Τι έχει το... νερό του Νταγκεστάν και βγάζει τις πολεμικές μηχανές του UFC;

kHABIB

bet365

Οι λόγοι που το Ντάγκεσταν βγάζει τόσους επιτυχημένους μαχητές του UFC.

«Δεν ξέρω τι έχει το νερό του Νταγκεστάν και βγαίνουν έτσι...». Αυτή είναι η απάντηση που είχε δώσει το μεγάλο αφεντικό του UFC, ο Dana White, όταν είχε ρωτηθεί σε ένα podcast για το γεγονός οτι η συγκεκριμένη περιοχή που υπάγεται στην Ρωσία, βγάζει τόσο εντυπωσιακές πολεμικές μηχανές.

Τα παραδείγματα; Πολλά και εντυπωσιακά: Khabib Nuermagomedov, Islam Makhacev, Zabit Magomedsharipo και Magomed Ankalaev είναι τα πιο χαρακτηριστικά που μπορεί να φέρει κάποιος στο μυαλό του προς επιβεβαίωση. Τι είναι όμως αυτό που κάνει όσους προέρχονται από εκεί να είναι τόσο επιτυχημένοι και τρομακτικοί στο κλουβί;

Η κουλτούρα

Ο βασικός λόγος δεν είναι άλλος από την κουλτούρα που υπάρχει στο συγκεκριμένο κομμάτι της Ρωσίας. Βλέπετε, οι κάτοικοι του Νταγκεστάν έχουν μακρά παράδοση ως αναβάτες αλόγων, παλαιστές, αλλά και γνώση μεικτών πολεμικών τεχνών, ενώ ως μέλη νομάσων έπρεπε να είναι έτοιμοι να προστατέψουν ανά πάσα στιγμή την οικογένειά τους από τις αντίπαλες φυλές. Έτσι, οι μάχες κάθε είδους, μόνο άγνωστες δεν είναι για αυτούς.

Σκληρή προπόνηση

Αυτό το κομμάτι, θα θυμίσει λίγο από Ρόκι και τη μάχη του με τον Ιβάν Ντράγκο από την μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία. Οι μαχητές του Νταγκεστάν, μπορεί να μην έχουν τις καλύτερες υποδομές, ωστόσο είναι αφοσιωμένοι 100% σε αυτό που κάνουν και δουλεύουν πολύ σκληρά για να πετύχουν. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει ακόμα και το να παλεύουν με αρκούδες, όσο επικίνδυνο και περίεργο αν ακούγεται.

Μεγαλωμένοι στα... δύσκολα

Το Ντάγκεσταν βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του Καύκασου και συγκαταλέγεται στις πιο επικίνδυνες περιοχές της χώρας, έχοντας πάνω από 100 εθνικά γκρουπ και γλώσσες. Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, σημαίνει οτι υπήρχαν διαχρονικά μεταξύ τους διαμάχες για το ποιος θα επιβληθεί, με αποτέλεσμα άπαντες να έχουν σκληραγωγηθεί αρκετά. Σε τέτοιο βαθμό που η προετοιμασία και ένας αγώνας, ακόμα και αυτός αν είναι επιπέδου UFC, να τους φαίνεται ως περίπατος στο δάσος.

Το μαχητικό στιλ

Η πάλη αποτελεί την βασικότερη τεχνική για κάποιον που θέλει να επιβιώσει και να διακριθεί στο κλουβί. Με αυτή θα ρίξεις κάτω τον αντίπαλό σου, με αυτή θα τον κρατήσεις εκεί και με αυτή θα μπορέσεις να πάρεις τη νίκη. Στο Ντάγκεσταν όλα τα παιδιά από την ηλικία των 5-6 ετών, μαθαίνουν να παλεύουν πριν ξεκινήσουν το Judo και το Combat Sambo, προκειμένου να εμπλουτίσουν την τεχνική και τις ικανότητές τους.

Το υψόμετρο

Ένα από τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει όποιος αποφασίσει να μπει στο κλουβί, πόσω μάλλον σε επίπεδο UFC, είναι να έχει αντοχές. Μεγάλες αντοχές... Οι κάτοικοι του Νταγκεστάν, έχοντας προπονηθεί στα βουνά, έχουν αναπτύξει δυνατά πνευμόνια που τους επιτρέπουν να έχουν πολλές ανάσες, ειδικά προς το τέλος των αγώνων, εκεί δηλαδή που ο αντίπαλός τους συνήθως ξεμένει από δυνάμεις.

Φιλοσοφία

Σε αντίθεση με τους άλλους μαχητές του ΜΜΑ και του UFC συγκεκριμένα, όσοι προέρχονται από το Ντάγκεσταν, δεν μπαίνουν στο κλουβί για την δόξα ή το χρήμα. Σίγουρα το οικονομικό παίζει ρόλο, όμως άλλος είναι ο λόγος και αυτός δεν είναι άλλος από το να αποδείξουν πως δικαίως συγκαταλέγονται στους καλύτερους μαχητές του κόσμου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα