Ο Αγκνέλ παραδέχτηκε πως είχε σεξουαλική επαφή με 13χρονη

Κώστας Ευθυμιάδης
Ο Αγκνέλ παραδέχτηκε πως είχε σεξουαλική επαφή με 13χρονη

bet365

Ο Γιάνικ Αγκνέλ παραδέχτηκε στην ανακρίτρια πως είχε ανάρμοστη σχέση με ανήλικη.

Ο δις «χρυσός» ολυμπιονίκης στη κολύμβηση, συνελήφθη πριν μερικές ημέρες στο Παρίσι, μετά από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση σε ανήλικο κορίτσι.

Ενώπιων του ανακριτή, ο Αγκνέλ είπε πως ήταν σε σχέση με την ανήλικη όταν αυτός ήταν 24 ετών κι αυτή 13 (τώρα το θύμα είναι 18 ετών)! Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, μια σεξουαλική επαφή με παιδί κάτω των 15 ετών θεωρείται βιασμός και δεν μπορεί να υπάρχει «συναινετικό σεξ».

Η ανακρίτρια αποκάλυψε πως ο 29χρονος πλέον Αγκνέλ, αναγνώρισε τις ευθύνες του, αλλά είπε ότι δεν υπήρχε εξαναγκασμός.

Σύμφωνα με την έρευνα, το νεαρό κορίτσι έπεσε θύμα του το 2016 και μάλιστα σε διάφορες περιοχές του εξωτερικού (Ισπανία, Ταϊλάνδη και Βραζιλία). Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό γιατί ταξίδευε μαζί του σε τόσο μικρή ηλικία.

Η αποκάλυψη έγινε από κολυμβητή ο οποίος προπονούνταν μαζί με τον θύτη εκείνη την περίοδο. Η L’Équipe αναφέρει πως ήδη αρκετοί κολυμβητές (νυν και πρώην) έχουν καταθέσει για την υπόθεση, στην οποία φαίνεται πως αρκετοί γνώριζαν τι συμβαίνει, αλλά κανείς δε μιλούσε.

Σοκαρισμένη είναι η Ροξάνα Μαρασινεάνου, υπουργός των Σπορ στη Γαλλία και πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια της κολύμβησης.

«Ξέρω προσωπικά το πρόσωπο που έκανε την αγωγή και καταλαβαίνετε πως αυτό με έχει επηρεάσει. Η υπόθεση θα πάρει τον δρόμο της. Το αίτημα της κοπέλας είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών και θα φτάσει ως το τέλος. Είναι ένα σοβαρό, εθνικό, θέμα και πρέπει να παλέψουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο (η σεξουαλική κακοποίηση σε ανήλικα)» ανέφερε η Γαλλίδα υπουργός που θέσπισε πλατφόρμα στην οποία οι αθλητές θα μπορούν να καταγγέλλουν κακοποίηση.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα