Τι συμβαίνει με τον Κώστα Τσιμίκα;

Τι συμβαίνει με τον Κώστα Τσιμίκα;

Αντώνης Σαούλης
Τι συμβαίνει με τον Κώστα Τσιμίκα;

bet365

Εξειδικευμένη προπόνηση, report για το ματς με την Ισπανία. Ο Κλοπ πιστεύει στον Κώστα Τσιμίκα όμως υπάρχουν αρκετοί λόγοι που δεν έχει πάρει τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε ο ίδιος. Το gazzetta.gr τους αναλύει...
Πού θα κάτσει η μπίλια στον αγώνα Σλάβια Πράγας - Άρσεναλ; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Ηταν η μεταγραφή-είδηση του καλοκαιριού στην Ελλάδα. Η πρωταθλήτρια Αγγλίας να κάνει παζάρια και τελικά να αποκτά έναν Ελληνα ποδοσφαιριστή. Ο Κώστας Τσιμίκας δεν ήταν ελεύθερος και η Λίβερπουλ είχε αποφασίσει πως θα τον αποκτούσε. Και το έκανε με ένα ποσό πάνω από 13 εκατομμύρια ευρώ.

Για έναν μήνα ο Κώστας Τσιμίκας είχε γίνει το απόλυτο viral όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο Λίβερπουλ. Mέσα σε 24 ώρες από την στιγμή που ανακοινώθηκε το deal εκτόξευσε τους followers του φτάνοντας τους 221.000 από τους σχεδόν 100.000 που είχε. Πλέον τον ακολουθούν σχεδόν μισό εκατομμύριο άνθρωποι.

Από τις 10 Αυγούστου (όταν κι ανακοινώθηκε από την Λίβερπουλ) μέχρι και σήμερα έχουν περάσει οκτώ μήνες και προφανώς ο «Τσίμι» δεν έχει το ίδιο hype σε Ελλάδα κι Αγγλία όπως είχε τις πρώτες μέρες της μεταγραφής του.

Απολύτως λογικό, αν αναλογιστούμε ότι έχει αγωνιστεί μόλις 225 λεπτά (4 ματς στο Champions League και 5 λεπτά στην Premier League).

Τελικά τι συμβαίνει με τον Κώστα Τσιμίκα; Μετάνιωσαν στην Λίβερπουλ; Θεωρούν ότι έκαναν λάθος επιλογή; Δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα ο Ελληνας μπακ;

Είναι μια σειρά γεγονότων που ο «Τσίμι» δεν έχει πάρει τον χρόνο συμμετοχής που κυρίως πίστευε ο ίδιος και στη συνέχεια θα του έδινε ο Γιούργκεν Κλοπ και το gazzetta.gr τα βάζει σε μια σειρά.

1) Στις καλύτερες ομάδες του κόσμου

Ναι, ο Κώστας Τσιμίκας, αλλά και οποιοσδήποτε Ελληνας ποδοσφαιριστής, θα χρειαζόταν τον απαιτούμενο χρόνο προσαρμογής. Προφανώς ο «Τσίμι» είχε αποδείξει την αξία του και στα ματς με την Τότεναμ αλλά ακόμα περισσότερα στους διπλούς αγώνες με Αρσεναλ και Γουλβς (ήταν ένας από τους πολλούς λόγους που η Λίβερπουλ πίεσε για την απόκτησή του), άλλα είναι διαφορετικοί οι ρυθμοί.

Πόσω μάλλον όταν την στιγμή που ο Τσιμίκας προσγειωνόταν στο Λίβερπουλ, οι «reds» ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου με συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού.

2) Εμεινε πίσω λόγω κορονοϊού

Στις 4 Σεπτεμβρίου, ο Κώστας Τσιμίκας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό με αποτέλεσμα και να μην αγωνιστεί στα ματς της Εθνικής σ' εκείνο το «παράθυρο» και να χάσει αρκετές προπονήσεις με την Λίβερπουλ (σχεδόν 10 μέρες).

3) Ο τραυματισμός του Φαν Ντάικ

Στις 18 Οκτωβρίου ο καλύτερος αμυντικός της Λίβερπουλ και πιθανότατα του κόσμου, παθαίνει ρήξη χιαστού στο ντέρμπι με την Εβερτον. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Και τι σχέση έχει αυτό θα πει κανείς με τον Κώστα Τσιμίκα; Μεγάλη. Ο Γιούργκεν Κλοπ είδε πολύ νωρίς να του στραβώνει η χρονιά. Επρεπε να αλλάξει τον βασικό του στόπερ και τον άνθρωπο που είχε κάνει ένα εξαιρετικό δίδυμο μαζί με τον Ρόμπερτσον στο αριστερό άκρο της άμυνας. Οπερ σημαίνει πως ο Γερμανός προφανώς δεν θα ρίσκαρε να αλλάξει και το αριστερό του μπακ. Και για την ίδια την ομάδα αλλά και για τον «Τσίμι». Είναι διαφορετικό να βάλει τον Τσιμίκα δίπλα στον Φαν Ντάικ σε κάποια ματς και διαφορετικά να τον βάλει δίπλα στον Καμπάκ

4) Ο τραυματισμός του

Σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και ο προσωπικός του τραυματισμός. Ο Κώστας Τσιμίκας στις 13 Δεκεμβρίου τραυματίστηκε στο δεξί του γόνατο με αποτέλεσμα να μείνει εκτός δράσης για σχεδόν 8 εβδομάδες.

5) Ο Κλοπ έχασε και Γκόμεζ και Μάτιπ

Στην ήδη... στραβωμένη σεζόν της Λίβερπουλ ο Κλοπ έχασε και τους άλλους δύο κεντρικούς του αμυντικούς. Και ο Γκόμεζ τραυματίστηκε χάνοντας την σεζόν αλλά και ο Ματιπ! Ο Γερμανός βρέθηκε ξαφνικά χωρίς κεντρικούς αμυντικούς σε μια σεζόν που οι «reds» βουλιάζουν και κινδυνεύουν να χάσουν ακόμα και το Champions League της επόμενης περιόδου.

Η ποδοσφαιρική λογική

Ο Κλοπ βρέθηκε χωρίς στόπερ. Βγάζει το δεύτερο μισό της σεζόν με ένα παιδί από την under 21 της Λίβερπουλ (Γουίλιαμς), τον Φίλιπς και τον Κάμπακ που αποκτήθηκε την τελευταία στιγμή από την τελευταία της Bundesliga, Σάλκε.

Εχασε τα 2/4 της άμυνας του και δεν θα μπορούσε να ρισκάρει με το ν' αλλάξει τα 3/4 της άμυνας του, βάζοντας τον Τσιμίκα. Ο Γερμανός γνωρίζει ότι έχει δύο από τα καλύτερα μπακ του κόσμου, όπως γνωρίζει επίσης πως (ειδικά) ο Ρόμπερτσον παίζει πλέον στο «κόκκινο» μιας και ακόμα και στα παράθυρα των Εθνικών έβγαλε τρία σερί 90λεπτα!

Ηδη η Λίβερπουλ έχει χάσει το πρωτάθλημα, το Κύπελλο Αγγλίας, το League Cup κι αποκλείστηκε το βράδυ της Τετάρτης από το Champions League. Μοναδικός στόχος έχει απομείνει η είσοδος στην 4αδα και ο Κλοπ, όπως γράψαμε νωρίτερα δεν θα μπορούσε να πάρει κι άλλο ρίσκο με την είσοδο του Τσιμίκα. Τον έχει αδικήσει; Προφανώς (ειδικά όταν βγάζει τον Ρόμπερτσον και κάνει εσωτερική αλλαγή και βάζει τον Μίλνερ αριστερό μπακ στο ματς με την Αρσεναλ). Πιθανότατα να το γνωρίζει και ο ίδιος (άλλωστε υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των δύο, όπως και από όλον τον οργανισμό της Λίβερπουλ), αλλά υπάρχουν και οι στόχοι του συλλόγου.

Εξειδικευμένη προπόνηση

Το ότι τον πιστεύει η Λίβερπουλ και ο Κλοπ φαίνεται και από το γεγονός ότι συγκεκριμένος άνθρωπος του τεχνικού τιμ του Γερμανού δουλεύει αποκλειστικά και εξειδικευμένα το τελευταίο διάστημα με τον Κώστα Τσιμίκα. Οχι μόνο στην ατομική βελτίωση αλλά κυρίως στην τακτική... προσαρμογή. Στα «θέλω» δηλαδή του Κλοπ.

Δεν είναι καθόλου τυχαία η αναφορά του «Athletic» στον Τσιμίκα πριν από μερικά 24ωρα. «Ο Τσιμίκας έχει δείξει σημαντική πρόοδο στο τακτικό κομμάτι και στις τοποθετήσεις του».

Παρακολούθηση και «μπράβο» για το ματς στην Ισπανία

Ναι, ο Κώστας Τσιμίκας έχει αγωνιστεί μόλις έξι λεπτά μέσα στο 2021. Πέντε λεπτά κόντρα στην Σίτι για την Premier League και ένα λεπτό κόντρα στην Λειψία για το Champions League. Ομως όπως γράφουμε ο «Τσίμι» είναι ένας παίκτης που στην Λίβερπουλ πιστεύουν.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως την επόμενη μέρα μετά το 1-1 της Ελλάδας μέσα στην Ισπανία, η Λίβερπουλ του έστειλε συγκεκριμένο report για τα όσα έκανε στο ματς αλλά και συγχαρητήρια για την απόδοσή του (είχε αντίπαλο τον Φεραν Τόρες στον συγκεκριμένο αγώνα και τον έστειλε νωρίτερα για... ντουζ).

Το πλάνο για του χρόνου και ο στόχος του Τσιμίκα

Υπάρχουν λόγοι λοιπόν που ο Κώστας Τσιμίκας δεν έχει πάρει τον χρόνο συμμετοχής θα ήθελε ο ίδιος. Αλλά ο «Τσίμι» (και ο κάθε «Τσίμι») θέλει να αγωνίζεται. Είτε φορά την φανέλα της Λίβερπουλ, είτε αυτή του Πανσερραϊκού. Ο Ελληνας μπακ έχει στόχους και φιλοδοξίες για την καριέρα του και σίγουρα γνωρίζει το άλμα που έκανε στην καριέρα του.

Η επόμενη σεζόν λοιπόν θα φανεί και η πρόοδος του ίδιου στα «θέλω» του Κλοπ αλλά και τα «θέλω» του συλλόγου προς τον Τσιμίκα.

Ο «Τσίμι» δεν πήγε στην Λίβερπουλ για να ζήσει το όνειρο, αλλά για να αγωνιστεί, να προοδεύσει και να εξελιχθεί.

Δεδομένα η επόμενη σεζόν θα είναι κομβική για την σχέση Λίβερπουλ-Τσιμίκα. Σίγουρα θα υπάρχει κι ένας Ρόμπερτσον επιβαρυμένος (θα αγωνιστεί και στο Euro ως αρχηγός της Εθνικής Σκωτίας) και οι στόχοι των «reds» θα είναι διαφορετικοί (μένει να δούμε και σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα συμμετέχει).

Ο Τσιμίκας το πιστεύει. Η Λίβερπουλ τον πιστεύει. Μένει ν' αποδειχθεί και στη πράξη. Αλλωστε η φετινή σεζόν είναι μια χρονιά που θέλει να την ξεχάσει και ο «Τσίμι» (όπως εξελίχθηκε με κορονοϊο και τραυματισμό) και (κυρίως) η Λίβερπουλ...

To 5o My Story είναι στον «αέρα» με τον Νίκη Ζήση να εξιστορεί μια ιστορία 6 ετών με τον Αντερσον Βαρεχάο, μετά την αγκωνιά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα