Αθλητισμός και υπερηφάνεια

Δημήτρης Πετρούνιας Δημήτρης Πετρούνιας
Αθλητισμός και υπερηφάνεια

bet365

O ψυχολόγος Δημήτρης Πετρούνιας γράφει στο Gazzetta για την Τζωρτζίνα Ξένου, που νίκησε τον καρκίνο και διακρίθηκε στην Τουρκία, αλλά και για το ξεχωριστό βραβείο που πήρε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Γηπέδου Ζωής, Δημήτρης Γιαννακάκης.

Ο αθλητισμός μάς έχει χαρίσει ανεξίτηλες στιγμές υπερηφάνειας. Συνήθως, όμως, προβάλλονται τα πιο δημοφιλή αθλήματα, με αρκετούς σημαντικούς αθλητές με διεθνείς διακρίσεις να μην λαμβάνουν την αναγνώριση που τους αξίζει. Από αυτό εδώ το βήμα θα προσπαθούμε να σας παρουσιάζουμε τους πρωταθλητές που μας κάνουν υπερήφανους διεθνώς, αλλά και ενέργειες όπου προάγουν πολιτισμό μέσω του αθλητισμού.

Γεννημένη Νικήτρια

Η πρωταθλήτρια μας, Τζωρτζίνα Ξένου, πριν λίγες μέρες κατάφερε να κατακτήσει το Ασημένιο Μετάλλιο στην διοργάνωση του "Karate 1 - Series A", που πραγματοποιείται στην Τουρκία, όπου αποτελεί ακόμα μια μεγάλη επιτυχία στην λαμπρή καριέρα της.

Η Τζωρτζίνα Ξένου, πρωταθλήτρια του καράτε, σε ηλικία εντεκάμιση χρόνων αρρωσταίνει σοβαρά και χρειάζεται να δώσει ένα μεγάλο αγώνα: Έναν αγώνα ζωής! Μετά τη νίκη της η μικρή ηρωίδα γυρνάει πίσω στη μεγάλη της αγάπη, τον αθλητισμό, και ειδικότερα στο καράτε, όπου διαπρέπει σε κάθε πρωτάθλημα.

Η ιστορία της Τζωρτζίνας Ξένου μόνο συγκίνηση μπορεί να προκαλέσει. Ήδη στα 11 της ήταν πρωταθλήτρια στο καράτε, μέχρι που διαγνώστηκε με καρκίνο. Αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αργότερα ακολούθησε το επώδυνο στάδιο των χημειοθεραπειών. Η Τζωρτζίνα κατάφερε να βγει νικήτρια από την δυσκολότερη «μάχη» της ζωής της. Μάλιστα, λίγους μήνες μετά το τέλος της περιπέτειάς της, κατάφερε κάτι συγκλονιστικό: να ξαναγίνει πρωταθλήτρια Ελλάδος στο καράτε και μέχρι σήμερα να μας κάνει υπερήφανους παγκοσμίως. Άξιο αναφοράς είναι πως προέρχεται από μια οικογένεια πρωταθλητών όπου οι κατακτήσεις διεθνών τίτλων είναι πια κάτι…συνηθισμένο. Τζωρτζίνα, Διονύση, Στέφανε, Λυδία και Μαρίζα σας ευχαριστούμε!

Η Τζωρτζίνα Ξένου

Το Γήπεδο Ζωής και η παγκόσμια αναγνώρισή του

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής, Δημήτρης Γιαννακάκης, αναδείχθηκε μεγάλος νικητής στα βραβεία Promise Awards 2022 του Παγκόσμιου Οργανισμού Κέντρων Παιδιών και Νέων – World Federation of Youth Clubs, παραλαμβάνοντας το πρώτο βραβείο στην κατηγορία ηγεσίας.

Η διάκριση αυτή αποτελεί σημαντική αναγνώριση του έργου που αναλαμβάνει το Γήπεδο Ζωής, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), με σκοπό την ανάδειξη των δυνατοτήτων των νέων στη χώρα μας, υλοποιώντας το όραμα του CEO του οργανισμού Παναγιώτη Γιαννάκη, να εμπνεύσει τις νέες γενιές και να παρακινήσει τα νέα παιδιά σε έναν υγιή τρόπο ζωής.

Το Γήπεδο Ζωής γεννήθηκε με πρωτοβουλία και ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αποτελεί το αμάλγαμα του οράματος του Πρόεδρου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), Ανδρέα Δρακόπουλου, να βοηθήσει ώστε να δημιουργηθούν ευκαιρίες εξέλιξης για όλα τα παιδιά και τους νέους, ειδικά σε περιοχές με περιορισμένη πρόσβαση. Οι δράσεις και τα προγράμματα του Γηπέδου Ζωής θα στεγαστούν σε ένα νέο εντυπωσιακό κτίριο, το οποίο θα κατασκευαστεί στη Νίκαια. Εκεί, παιδιά ηλικίας 6-17 ετών θα μπορούν να πηγαίνουν καθημερινά μετά το σχολείο, να γευματίζουν, να μελετούν για την επόμενη μέρα, καθώς και να συμμετέχουν σε αθλητικά, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά πρόγραμμα που θα τα βοηθήσουν να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να διαμορφώσουν δυνατό χαρακτήρα.

Ο Δημήτρης Γιαννακάκης, Εκτελεστικός Διευθυντής στο Γήπεδο Ζωής

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Πετρούνιας
Δημήτρης Πετρούνιας

O Δημήτρης Πετρούνιας είναι απόφοιτος του University of East London στο τμήμα Ψυχολογίας, όπου μετέπειτα ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές Κλινικής-Κοινοτικής Ψυχολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. H αγάπη του για τον αθλητισμό τον ώθησε να εξειδικευτεί στην Αθλητική Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Hamilton αλλά και να επιμορφωθεί εξ αποστάσεως στο Barcelona soccer coaches clinic αποκτώντας γνώση, που μετέπειτα αποδείχθηκε πολύτιμη, αποκτώντας και πιστοποίηση προπονητή από την UEFA.

Έχει συνεργαστεί με τον Παναθηναϊκό Α.Ο, είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του Παναθηναϊκού ΑμεΑ, έχει συνεργασία με την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με αναπηρίες για την προετοιμασία των πρωταθλητών στους Παραολυμπιακούς του 2021 στο Τόκιο καθώς και με αρκετούς παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες. Επίσης, είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Giannakis Academy και πλαισιώνει το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ελλάδος Ακρωτηριασμένων. Παράλληλα με τις σπουδές του, επιμορφώνεται συνεχώς σε ψυχομετρικά και διαγνωστικά εργαλεία ώστε να ενισχύσει περαιτέρω την δυναμική συνεργασία του με φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης αλλά και με την Εταιρία Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά, όπου ανήκει στο διοικητικό συμβούλιο.

Τελευταία, ολοκλήρωσε επιτυχώς τις εξειδικεύσεις της Παιδοψυχολογίας-Παιδοψυχιατρικής και του Οικογενειακού Δικαίου για Κοινωνικούς επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και τώρα πλέον επιμορφώνεται στο Life Coaching, ώστε να αποκτήσει νέες μεθόδους μετάδοσης της πληροφορίας σε αθλητές και μαθητές. Έχει βραβευτεί για καινοτομίες όπως την αυτόνομη ξενάγηση και την παρακολούθηση αγώνων από άτομα με περιορισμένη όραση, αλλά και για το πρώτο οικολογικό παραμύθι σε γραφή Μπράιγ. Τέλος, προετοιμάζει να εκδώσει το πρώτο του βιβλίο.