Μαυρωτάς: Στην ίδια ομάδα με Γιανιώτη και Κουβέλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα masters στο open water

Newsroom
Μαυρωτάς: Στην ίδια ομάδα με Γιανιώτη και Κουβέλη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα masters στο open water

bet365

Ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Βίκυ Κουβέλη αγωνίστηκαν στην ίδια ομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα open water στην κατηγορία masters, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα από το Δίστομο.

Μια ξεχωριστή ομάδα πήρε μέρος την Κυριακή (24/7) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας (οpen water) στην κατηγορίας masters στην παραλία Διστόμου.

Σε μια συμβολική συμμετοχή ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο «ασημένιος» ολυμπιονίκης του Ρίο ντε Τζανέιρο στα 10 χλμ. Σπύρος Γιαννιώτης, η πρωταθλήτρια στην κατηγορία masters Βίκυ Κουβέλη και ο τοπικός τεχνικούς σύμβουλος της ΚΟΕ, Παναγιώτης Αγγελάτος συνέθεσαν την ομάδα 4Χ800μ. που πήρε μέρος εκτός συναγωνισμού στον αγώνα. Την εκκίνηση στον αγώνα έδωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της ομάδας υδατοσφαίρισης ανδρών, Θοδωρής Βλάχος.

βλαχος

Ήταν μια συμβολική κίνηση προκειμένου να στηριχθεί τόσο το κίνημα των Masters, δηλαδή του αθλητισμού χωρίς ημερομηνία λήξης, αλλά και το άθλημα της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας που έχει χαρίσει Ολυμπιακό Μετάλλιο και έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στη χώρα μας, τόσο σε αμιγώς αγωνιστικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο διοργανώσεων, ώστε να συνδυάζεται με αθλητικό τουρισμό.

μαωρωτας


Σε δήλωσή του ο Γιώργος Μαυρωτάς επισήμανε: «Η συμβολική συμμετοχή μου μαζί με τον Σπύρο Γιαννιώτη στο Πρωτάθλημα Masters ανοικτής θάλασσας έχει το νόημα αφενός μεν της στήριξης του κινήματος των Masters (βετεράνων) και της διά βίου άθλησης που πρέπει να γίνει συνείδηση όχι μόνο στην αθλητική κοινότητα αλλά σε όλη την ελληνική κοινωνία. Όπως η ΚΟΕ, οι ομοσπονδίες θα πρέπει να αγκαλιάσουν το θεσμό που προσφέρει μια οργανωμένη προσέγγιση και δίνει κίνητρο άθλησης σε πρώην αθλητές και όχι μόνο, με πολλαπλές ευεργετικές επιπτώσεις στην κοινωνία μας.

γαννιωτης

Επίσης η συμμετοχή μας συμβολίζει και τη στήριξη προς την κολύμβηση ανοικτής θάλασσας, ένα άθλημα που μπορεί να προσφέρει πολλά στη χώρα μας, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά επίσης σε επίπεδο αθλητικού τουρισμού με πολλές ευκαιρίες αποκεντρωμένης ανάπτυξης, όπως συμβαίνει σήμερα στην παραλία Διστόμου, στα Άσπρα Σπίτια. Τέτοιες διοργανώσεις σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, με τόσο εκτεταμένη ακτογραμμή μπορεί να διοργανωθούν με απόλυτη επιτυχία σε δεκάδες μέρη της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας, αποτελώντας πόλο έλξης για εσωτερικό και εξωτερικό αθλητικό τουρισμό».
Η διοργάνωση θα συνεχιστεί τη Δευτέρα (25/7) και την Τρίτη (26/7), με τα αγωνίσματα του πανελληνίου πρωταθλήματος.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα