Όταν οι Μπακς κατέκτησαν το μοναδικό τους πρωτάθλημα! (vids)

Όταν οι Μπακς κατέκτησαν το μοναδικό τους πρωτάθλημα! (vids)

Γιώργος Κούβαρης
Όταν οι Μπακς κατέκτησαν το μοναδικό τους πρωτάθλημα! (vids)

bet365

Συμπληρώνονται 49 χρόνια από τη μέρα που οι Μιλγουόκι Μπακς έφταναν στην κατάκτηση του πρώτου και μοναδικού τους πρωταθλήματος στο ΝΒΑ!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει αναλάβει τα ηνία των Μιλγουόκι Μπακς και προσπαθεί να κάνει όλα όσα δεν έκαναν όσοι βρέθηκαν στο Ουισκόνσιν τα τελευταία 50 (σχεδόν) χρόνια.

Να πάρει από το χέρι την ομάδα και να την οδηγήσει στο δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας της, βαδίζοντας στα χνάρια των Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ Λιου Άλτσιντορ όπως ονομαζόταν τότε) και Όσκαρ Ρόμπερτσον.

Ήταν 30 Απριλίου 1971 όταν η ομάδα του Μιλγουόκι «σκούπιζε» τους Μπάλτιμορ Μπούλετς με 4-0 νίκες στους τελικούς του ΝΒΑ και έφτανε στο μοναδικό πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Στο 4ο ματς της σειρας που είχε διεξαχθεί στο «Baltimore Civic Center» της Βαλτιμόρης, οι Μπακς είχαν επικρατήσει με 118-106 και κατακτούσαν τον τίτλο στο ΝΒΑ.

Ο Λιου Άλτσιντορ (aka Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ) είχε σε αυτό το ματς 27 πόντους με 10/16 δίποντα, 7/11 βολές, 12 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ τον είχαν ακολουθήσει οι Οσκαρ Ρόμπερτσον με 30 πόντους και 11/15 δίποντα και Μπομ Ντάντριτζ (21π.)

Για τους Μπούλετς 28 πόντους είχε πετύχει ο Φρεντ Κάρτερ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

NBA Τελευταία Νέα