Κολύμβηση: Ημιτελικοί για Βαζαίο, Ντουντουνάκη, Σίσκο, Δρασίδου στο Ευρωπαϊκό 25άρας

Πηνελόπη Γκιώνη
Ο Ανδρέας Βαζαίος

bet365

Με προκρίσεις και ρεκόρ ξεκίνησε και η πέμπτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης 25άρας πισίνας, στο Οτοπένι.

Με έντονο το ελληνικό ενδιαφέρον και καλές εμφανίσεις από τα μέλη της Εθνικής ομάδας ξεκίνησε η πέμπτη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης σε 25άρα πισίνα, που φιλοξενείται στο Οτοπένι της Ρουμανίας.

Πιο συγκεκριμένα, στον ημιτελικό των 200μ. ύπτιο προκρίθηκε ο Απόστολος Σίσκος καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη δεύτερη προκριματική σειρά, με 1:53.03. Αυτός ο χρόνος είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων αλλά και Κ23 ενώ έφερε τον νεαρό πρωταθλητή στην τέταρτη θέση του συνόλου και τώρα θα ετοιμαστεί για τον απογευματινό ημιτελικό.

Η Μαρίλεια Δρασίδου αγωνίστηκε στην πρώτη προκριματική σειρά των 50μ. πρόσθιo και με 30.70 προκρίθηκε στον ημιτελικό, με τη 15η επίδοση. Η Δρασίδου πλησίασε επίσης το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ που είναι 30.62, το οποίο θα απειλήσει εκ νέου στον ημιτελικό.

Ο Στέργιος Μπίλας, που κολύμπησε στη δεύτερη προκριματική σειρά των 100μ. ελεύθερο, τερμάτισε δεύτερος με νέο ατομικό ρεκόρ 48.43 στη σειρά του και βρέθηκε στην 20ή θέση στο σύνολο, γεγονός που τον φέρνει στη δεύτερη αναπληρωματική θέση για τον ημιτελικό.

Ο Ανδρέας Βαζαίος, μετά την πέμπτη θέση στα 200μ. μεικτή, αγωνίστηκε στην κούρσα των 100μ. μεικτή και την τρίτη προκριματική σειρά. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε πρώτος και με 52.14 προκρίθηκε με την καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Το πρωινό πρόγραμμα για τους Έλληνες «έκλεισε» η πρωταθλήτρια της πεταλούδας, Άννα Ντουντουνάκη, αγωνίστηκε στον προκριματικό των 50μ. πεταλούδα και με χρόνο 23.36 πέρασε με τον καλύτερο χρόνο στον ημιτελικό του αγωνίσματος. Η ίδια, που ανήκει στην Team Future της Bwin, το απόγευμα θα ριχτεί στη μάχη του μεταλλίου στον τελικό των 100μ. πεταλούδα.

 

Τελευταία Νέα