Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Με 15μελή σύνθεση η εθνική ομάδα κολύμβησης στη Φουκουόκα

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα: Με 15μελή σύνθεση η εθνική ομάδα κολύμβησης στη Φουκουόκα

bet365

Η ΚΟΕ ανακοίνωσε την ομάδα κολύμβησης που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα και αποτελείται από εννέα αθλητές και έξι αθλήτριες.

Με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος κολύμβησης Όπεν κατηγορίας η ΚΟΕ ανακοίνωσε τη σύνθεση της εθνικής ομάδας κολύμβησης που θα πάρει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Φουκουόκα (14-30 Ιουλίου).


Συνολικά συμπεριλήφθησαν 15 αθλητές και αθλήτριες, εκ των οποίων οι εννέα (Γκολομέεβ, Μάρκος, Χρήστου, Σίσκος, Βαζαίος, Παπαστάμος, Δράκου, Ντουντουνάκη, Δρασίδου) έχουν πιάσει τα υψηλά όρια της διεθνούς ομοσπονδίας.

Αναλυτικά η σύνθεση της εθνικής ομάδας

Άνδρες: Απόστολος Χρήστου (Ολυμπιακός), Κριστιάν Γκολομέεβ (Παναθηναϊκός), Ανδρέας Βαζαίος (ΟΦ Νέας Ιωνίας), Απόστολος Σίσκος (Άρης Θεσσαλονίκης), Δημήτρης Μάρκος (ΝΟ Καλαμακίου), Απόστολος Παπαστάμος (Ολυμπιακός), Οδυσσέας Μελαδίνης (ΠΑΟΚ), Αρκάδιος-Γιώργος Ασπούγαλης (Νέος Ηρακλής), Στέργιος Μπίλας (Ολυμπιακός)

Γυναίκες: Άννα Ντουντουνάκη (Παναθηναϊκός), Νόρα Δράκου (Παναθηναϊκός), Μαρίλεια Δρασίδου (Παλαιό Φάληρο), Γεωργία Δαμασιώτη (Ωκεανός), Αρτεμις Βασιλάκη (Τρίτων Ηρακλείου), Ελένη Κοντογεώργου (Ολυμπιακός).

Ο Έφορος Κολύμβησης της ΚΟΕ Νίκος Ξυλούρης, που θα είναι και ο αρχηγός αποστολής στο επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δήλωσε: «Η ΚΟΕ, συνεχίζοντας την πολιτική της να στέλνει μεγάλες αριθμητικά αποστολές στις διεθνείς διοργανώσεις, αποφάσισε και φέτος να συμμετέχει με 15 κολυμβητές και κολυμβήτριες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης 2023.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεχίζουμε να βλέπουμε την άνοδο της ελληνικής κολύμβησης και είναι επίσης πολύ σημαντικό ότι στο φετινό παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετέχουμε με έξι κολυμβήτριες, κάτι το οποίο αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο την άνοδο των Ελληνίδων κολυμβητριών. Θέλω να ευχηθώ καλή προετοιμασία στους αθλητές μας και τους προπονητές τους για το υπόλοιπο της προετοιμασίας τους μέχρι το Παγκόσμιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι θα έχουμε πολλές επιτυχίες στην κορυφαία αυτή διοργάνωση».

 

Τελευταία Νέα