Κωπηλασία: Δευτεραθλήτρια Ευρώπης η εξαιρετική Αναστασιάδου

euaggelia_anastasiadou_rowing_european_championship

bet365

Ακόμη μία σημαντική διάκριση πρόσθεσε στο βιογραφικό της η νεαρή πρωταθλήτρια της κωπηλασίας, Ευαγγελία Αναστασιάδου, κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό.

Ακόμη μία εξαιρετική και αισιόδοξη εμφάνιση έκανε η πρωταθλήτρια Ευαγγελία Αναστασιάδου, που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθιλημα κωπηλασίας, που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας και το μονό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών.

Η Εληλνίδα πρωταθλήτρια πήρε το προβάδισμα στην αρχή της κούρσας, πέρασε πρώτη τα πρώτα 500μ. με την Οζμπάι από την Τουρκία -κυρίως- και την Κόζμιουτς από τη Ρουμανία να την απειλούν. Η Αναστασιάδου προσπάθησε να ανοίξει τη διαφορά, διατηρώντας τιο προβάδισμά της στο ενάμιση δευτερόλεπτο περίπου, ενώ η Ρουμάνα είχε ανέβει αφήνοντας τρίτη την Τουρκάλα. Η Κόζμιουτς πίεσε πολύ την Ελληνίδα και γύρω στα 1.500μ. είχαν πιάσει σχεδόν τον ίδιο ρυθμό, με τη δεύτερη να κρατά μικρό προβάδισμα (στο +0.26). Τότε η έμπειρη Κόζμιουτς «σπρίνταρε», πέρασε την Αναστασιάδου παίρνοντας το προβάδισμα και κρατώντας την πρώτη θέση μέχρι και το τέλος (τεερμάτισε σε 7:32.43). έτσι, η Αναστασιάδου τερμάτισε δεύτερη με 7:35.14, με την Τσέχα Κριστίνα Νεουχόρτοβα (7:40.29) να συμπληρώνει την τριάδα του βάθρου.

Η 21χρονη πρωταθλήτρια ήταν δεύτερη και στο προηγούμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μόναχο το περασμένο καλοκαίρι ενώ έχει ένα χρυσό και ένα ασημένιο σε Παγκόσμια πρωταθλήματα Κ23 αλλά και δύο χρυσά και ένα ασημένιο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Κ23.

Παράλληλα, στον μικρό τελικό του σκιφ γυναικών η Ευαγγελία Φράγκου τερμάτισε τέταρτη με 7:46.61.

@Photo credits: World Rowing
 

Τελευταία Νέα