Κωπηλασία: Επέστρεψε η εθνική ομάδα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου

Newsroom
Κωπηλασία: Επέστρεψε η εθνική ομάδα από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου

bet365

Στην Αθήνα επέστρεψε η εθνική ομάδα κωπηλασίας, έχοντας στις αποσκευές της τέσσερα μετάλλια από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Μονάχου.

Στη βάση της επέστρεψε η εθνική ομάδα κωπηλασίας από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου, έχοντας στις αποσκευές της τέσσερα μετάλλια. Στους τελικούς της Κυριακής (14/8) η εθνική ομάδα κατέκτησε ένα χρυσό και τρία ασημένια μετάλλια, συγκομιδή που την έφερε στην 5η θέση στο σχετικό πίνακα ανάμεσα σε 33 χώρες που πήραν μέρος στη διοργάνωση.

Πλέον η ελληνική κωπηλασία μετράει 34 μετάλλια στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, φθάνοντας τα 21 χρυσά, τα 10 ασημένια ενώ παραμένει με τα 3 χάλκινα.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι είναι η καλύτερη συγκομιδή μεταλλίων από το 2011 και μετά όταν η Ελλάδα είχε κατακτήσει στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας πάλι τέσσερα μετάλλια, τρία χρυσά κι ένα ασημένιο.

κωπηλασια
Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου

Πρωταθλητής Ευρώπης στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Μονάχου έγινε ο 23χρονος Αντώνης Παπακωνσταντίνου στο σκιφ ελ. βαρών.

Ο Στέφανος Ντούσκος 12 μήνες μετά τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, σε ένα συγκλονιστικό τελικό κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκιφ ανδρών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

ντουσκος
Ο Στέφανος Ντούσκος


Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε επίσης η Ευαγγελία Αναστασιάδου στο σκιφ γυναικών. Η Αναστασιάδου ανέβηκε ξανά στο βάθρο μέσα σε δυο εβδομάδες, καθώς στις 30 Ιουλίου αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη κατηγορία Κ23 στο Βαρέζε.

κωπηλασια
Η Ευαγγελία Αναστασιάδου


«Ασημένια» αναδείχθηκε και η Ζωή Φίτσιου στο σκιφ ελ. βαρών γυναικών.

φιτσιου
Η Ζωή Φίτσιου

Επίσης οι Γιάννης Καλανδαρίδης και Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν την 5η θέση στον τελικό στο διπλό σκιφ ανδρών, ενώ στη δίκωπο γυναικών οι Χριστίνα Μπούρμπου και Ευαγγελία Φράγκου ήταν στην 6η θέση.

@Photo credits: eurokinissi
 

Τελευταία Νέα