Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ο Ποποβίτσι έκανε δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο

Δημήτρης Ντζάνης
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης: Ο Ποποβίτσι έκανε δικό του το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο

bet365

Η εποχή Νταβίντ Ποποβίτσι άρχισε με δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και συνεχίζεται από τον 18χρονο Ρουμάνο με το ιστορικό παγκόσμιο ρεκόρ στα 100μ. ελεύθερο με 46.86 στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ρώμης.

Ο Νταβίντ Ποποβίτσι είχε στείλει το μήνυμα από τον ημιτελικό της Παρασκευής (12/8), όταν σημείωνε ρεκόρ Ευρώπης στα 100μ. ελεύθερο με 46.98 και ο νέος μεγάλος σταρ της παγκόσμιας κολύμβησης στο Foro Italico της Ρώμης, στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: Παγκόσμιο ρεκόρ στο αγώνισμα με 46.86!

Ο Ποποβίστι ένα μήνα πριν από τα 18α γενέθλιά του, έγραψε ιστορία. Κατέρριψε ένα ρεκόρ που είχε επιτευχθεί στην ίδια πισίνα πριν από 13 χρόνια. Στις 30 Ιουλίου 2009 ο Βραζιλιάνος Σέζαρ Σιέλο Φίλιο σημείωνε 46.91, ένα παγκόσμιο ρεκόρ που είχε σημειωθεί με συνθετικό μαγιό στη διάρκεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ρώμης, στοιχείο που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην επιτυχία του Ποποβίτσι.

Ο Ρουμάνος με τρία χρυσά μετάλλια πέρυσι, ξανά στο Foro Italico και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων, πριν από δύο μήνες στη Βουδαπέστη αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στους άνδρες στα 100μ. και στα 200μ. ελεύθερο, στο ξεκίνημα της δικής του εποχής.

 

Τελευταία Νέα