Παπέ Σισέ: Το... διαμαντάκι του Μοντέστο λάμπει! (pics)

Παπέ Σισέ: Το... διαμαντάκι του Μοντέστο λάμπει! (pics)

Δημήτρης Τομαράς
Παπέ Σισέ: Το... διαμαντάκι του Μοντέστο λάμπει! (pics)

bet365

Πριν καλά-καλά κλείσει και τυπικά υπήρχε πιθανότητα να φύγει δανεικός. Ο 22χρονος... μαχητής Παπέ Αμπού Σισέ, αποκάλυψη του Μοντέστο και με τις ευλογίες του Καρεμπέ, κατάφερε να μείνει στον Ολυμπιακό και να δικαιωθεί!
Τον Φορτούνη τον ξέραμε και τον ξέρουμε. Δεν θα τον μάθουμε τώρα αγωνιστικά. Τον Οτζίτζα Οφόε και τον Ρομαό το ίδιο. Τον Παπέ Αμπού Σισέ όμως σιγά-σιγά τον μαθαίνουμε. Στα 22 του χρόνια με ύψος 1.97 μέτρα, τρομερή σωματοδομή και γενικά εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, ο διεθνής Σενεγαλέζος στόπερ πριν καν... κλειδώσει το deal έβλεπε πως δεν ήταν τόσο σίγουρο να παίξει στον Ολυμπιακό. Αρχικά υπήρχαν σκέψεις και διεργασίες για να δοθεί δανεικός στην Σταντάρ Λιέγης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ολυμπιακού να πάρει πίσω τον Λαϊφη. Εν τέλει ,κυρίως λόγω της άρνησης του Λαϊφη να γυρίσει στην Ελλάδα και των διαρκών επιδιώξεών του για παραμονή στο εξωτερικό, ο Σισέ έμεινε στον Ρέντη αλλά δεν ήταν στην πρώτη γραμμή των επιλογών.
Όσοι έζησαν την προετοιμασία (σ.σ. μεταξύ αυτών και ο υπογράφων) είχαν να θυμούνται τις φωνές και τα... καψώνια του Χάσι στα γαλλικά στις προπονήσεις στην Αυστρία. Ο Σισέ ποτέ δεν αντιμίλησε, ποτέ δεν αντέδρασε άσχημα και ποτέ δεν σταμάτησε να δουλεύει. Ο Μοντέστο τον πίστευε πολύ και είχε εισηγηθεί την απόκτησή του, ο Καρεμπέ στήριξε αυτήν την επιλογή και κάπως έτσι ο Παπέ Αμπού Σισέ έμεινε στο Λιμάνι για να πάρει τις ευκαιρίες του.
ΕΝΑ... ΘΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της σωματοδομής του ήταν ένας τραυματισμός του από άσχημη πτώση στο ματς της Αζαξιό με την Ρεντ Σταρ. Στο 45ο λεπτό της αναμέτρησης της Αζαξιό ο Παπέ Αμπού Σισέ είχε μια άσχημη πτώση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Ευτυχώς, ο Σενεγαλέζος υψηλόσωμος κεντρικός αμυντικός, γλίτωσε τα χειρότερα, μιας και η πτώση με τον αυχένα και την πλάτη δεν του δημιούργησαν κάποιο πρόβλημα. Κατευθείαν ο παίκτης τοποθετήθηκε σε φορείο όντας σε ακινησία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκε σε μια σειρά εξετάσεων που έδειξαν ότι είναι «Οκ». Μάλιστα οι γιατροί πιστεύουν ότι λόγω της φυσικής του δύναμης και της σωματοδομής του, δεν τραυματίστηκε! Ένα... θηρίο της φύσης.
ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΤΕΝΕΡ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ
Ο Σισέ επί εποχής Χάσι δεν πήρε ευκαιρίες. Κακά τα ψέμματα. Κάποια στιγμή βρέθηκε να είναι σχεδόν στην ίδια κατηγορία με τους τελείως εκτός πλάνων Μίλιτς, Ανσαριφάρντ και Μάρτινς. Στην περίοδο του Λεμονή όμως αναγεννάται, κάτι που έγινε και με τον Ανσαριφάρντ, όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα. Φέτος έχει στο σύνολο 4 ματς στην Ελλάδα με 1 γκολ. Στο 0-1 με τον Ατρόμητο ήταν μαζί με τον Νικολάου στο κέντρο της άμυνας. Το ίδιο δίδυμο ήταν και στο 3-4 με τον Πανιώνιο αλλά κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε τον Ένγκελς δίπλα του στο 1-0. Συνολικά φέτος στην Λίγκα έχει 1 τέρμα ανά 7 τελικές, 22 πάσες, 11 λάθη, 1 απόκρουση, 2 κλεψίματα, 10 επεμβάσεις και 2 κίτρινες σε 287 λεπτά.
ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΚΑΙ... ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΙΓΙΟΒΙΤΣ!
Ο Παπέ Αμπού Σισέ, που είχε μείνει στον... πάγο για μεγάλο χρονικό διάστημα στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ έδειξε γιατί πρέπει να τον εμπιστεύεται ο κόουτς Λεμονής. Ίσως και να ήταν ο MVP του αγώνα για τον Ολυμπιακό. Έβγαλε τρομερό πάθος και τσαμπουκά στο γήπεδο, περιόρισε για τα καλά και για την ακρίβεια... εξαφάνισε τον Πρίγιοβιτς και ενώ είχε και άλλες καίριες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Βαρέλα και Κάμπος.
Βέβαια για να τα λέμε και όλα και ο έτερος στόπερ και σκόρερ Ένγκελς έκανε μεγάλη αμυντική προσπάθεια και είχε επίσης κερδισμένες... μονομαχίες και κοψίματα.
Ο Σισέ στο ματς είχε 2 τελικές, 8 πάσες, 3 λάθη, 1 κλέψιμο, 4 επεμβάσεις και 1 κίτρινη σε 97 λεπτά. Μέχρι και στην... μανούρα με τον Σέρβο φάνηκε πόσο πολύ ήταν αποφασισμένος και ότι θα έκανε τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει το ματς.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΛΕΜΟΝΗ
Ο Σισέ έχει χτίσει μία πολύ καλή σχέση με τον προπονητή του. Τέτοια που μετά το γκολ που έβαλε στον αγώνα με τον Πανιώνιο διέσχισε όλο το γήπεδο για να πάει στον πάγκο, να τον αγκαλιάσει και να του δείξει την εκτίμησή του. Σαν να αφιέρωνε το γκολ αυτό στον Λεμονή για τις ευκαιρίες που του δίνει. Ο Σενεγαλέζος με γαλλική ποδοσφαιρική παιδεία δείχνει αν μη τι άλλο πως αναγνωρίζει όσους τον βοηθούν στην μεγάλη του προσπάθεια για καθιέρωση στον Ολυμπιακό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα