Καράτε: Πέντε Ελληνες διεκδικούν μετάλλια στο Παγκόσμιο κύπελλο της Αθήνας

Newsroom
Καράτε: Πέντε Ελληνες διεκδικούν μετάλλια στο Παγκόσμιο κύπελλο της Αθήνας

bet365

Εξαιρετικές εμφανίσεις από τους Ελληνες καρατέκα στα Λιόσια, διεκδικούν πέντε μετάλλια στο φινάλε του Παγκοσμίου κυπέλλου.

Ακόμα δύο συμμετοχές σε τελικούς εξασφάλισαν οι ελληνίδες αθλήτριες του καράτε στη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου K1 Series A της Αθήνας.

Στον τελικό της κατηγορίας -61κ. προκρίθηκε η Κωνσταντίνα Χρυσοπούλου. Η 18χρονη πρωταθλήτρια πραγματοποίησε ονειρεμένη εμφάνιση και νίκησε κατά σειρά την Ελβετή Μποσάρντ (5-2), την Ιταλίδα Ντέστε (4-1), την Τουρκάλα παγκόσμια πρωταθλήτρια Γκοζουτόκ (4-1), τη Γιαπωνέζα Κουτζούρο (2-0) και στον ημιτελικό ακόμα μία αθλήτρια από την Τουρκία, την Γενέν. Έτσι, θα διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο εναντίον της Σαντάρα Σιμάντα (Ιαπωνία) το απόγευμα της Κυριακής (προγραμματισμένη ώρα έναρξης 14:40).

Στα -50κ. γυναικών η Στελίνα Τζίλια ξεκίνησε με το εντυπωσιακό 8-4 επί της Ρουμάνας Στόιαν, όμως στη συνέχεια αντιμετώπισε το φαβορί της κατηγορίας, Σάρα Τσουτσούμι (Ιαπωνία). Η Ελληνίδα έχασε δύσκολα 1-0, αλλά η Γιαπωνέζα έφτασε έως τον τελικό κι έτσι την «τράβηξε» στα ρεπεσάζ. Εκεί, η Τζίλια νίκησε 8-0 την Κόσγκροουβ (Αγγλία) και 4-1 την Μπάρος (Πορτογαλία) και πέρασε στον «μικρό» τελικό με αντίπαλο μια άλλη πρωταθλήτρια από την Ιαπωνία, την Ρίνκα Ταχάτα (Ιαπωνία) το μεσημέρι (12:00) της Κυριακής.

Έτσι, από τους τελικούς των 14 κατηγοριών σε KATA και KUMITE που διεξάγονται σήμερα, οι πέντε θα έχουν ελληνικό «χρώμα», αφού από την Παρασκευή είχαν εξασφαλίσει θέση στο μεγάλο τελικό η Κέλλυ Κυδωνάκη (+68κ., 13:45), ο Κωνσταντίνος Μαστρογιάννης (-84κ., 13:55) και ο Χάρης Γιαννάκος (-75κ., 14:30).

 

Τελευταία Νέα