Η Πελεγκρίνι είπε (ξανά) αντίο στις πισίνες με συγκινητικό τρόπο

Newsroom
Η Πελεγκρίνι είπε (ξανά) αντίο στις πισίνες με συγκινητικό τρόπο

bet365

Η Φεντερίκα Πελεγκρίνι αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην Ιταλία και έπεσε στην πισίνα μαζί με όλες τις μεγάλες αντίπαλές της από το παρελθόν.

Αλλιώς φανταζόταν το «αντίο» της από τις πισίνες μία από τις κορυφαίες αθλήτριες της κολύμβησης όλων των εποχών, η Φεντερίκα Πελεγκρίνι.

Η 33χρονη αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα της, στο εθνικό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας στο Ρικιόνε. Εκεί, κέρδισε τον 130ο τίτλο της καριέρας της (200μ. ελεύθερο με 1:54.95) που θα είναι και ο τελευταίος.

Βέβαια, η Πελεγκρίνι είχε εγκαταλείψει ξανά την ενεργό δράση και επέστρεψε, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως αποχωρεί οριστικά, μετά από 17 χρόνια στις πισίνες.

Η «μεγάλη κυρία» της ιταλικής κολύμβησης αγωνίστηκε χωρίς θεατές λόγω της πανδημίας, αλλά οι διοργανωτές φρόντισαν να τοποθετήσουν γιγαντοοθόνες στην πόλη, προκειμένου οι φίλαθλοι να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την τελευταία κούρσα της. Μεταδόθηκαν και μηνύματα από αθλητές και παράγοντες της χώρας που θέλησαν να την ευχαριστήσουν για τα όσα πρόσφερε στον ιταλικό αθλητισμό.

Μετά το τέλος της κούρσας της όμως έπρεπε να μπει για άλλη μία φορά στην πισίνα καθώς οι διοργανωτές της επιφύλαξαν μία μεγάλη έκπληξη.

Στην Ιταλία βρέθηκαν μερικές από τις μεγάλες αντιπάλους που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της καριέρας της. Από τις παλιές Καμέλια Πότεκ (Ρουμανία), Σάρα Ισάκοβιτς (Σλοβενία) και Εβελιν Βεράζτο (Ουγγαρία), ως τις πιο σύγχρονες Σάρα Σιέστρεμ (Σουηδία) και Φέμκε Χέεμσκερκ (Ολλανδία) κ.α. Οι έξι αθλήτριες συνόδευσαν την Πελεγκρίνι σε μία τελευταία κούρσα 50μ. ελεύθερο, όπου η διαδρομή 1 έμεινε κενή καθώς εκεί βρισκόταν το σκουφάκι της αδικοχαμένης Γαλλίδας πρωταθλήτριας Καμίλ Μουφά...

Η Πελεγκρίνι σε ηλικία μόλις 16 ετών κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. ελεύθερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και έγινε η νεαρότερη Ιταλίδα Ολυμπιονίκης σε οποιοδήποτε σπορ. Μετείχε σε ακόμη τέσσερις διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων, ανεβαίνοντας στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου το 2008 στο Πεκίνο.

Κατέκτησε συνολικά 11 μετάλλια σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Υγρού Στίβου, εκ των οποίων οκτώ συνεχόμενα στα 200μ. ελεύθερο. Κανείς δεν έχει καταφέρει να κερδίσει τόσα μετάλλια σε ένα αγώνισμα σε άνδρες ή γυναίκες...

Επίσης έχει στη συλλογή της οκτώ μετάλλια σε Παγκόσμια 25άρας πισίνας (1-2-5), 20 σε Ευρωπαϊκά 50άρας, 17 μετάλλια σε Ευρωπαϊκά 25άρας, δύο χρυσά στους Μεσογειακούς του 2009 και τέσσερα μετάλλια στην Πανεπιστημιάδα του 2007.

Εχει ακόμη στην κατοχή της το παγκόσμιο ρεκόρ στα 200μ. ελεύθερο (1:52.98) και το ρεκόρ Ευρώπης στα 400μ. ελεύθερο (3:59.15) από το 2009.


 

Τελευταία Νέα