Αυστραλή κολυμβήτρια κατήγγειλε παράγοντα για σεξουαλική κακοποίηση

Newsroom
Αυστραλή κολυμβήτρια κατήγγειλε παράγοντα για σεξουαλική κακοποίηση

bet365

Η Αυστραλή κολυμβήτρια, Μαντλίν Γκρόουβς αποκάλυψε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε στο ABC ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από διοικητικό παράγοντα της κολύμβησης, όταν ήταν ανήλικη.

Η Γκρόουβς, η οποία κατέκτησε δύο αργυρά μετάλλια στην κολύμβηση και το στυλ της πεταλούδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, αλλά δεν κατέβηκε στο Τόκιο καθώς απέσυρε την συμμετοχή της από τα trials της χώρας της, διαμαρτυρόμενη για τους «μισογυνιστές διεστραμμένους σε αυτό το περιβάλλον», όπως είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Η Γκρόουβς αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τι εννοούσε στην συνέντευξη που παραχώρησε σε εθνικό δίκτυο, λέγοντας πως ως ανήλικη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από παράγοντα της κολύμβησης.

«Νομίζω, ότι όταν βλέπεις την ιστορία του Τζον Ράιτ (άλλη περίπτωση προπονητή που κατηγορήθηκε για τον ίδιο λόγο), έχεις την τάση να πιστεύεις ότι τέτοια πράγματα έχουν τελειώσει και οι καιροί έχουν αλλάξει. Αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι, απαραίτητα, αλήθεια. Επειδή όταν ήμουν ανήλικη, υπήρξα επανειλημμένα θύμα από έναν ενήλικο άνδρα. Εκείνη την εποχή, δεν μπορούσα να βρω κανέναν να μιλήσω. Και ακόμη και σήμερα, δεν υπάρχει κανένας στον χώρο της κολύμβησης που μπορούσα να εμπιστευθώ αρκετά για να αποκαλύψω τι συνέβη» ανέφερε η 26χρονη κολυμβήτρια, χωρίς να αναφέρει το όνομα του φερόμενου δράστη. Είπε ωστόσο πως εξακολουθεί να εργάζεται για την κολύμβηση στην Αυστραλία.

«Όταν προσπάθησα να υποβάλω καταγγελία εναντίον άλλων ανθρώπων στον αθλητικό κόσμο, ήταν τόσο απογοητευτικό, που δεν πιστεύω ότι η υποβολή καταγγελίας εναντίον αυτού του ατόμου θα είχε περισσότερες συνέπειες από ό,τι σε άλλους», σχολίασε επίσης.

Μετά την άρνησή της να λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, παράγοντες της αυστραλιανής κολυμβητικής ομοσπονδίας, συναντήθηκαν μαζί της και παραδέχθηκαν την «απαράδεκτη συμπεριφορά» παράγοντα, που χρονολογείται δεκαετίες πίσω, ενώ έχει συσταθεί ανεξάρτητη εξεταστική επιτροπή για το θέμα, το οποίο εξακολουθεί να ερευνάται.


 

Τελευταία Νέα