Κωπηλασία: Δύο τελικοί με Ντούσκο και Αναστασιάδου στο Ευρωπαϊκό

ntouskos_anastasiadou_rowing_evropaiko

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος και η Ευαγγελία Αναστασιάδου διεκδικούν σήμερα Κυριακή 28/5 δύο ακόμη μετάλλια για την Εθνική ομάδα, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κωπηλασίας.

Μετά τις επιτυχίες των Κοντού-Φίτσιου και Γκαϊδατζή-Παπακωνσταντίνου στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών και ανδρών, που κατέκτησαν αργυρό και χάλκινο αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποτυ διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας, ρίχνονται στη μάχη δύο ακόμη δυνατά «όπλα» της ελληνικής κωπηλασίας.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος, θα αγωνιστεί στον μεγάλο τελικό στο απλό σκιφ ανδρών, όπου προκρίθηκε με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση. Ο δευτεραθλητής Ευρώπης, από το Μόναχο το περασμένο καλοκαίρι, θα διεκδικήσει ένα ακόμη μετάλλιο έχοντας στο μυαλό του -φυσικά- το χρυσό. Στον ίδιο τελικό θα έχει γνώρισμους αντιπάλους αφού ο Γερμανός Παγκόσμιος πρωταθλητής Όλιβερ Ζέιντλερ, ο Ολλανδός δευτεραθλητής κόσμου Λέοναρντ Βαν Λίερο και ο «χάλκινος» στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου από τη Λιθουανία, Ντόβιντας Νεμεραβίσιους.

Η Ευαγγελία Αναστασίαδου, στο σκιφ ελαφρών βαρών, θα αγωνιστεί επίσης στον μεγάλο τελικό φιλοδοξώντας να εμπλουτίσει την ήδη μεγάλη συλλογή των μεταλλίων της. Η Ελληνίδα δευτραθλήτρια Ευρώπης, που έχει σαρώσει στις τελευταίες διοργανώσεις, θα έχει ως μεγαλύτερη αντίπαλό της την Παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης από τη Ρουμανία Ιονέλα Κόζμιουτς.

Ο αγώνας της Αναστασιάδου είναι προγραμματισμένος για τις 12:01 ενώ του Ντούσκου για τις 14:25. Και οι δύο θα μεταδοθούν ζωντανά από την ΕΡΤ3.

Δύο μικροί τελικοί για την Ελλάδα

Τα αδέλφια Ζήσης και Δημήτρης Μπουκουβάλας θα αγωνιστούν στον τελικό Γ της δικώπου ανδρών, για τις θέσεις 13 μέχρι 18 (10:25) ενώ η Ευαγγελία Φράγκου θα αγωνιστεί στο Β τελικό του σκιφ γυναικών για τις θέσεις 7 με 12 (11:28).

@Photo credits: Instagram
 

Τελευταία Νέα