Άνταμ Πίτι στο Gazzetta: «Αγαπώ την Ελλάδα, ξεχωριστό αυτό που έζησα»

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Άνταμ Πίτι μίλησε στο Gazzetta

bet365

Ο Άνταμ Πίτι μίλησε στο Gazzetta για τις στιγμές λατρείας που έζησε στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ στη 2η ημέρα του παγκοσμίου κυπέλλου κολύμβησης της Αθήνας.

Η μουντή Παρασκευή (13/10) έδωσε τη θέση της σε μια γιορτή της κολύμβησης το Σάββατο (14/10) στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, θυμίζοντας ημέρες Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

Η κοσμοπλημμύρα από 4.000 περίπου θεατές, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους νεαρά παιδιά και ο Άνταμ Πίτι, ήταν τα highlights στη 2η ημέρα του παγκοσμίου κυπέλλου της Αθήνας.


Ο Δημήτρης Μάρκος πήρε πρώτος τη γεύση από την αποθεωτική ατμόσφαιρα στην παρουσίασή του στον τελικό στα 400μ. ελεύθερο ανδρών, ο Απόστολος Χρήστου, η Άννα Ντουντουνάκη και τα άλλα Ελληνόπουλα ακολούθησαν, όμως αυτό που συνέβη με τον Άνταμ Πίτι δεν θα το φανταζόταν ο 29χρονος ολυμπιονίκης του πρόσθιου.

Το κολυμβηtήριο σείστηκε στον τελικό στα 50μ. πρόσθιο και στο τέλος όλα τα φώτα πήγαν στον 2ο της κούρσας, τον Άνταμ Πίτι που τερμάτισε σε 26.89, πίσω από τον Κινέζο, Χαϊγιάνγκ Κιν (26.52).

Και ακολούθησε ένας μικρός χαμός. Ο Πίτι τρελαμένος από την ατμόσφαιρα, βγήκε από το νερό και έφυγε σφαίρα στην κερκίδα για να χαιρετήσει τον κόσμο που τον αποθέωνε και στο τέλος να τους κάνει δώρο το σκουφάκι του.

«Ναι, ήταν το λιγότερο που θα μπορούσα να κάνω, αγαπώ την Ελλάδα, αγωνίστηκα μπροστά σε ένα τεράστιο και θορυβώδες κοινό σήμερα, ήταν τόσο ξεχωριστό για εμένα, τους ευχαριστώ» δήλωνε λίγα λεπτά μετά στο Gazzetta ο Πίτι.

Δις ολυμπιονίκης στα 100μ. πρόσθιο σε Ρίο ντε Τζανέιρο και Τόκιο, ο Πίτι πέρασε πολλές και δύσκολες στιγμές στη συνέχεια.

Το κάταγμα στο πόδι και μετά τα προβλήματα ψυχολογικής υγείας τον άφησαν εκτός δράσης τους τελευταίους μήνες, πολλοί ήταν αυτοί που είπαν για πρόωρο τέλος καριέρας για έναν σπουδαίο πρωταθλητή.

Οι αγώνες του παγκοσμίου κυπέλλου στο Βερολίνο την περασμένη εβδομάδα και τώρα στην Αθήνα σηματοδοτούν μια νέα αρχή και απλά στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ είδαμε έναν αναγεννημένο αθλητή και άνθρωπο.

«Είναι μια νέα σελίδα στην καριέρα μου, ναι θέλω να διεκδικήσω το τρίτο χρυσό μετάλλιο στο Παρίσι. Όμως το μετάλλιο δεν είναι τα πάντα, το πιο σημαντικό είναι ο κόσμος εδώ σήμερα, τα νέα παιδιά, η διασκέδαση. Είμαι πολλά χρόνια στον αθλητισμό, πάντα νιώθω ευχαρίστηση να αγωνίζομαι με τους καλύτερους στον κόσμο, με εμπνέουν τόσο πολύ γνωρίζοντας τις δοκιμασίες που επίσης αντιμετωπίζουν» συνέχισε ο Πίτι

adam peaty

Το σουβλάκι και το κρασί

Λάτρης της Ελλάδας, όταν του επισημάναμε πως για πρώτη φορά αγωνίζεται στη χώρα μας, χαμογελαστός μας είπε: «Ναι, αλλά στην Ελλάδα έρχομαι για διακοπές, μου αρέσει το σουβλάκι και το κρασί».

Ο Πίτι είναι κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 100μ ελεύθερο με 56.88 από το 2019, ο μοναδικός που έχει κατέβει τα 57 δευτερόλεπτα, ενώ συνολικά από το 2015 το έχει καταρρίψει πέντε φορές, ενώ στην κατοχή του έχει τις 14 καλύτερες επιδόσεις όλων των εποχών.

 

Τελευταία Νέα