκριμένα σε 17:12 λεπτά συμμετοχής είχε 10 πόντους με 2/4 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 3 λάθη.

Συμπαίκτριες της Κωστάκη ήταν οι Σέριλ Σουπς και Τίνα Τόμπσον, δύο από τις καλύτερες μπασκετμπολίστριες που έχουν αγωνιστεί στο WNBA.

Εκείνη τη σεζόν η Ελληνίδα γκαρντ είχε αγωνιστεί σε 32 ματς με 2,1 πόντους κατά μέσο όρο (44% στα δίποντα, 20% στα τρίποντα, 72% στις βολές), 0,8 ριμπάουντ και 0,6 ασίστ ανά 8,2 λεπτά συμμετοχής.

 

WNBA Τελευταία Νέα