Ντούσκος: Προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

Newsroom
Ντούσκος: Προκρίθηκε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος

bet365

Ο Στέφανος Ντούσκος, έστω και με την 6η επίδοση, πήρε την πρόκριση στον τελικό του σκιφ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα έχει την ευκαιρία μετά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο από μεγάλη διοργάνωση μέσα στο 2022.

Ο πρώτος στόχος για τον Στέφανο Ντούσκο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ράζιτσε της Τσεχίας επετεύχθη, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον τελικό του σκιφ ανδρών και θα την Κυριακή (25/9) θα επιδιώξει μετά το ασημένιο μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, να ανέβει και στο βάθρο του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Και αν τα καταφέρει θα είναι ο πρώτος Έλληνας που θα το πετυχαίνει στο συγκεκριμένο αγώνισμα.

Ο 27χρονος Ολυμπιονίκης μετείχε στην 1η ημιτελική σειρά και κατέλαβε την 3η θέση, κάνοντας κούρσα τακτικής. Ο Ντούσκος πέρασε 4ος στα 500μ. (1:39.39), όμως στη συνέχεια ανέβαζε ρυθμούς, πέρασε στη θέση μέχρι και τα 1.500μ. (5:06.59), έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της κούρσας, για να τερματίσει τελικά στην 3η και προνομιούχα θέση με 6:51.54.

Ένας από τους κύριους αντιπάλους του, ο Ολλανδός πρωταθλητής Ευρώπης, Μέλβιν Τβέλαρ μετά τα 500μ. οδήγησε την κούρσα και τερμάτισε πρώτο σε 6:48.04, ενώ ο Νορβηγός Κιέτιλ Μπορχ ήταν 2ος σε 6:50.73.

Την πρόκριση από τη 2η ημιτελική σειρά πήραν οι: Όλιβερ Ζάιντλερ (Γερμανία) 6:44.03, Γκρέιαμ Τόμας (Μ. Βρετανία) 6:45.29 και Τζόρνταν Πάρι (Ν. Ζηλανδία) 6:46.33.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα