Η «πρωτάρα» Δαμασιώτη στο Παγκόσμιο της 25αρας πισίνας

Newsroom
Η «πρωτάρα» Δαμασιώτη στο Παγκόσμιο της 25αρας πισίνας

bet365

Η Γεωργία Δαμασιώτη θα ταξιδέψει στο Αμπου Ντάμπι για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα 25αρας στην κολύμβηση.

Είναι μια ξεχωριστή διοργάνωση για την Γεωργία Δαμασιώτη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στο Αμπού Ντάμπι. Για την πρωταθλήτρια του Ωκεανού είναι η πρώτη της συμμετοχή σε τόσο μεγάλο ραντεβού, στην κατηγορία των γυναικών.

Η Γεωργία, ετοιμάζει βαλίτσες και όπως λέει: «Δεν έχω καθόλου άγχος, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη. Προσπαθώ πάντα να μην μεγαλοποιώ τα πράγματα. Χαίρομαι που θα κάνω μόνο ένα αγώνισμα, τα 200μ. πεταλούδα. Ο πρώτος μου στόχος ήταν να πάρω το εισιτήριο της συμμετοχής, να είμαι παρούσα. Δεν το περίμενα να πω την αλήθεια, μου προέκυψε. Τώρα θα προσπαθήσω να κάνω κάτι καλύτερο από αυτό που έκανα στο Βέλγιο».

Στα μέσα Νοεμβρίου (13/11) η 18χρονη Γεωργία Δαμασιώτη αγωνίστηκε στο Λέουβεν του Βελγίου και με χρόνο 2:10.11, κατέρριψε το 2:10.31 της Άννας Ντουντουνάκη το οποίο είχε πετύχει λίγες μέρες νωρίτερα στην Νάπολι. Λίγη ώρα αργότερα η Ντουντουνάκη το πήρε πίσω καθώς τερμάτισε σε 2:09.99 στον αγώνα του ISL στο Αϊντχόφεν της Ολλανδίας. Η Δαμασιώτη κατέρριψε και το ρεκόρ νεανίδων που είχε από το 2003 η Βασιλική Αγγελοπούλου.

Προπονείται με τον πατέρα της, Γιώργο (παλαιός πρωταθλητής και αυτός) ενώ στην ομάδα που την παρακολουθεί και τη γυμνάζει, ανήκουν ακόμη οι Δημήτρης Δαμασιώτης (θείος της), Ηλίας Πανέτης, Κώστας Λεμπέσης και ο γυμναστής Γιάννης Κόκκινος.

Οσον αφορά την προπόνηση με τον πατέρα της, ανέφερε μιλώντας στην ΚΟΕ: «Τα έχουμε ξεκαθαρίσει. Μόλις φεύγουμε από την πισίνα ή το γυμναστήριο, δεν λέμε λέξη για την κολύμβηση. Στο σπίτι συζητάμε για ο,τιδήποτε άλλο. Και είμαστε μια χαρά όλοι».

Η Γεωργία πέρα από τον πρωταθλητισμό, είναι και πρωτοετής στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας της ΑΣΟΕΕ: «Πάντα ήμουν μια άριστη μαθήτρια. Κάτω από 19,5 δεν έπεσα ποτέ. Πέρασα στη δυσκολότερη σχολή της ΑΣΟΕΕ. Ακόμη όμως δεν έχουμε πάρει βιβλία και έτσι δεν μπορώ να διαβάσω, όπως θα ήθελα. Μου αρέσει πάρα πολύ το διάβασμα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η Δαμασιώση όσο θυμάται τον εαυτό της, τον...βρίσκει σε μια πισίνα: «Δοκίμασα και σε άλλα αθλήματα, και βόλεϊ έπαιξα, και μήκος έκανα αλλά με την κολύμβηση «κόλλησα». Περνούσα από τη πρώτη στιγμή πολύ καλά. Δεν με ένοιαζε που σηκωνόμουν στις 5:30 το πρωί να πάω για προπόνηση. Δεν με πίεζε κανένας, μου άρεσε πολύ και το έκανα».

Πρότυπα δεν έχει: «Δεν παρακολουθώ άλλο αθλητή. Κοιτάζω τον εαυτό μου και πώς θα εξελιχθώ. Σκαλί σκαλί θέλω να ανεβαίνω και να πατάω γερά στα πόδια μου. Μέχρι τώρα ήταν η κατηγορία των νεανίδων, τώρα ξεκινάω από τα...βαθιά στις γυναίκες. Και στο Παγκόσμιο όμως θα προσπαθήσω όσο περισσότερο μπορώ να πετύχω το καλύτερο αποτέλεσμα. Όπως κάνω πάντα» είπε ακόμη προσθέτοντας πως μετά το Παγκόσμιο θα προετοιμαστεί για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και μετά στην ανοιχτή πισίνα ώστε να πιάσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Πηγή: ΚΟΕ


 

Τελευταία Νέα