Διονύσης Ξένος: Πάει για το 2ο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε

Newsroom
Διονύσης Ξένος: Πάει για το 2ο σερί χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε

bet365

Ο Διονύσης Ξένος προκρίθηκε στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας και θέλει να πετύχει ό,τι και στην περσινή διοργάνωση στο Πόρετς της Κροατίας.

Οι επιτυχίες για την εθνική ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα καράτε ανδρών-γυναικών στην πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας συνεχίζονται. Ο Διονύσης Ξένος προκρίθηκε στον τελικό των -67κ. και το Σάββατο (28/5, 18:30) θα παίξει για το χρυσό μετάλλιο.

Ο 26χρονος πρωταθλητής του ΑΣ Οδυσσέας, θα έχει την ευκαιρία να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία, καθώς τέτοιες ημέρες πέρυσι γινόταν πρωταθλητής Ευρώπης στο Πόρετς της Κροατίας, επικρατώντας στον τελικό του Ρώσου, Εβγκένι Πλαχούτιν.

Ο Διονύσης Ξένος αρχικά σήμερα νίκησε τον Εσθονό, Μάρκους Ογιάλα Ταν με 5-0, στη συνέχεια τον Κροάτη Μπόραν Μπέρακ με 4-1 και στη συνέχεια τον Ουκρανο, Χνατ Πακ με 3-2, εξασφαλίζοντας θέση στα ημιτελικά. Εκεί βρήκε απέναντί του τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή, Στέβεν Ντακόστα και επικρατώντας με 1-0 έκλεισε θέση στον τελικό της κατηγορίας του, περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό του.

Ήδη από χθες (25/5) οι Βίκυ Πανετσίδου και Κέλλυ Κυδωνάκη προκρίθηκαν στον μικρό τελικό των κατηγοριών τους και το πρωί του Σαββάτου (28/5) θα διεκδικήσουν το χάλκινο μετάλλιο.

Για το χάλκινo μετάλλιο ο Στέφανος Ξένος

Ο αδελφός του Διονύση Ξένου, ο Στέφανος θα διεκδικήσει το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία του. Ο 22χρονος πρωταθλητής των -60kg ήταν για ακόμα μία διοργάνωση εντυπωσιακός, κερδίζοντας το pool του με νίκες επί των Ντουγιάκοβιτς (Βοσνία, 5-0), Ντράμπεκ (Τσεχία, 3-0) και Αρίφι (Αλβανία, 2-0). Στον ημιτελικό ηττήθηκε από τον Τούρκο Σαμντάν και έτσι θα παίξει απευθείας στον «μικρό» τελικό εναντίον του Γερμανού Φλόριαν Χάας, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (29/5).

* Την 7η θέση στην Ευρώπη, την καλύτερη της καριέρας της, κατέκτησε η Μαρία Στόλη (-55kg). Η πρωταθλήτρια από την Ηγουμενίτσα νίκησε τη Λίρισμαν (Εσθονία) και τη Σέρερ (Ελβετία), έχασε στους προημιτελικούς από την Γκοράνοβα (Βουλγαρία) και στα ρεπεσάζ από την Κόνελ (Σκωτία).

* Σήμερα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα γυναικών και η 18χρονη Στελίνα Τζίλια η οποία στον πρώτο της αγώνα για την κατηγορία -50kg ηττήθηκε από την Αχμέτοβιτς (Βοσνία)

*Στους «16» της διοργάνωσης με νίκη 3-1 επί της Σερβίας προκρίθηκε το ομαδικό Κούμιτε, με τους Γιώργο Τζάνο, Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη, Χάρη Γιαννακό και Διονύση Ξένο. Αύριο αντιμετωπίζει την Κύπρο για μια θέση στους προημιτελικούς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα