Τα εννιά πρόσωπα ενός... Θρυλικού τίτλου! (vids)

Τα εννιά πρόσωπα ενός... Θρυλικού τίτλου! (vids)

Δημήτρης Τομαράς
Τα εννιά πρόσωπα ενός... Θρυλικού τίτλου! (vids)

bet365

Ο Ολυμπιακός σφράγισε και τυπικά τον τίτλο Νο44 - που είναι και έβδομος διαδοχικός - και το Gazzetta.gr καταγράφει τις εννιά πιο σημαντικές προσωπικότητές του για φέτος στο πρωτάθλημα.

Ας δούμε αναλυτικά τους εννιά βασικούς λόγους που ο Ολυμπιακός πήρε φέτος πρωτάθλημα:

ΛΟΥΚΑ ΜΙΛΙΒΟΓΕΒΙΤΣ: Η... φυγή του τον Γενάρη δημιούργησε σημαντικό κενό στον άξονα για τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος όσο δηλαδή έμεινε στην ομάδα προτού φύγει για την Πρέμιερ Λιγκ ήταν ο φύσει και θέση ηγέτης του. Αρχηγός της ομάδας με τρομερά... πνευμόνια, πάθος και αντοχές και μεγάλη συνεισφορά σε αμυντικό, δημιουργικό και επιθετικό επίπεδο. Σε 17 αγώνες ο έμπειρος αμυντικός χαφ είχε 6 γκολ και 1 ασίστ. Σκόραρε και καθοριστικά τέρματα όπως αυτό στο... αντίο του στο εκτός έδρας ματς με τη Βέροια.
Στο πρωτάθλημα ο διεθνής μέσος σκόραρε με Βέροια, Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Λεβαδειακό, Ξάνθη και πάλι Βέροια (σ.σ. εκτός έδρας). Είχε ασίστ στον αγώνα με ΠΑΣ.

ΙΝΤΕΓΕ ΜΠΡΑΟΥΝ: Ο Νιγηριανός... κανονιέρης του Ολυμπιακού προτίμησε την Κίνα, αφήνοντας το Λιμάνι μετά από μία ακόμα παραγωγική σεζόν. Πρόλαβε 20 ματς στην Σούπερ Λιγκ με 13 γκολ και 1 ασίστ. Ο Ιντέγε ήταν για σημαντικό διάστημα και πρώτος σκόρερ στην Λίγκα. Δεδομένα ο πιο ποιοτικός και αποτελεσματικός στράικερ του ρόστερ των Πειραιωτών και με μεγάλη προσφορά. Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ ήρθε από τον Πανιώνιο ως ο αντικαταστάτης του.
Ο Ιντέγε στην Λίγκα είχε 3 γκολ και 1 ασίστ με Βέροια, 1 τέρμα με Ηρακλή, 1 με ΑΕΚ, Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, 2 με Λεβαδειακό, 1 με Ξάνθη, 2 με Πλατανιά και 1 με ΑΕΛ. Είχε ασίστ και με Ηρακλή (σ.σ. στο ματς του β' γύρου).

ΣΕΜΠΑ: Τον... φρέναραν το τελευταίο διάστημα οι τραυματισμοί και προβλήματα ετοιμότητας. Ο Σεμπά όσο ήταν καλά και όσο δεν είχε... καεί στην εποχή Μπέντο (σ.σ. όπως έγινε και με Φορτούνη) παίζοντας συνέχεια ήταν πολύ καλός. Σε 26 αγώνες είχε 3 γκολ και 10 ασίστ με την φανέλα των ερυθρόλευκων κάνοντας δεδομένα την τοπ σεζόν του με την ομάδα.
Στην Λίγκα ο Σεμπά είχε γκολ με Βέροια, ασίστ με ΑΕΚ, Παναθηναϊκό, Λεβαδειακό (2), ΠΑΣ, Ξάνθη, Βέροια, Ηρακλή και ΑΕΛ και επίσης τέρματα με ΠΑΣ και Παναιτωλικό. Ασίστ είχε και με Κέρκυρα αλλά και με Λεβαδειακό και με ΠΑΣ.

ΑΝΤΡΕ ΜΑΡΤΙΝΣ: Ο Πορτογάλος όσο ήταν στα καλά του και σε κομβικό χρονικό σημείο στον α' γύρο όπου ο Ολυμπιακός... έχτισε και διαφορά στην κορυφή είχε φτιάξει μαζί με Μιλιβόγεβιτς και Φορτούνη μία πολύ καλή τριάδα στον άξονα. Σε 22 ματς στην Λίγκα έχει 1 γκολ και 1 ασίστ αλλά η παρουσία του και οι βοήθειες που έδωσε δεν μετριούνται τόσο με αριθμούς. Το τελευταίο διάστημα πάντως και ο Μάρτινς επηρεάστηκε από τραυματισμούς και συνεχή ματς. Ο Μάρτινς είχε ασίστ με Ηρακλή και γκολ με ΑΕΚ.

ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ: Σύμφωνοι ο Φορτούνης δεν είχε καμία σχέση με τον περσινό Φορτούνη. Σε σημαντικό διάστημα ήταν ντεφορμέ. Αρκετά κακός και μακριά από τον γνωστό εαυτό του. Ακόμα και έτσι όμως δεν μπορεί να παραβλέψει κανείς τα 6 γκολ και τις 6 ασίστ του φέτος. Δεν είναι MVP της σεζόν, όπως είναι ο Μιλιβόγεβιτς βάσει της παρουσίας του αλλά ένα... λιθαράκι το έβαλε. Ο Φορτούνης είχε γκολ με ΑΕΚ, Λεβαδειακό, Αστέρα, Βέροια και Ηρακλή. Επίσης γκολ και με Κέρκυρα εκτός. Είχε ασίστ με Ατρόμητο, 2 με Παναθηναϊκό και άλλες 2 στο ματς του β' γύρου με τους Περιστεριώτες και στην αναμέτρηση με Πλατανιά. Επίσης και με ΠΑΣ είχε ασίστ.

ΜΑΡΚΟ ΜΑΡΙΝ: Ο Μπέντο τον είχε... τελειωμένο αλλά ο Γερμανός άσος είχε τις απαντήσεις του! Ο Λεμονής τον έβγαλε ξανά σε πρώτο πλάνο και ο Μάρκο Μάριν τον δικαίωσε! Όλα τα γκολ που έβαλε ήταν γκολ τίτλου!

Γκολ στο κρίσιμο εντός έδρας ματς με Αστέρα. Τέρμα με Πλατανιά και μετά πάλι γκολ στο αμέσως επόμενο ματς με Κέρκυρα εκτός! Επίσης είχε 3 ασίστ στα 2 ματς με Βέροια και 1 στον αγώνα με Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και ενώ στο σύνολο είχε 4 ασίστ. Στο τέλος ο Μάρκο Μάριν έδειξε την ποιότητά του αλλά και το πως είναι να σώζει κανείς την... παρτίδα! Και φυσικά ο Μάριν είχε και γκολ και το 1-0 στο συνολικό 5-0 με τον ΠΑΣ!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΕΤΣΟΣ: Για τις ανάγκες της ομάδας θα έπαιζε ακόμα και... κίπερ! Ο γεννημένος το 1998 Παναγιώτης Ρέτσος μεγάλωσε απότομα. Έπαιξε φέτος στόπερ, αριστερό μπακ, αμυντικό χαφ και όπου αλλού χρειάστηκε και χρίστηκε ακόμα και αρχηγός του Ολυμπιακού. Μεγάλη προσπάθεια από ένα ταλέντο που εφόσον δουλευτεί και άλλο μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά. Κατέγραψε 17 αγώνες στο πρωτάθλημα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ: Όσο μπόι του λείπει τόση μπάλα ξέρει. Ο Ανδρούτσος αν και κανονικά είναι φορ και παίζει και στις άλλες θέσεις της επίθεσης χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως αμυντικός και κεντρικός χαφ. Πολλά τρεξίματα, δυναμισμός και ποιότητα στην κατοχή της μπάλας αλλά και στην τεχνική κατάρτιση. Ο Ανδρούτσος πιθανότατα είναι ο καλύτερος όλων των μικρών και έβαλε και αυτός το... λιθαράκι του. Γενικότερα οι πιτσιρικάδες φέτος των Πειραιωτών τα έδωσαν όλα για τον τίτλο. Είχε 16 γκολ και 1 τέρμα.
ΤΑΚΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ: Ο... 100άρης πλέον με τον Ολυμπιακό. Στο ντεμπούτο του στον πάγκο των Πειραιωτών πήρε σημαντική νίκη με Πλατανιά για να φτάσει μετά στις 100 νίκες στο ελληνικό πρωτάθλημα ως κόουτς. Έφερε... αέρα συσπείρωσης, άλλαξε την ψυχολογία της ομάδας και την οδήγησε στο πρωτάθλημα. Πανηγυρίζει το 4ο του πρωτάθλημα στον πάγκο των Πειραιωτών (έχουν προηγηθεί το 2001, το 2002 και το 2007). Εδώ μπορεί να μπει παρά το γενικότερο... κράξιμο που δέχθηκε και ο Πάουλο Μπέντο. Επί εποχής Μπέντο ο Ολυμπιακός έφτιαξε μία πολύ καλή διαφορά στην κορυφή της κατηγορίας, που επέτρεψε στην ομάδα να κάνει γκέλες και να χάσει βαθμούς στο β' γύρο χωρίς σοβαρές επιπτώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα