Κωπηλασία: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών! (vid)

Κωπηλασία: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Αναστασιάδου στο σκιφ ελαφρών βαρών! (vid)

bet365

Δεύτερο χρυσό μετάλλιο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 με την Ευαγγελία Αναστασιάδου να κάνει σπουδαία κούρσα στον τελικό του σκιφ ελ. βαρών.

Η Ελλάδα κατέκτησε το δεύτερο μετάλλιό της στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας Κ23 (διεξάγεται παράλληλα με το αντίστοιχο της Κ19 στο Βαρέζε της Ιταλίας) και είναι κι αυτό χρυσό!

Μετά τις Μπούρμπου και Φράγκου στη δίκωπο, η Ευαγγελία Αναστασιάδου αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο σκιφ ελαφρών βαρών.

Η 20χρονη κωπηλάτρια από την Καστοριά δύο χρόνια μετά το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας, έγινε και πρωταθλήτρια κόσμου, τερματίζοντας σε χρόνο 7:40.82.

Στα μισά της κούρσας η Αναστασιάδου ήταν μπροστά με μόλις 22 εκατοστά διαφορά από την Τουρκάλα Ελίζ Οσμπέι. Στο δεύτερο μισό όμως ανέβασε ταχύτητα και έχτισε μία σημαντική διαφορά που κράτησε ως το τέλος. Η Τουρκάλα τερμάτισε σε 7:43.81, ενώ το χάλκινο πήγε στην Ιταλίδα Κλερίτσι με 7:49.07.

Πέμπτη στον κόσμο η Κοντού

Στον τελικό του σκιφ η Δήμητρα Ελένη Κοντού δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ωστόσο κατάφερε να κατακτήσει την 5η θέση στον κόσμο. Η νεαρή πρωταθλήτρια ήταν σημαντικά πίσω από την τριάδα των μεταλλίων και τερμάτισε τελικά σε χρόνο 8:17.71.

Τέλος, την 2η θέση στο μικρό τελικό του διπλού σκιφ Ελ. βαρών Κ23 με χρόνο 6:39.57 κατέκτησαν οι Στράτος Τριανταφυλλου-Σταύρος Συμεωνιδης και κατέλαβαν την 8η θέση στη γενική του Παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Η διοργάνωση για την κατηγορία Κ23 ολοκληρώθηκε, με την αποστολή να επιστρέφει αύριο (31/7) στις 13:05, ενώ αύριο ολοκληρώνεται και το αντίστοιχο πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ19.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα