Ιστιοπλοΐα: Η εκδήλωση της ΕΙΟ για το «Αλμα Ζωής»

Newsroom
Ιστιοπλοΐα: Η εκδήλωση της ΕΙΟ για το «Αλμα Ζωής»

bet365

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η δράση της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στο «Athens International Sailing Center» στη Ναυταθλητική μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Η εκδήλωση ήταν υπό την αιγίδα της World Sailing και με αφορμή τον εορτασμό του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Γυναικών – Steering the course σε συνδιοργάνωση με τον Ναυτικό Όμιλο «Ιστιοπλοΐα για όλους» Sailability Hellas.

Το πρόγραμμα απευθυνόταν σε μαμάδες και κόρες, νεαρές και έφηβες γυναίκες που θέλουν να ζήσουν την υπέροχη εμπειρία της ιστιοπλοΐας.

Η πρόεδρος της Ε.Ι.Ο. Νίκη Αναστασίου καλωσόρισε τις συμμετέχουσες και ευχαρίστησε την εμπνευστή του προγράμματος, χάλκινη Ολυμπιονίκη Σοφία Παπαδοπούλου, τους συν-διοργανωτές ομίλους, υποστηρικτές και χορηγούς.

Η δράση ήταν αφιερωμένη στις Γυναίκες του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναίκες με Καρκίνο του Μαστού Άλμα Ζωής. Η Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού Παρασκευή Μιχαλοπούλου αναφέρθηκε στην έγκαιρη πρόληψη και διάγνωση για τον καρκίνο του Μαστού.

Στην δράση συμμετείχαν η Αντιπρόεδρος Μαργαρίτα Χρυσάνθου Πιτερού, το μέλος Πάολα Γιαννοπούλου και οι Survivors, οι οποίες γνώρισαν το άθλημα και έζησαν την μοναδική εμπειρία να ταξιδέψουν με καταξιωμένες αθλήτριες της ιστιοπλοΐας.

Η δράση εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού Be Active και στο πρόγραμμα της Ελλάδας Be Active Hellas που εκπονεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού και προέδρου Γεώργιου Μαυρωτά και τον Εθνικό Συντονιστή – National Coordinating Body for the European Week of Sport του προγράμματος Διονύση Καρακάση.

Ο ΟΠΑΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΑΛΛΟΣ του Δήμου Καλλιθέας με τον πρόεδρο κ. Μανώλη Κωστάκη ενίσχυσε οικονομικά στην υλοποίηση των αναμνηστικών και διαφημιστικών της δράσης.
Την συνδιοργάνωση της δράσης ανέλαβε ο Ναυτικός Όμιλος Ιστιοπλοΐα για Όλους – Sailability Hellas με την πρόεδρο Κική Βεντούρη , τον αντιπρόεδρο κ. Σάββα Ασλανίδη, την έφορο Άννα Μαρία Szuberla, την ταμία Δέσποινα Κνηθάκη , τον αθλητή και πρωταθλητή του ομίλου Στράτο Αχλάτη – εκπροσώπου των αθλητών στο ΔΣ της ΕΙΟ, την αθλήτρια του ομίλου Βαρβάρα Τσότσου που εκπαίδευσε τα μικρά παιδιά στους ναυτικούς κόμπους και τον προπονητή του ομίλου Μάνο Καραμάνη.

Μαυρωτάς σε ιστιοπλοικο

Ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΙΟ και προπονητής Αναστάσιος Μπουντούρης, συμμετείχε στην καθοδήγηση και διεξαγωγή της δράσης μέσα στη θάλασσα.

Συνεργάστηκαν οι παρακάτω όμιλοι: Ν.Ο.Τ.Κ., με τον έφορο Ιστιοπλοΐας Βασίλη Παπαδόπουλο και το μέλος Γιώργο Γουλιέλμο, Ν.Ο.Ε.Φ., με τον ιδιοκτήτη του σκάφους ανοιχτής θαλάσσης Δημήτρη Κουτσούκο, Ν.Ο.ΕΛΛΑΔΟΣ, Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ και ΣΕΑΝΑΤΚ παραχωρώντας σκάφη των ομίλων τους.

Στην διεξαγωγή της δράσης συμμετείχαν οι πρώην και νυν αθλήτριες: H Κατερίνα Γιακουμίδου OLY, η παγκόσμια πρωταθλήτρια Τάνια Δανέζη, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Άννα Μαρία Μπουγιούρη, οι πρωταθλήτριες Παναγιώτα Μηλιώνη, Ελίνα Βλουτόγλου, Μαρία Χριστίνα Κοντογιαννοπούλου, Μαρία Παπαναγιώτου, η Μεταξία Γώγου, η Άννα Μαρία Κασιμάτη και η αθλήτρια Καλλιόπη Κελαϊδη.

Την δράση υποστήριξαν :

Η Hope Genesis με τον πρόεδρο Στέφανο Χανδακά OLY, αντιπρόεδρο Α’ της ΕΙΟ και την Εύα Παπαδάκη Project Manager ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους σχετικά με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα.

Η ADHD Hellas με την πρόεδρο Σοφία Δρόσου, τον Κωνσταντίνο Αθανασίου και εθελοντές που συμμετείχαν ενεργά και ενημέρωναν για το θέμα των ανθρώπων με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.

Το Safe Water Sports ενημέρωσε για το σκοπό του Οργανισμού και για τους κανόνες ασφάλειας στο νερό και σε θαλάσσιες δραστηριότητες. Οι μικροί φίλοι ενημερώθηκαν για τα παραπάνω μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που παρουσίασε η υπεύθυνη Ελίζα Καραμπετιάν Νικοτιάν.

Στη δράση παραβρέθηκαν και στήριξαν ενεργά μέσω των χορηγών τους Arla Protein & Βίκος νερά, το γυναικείο σωματείο Πετοσφαίρισης ΑΓΣ Άρτεμις Κορυδαλλού «Ομάδα έξω από τις γραμμές» με τον επίτιμο Πρόεδρο κ. Σαραντέα και αθλήτριες της ομάδας.


 

Τελευταία Νέα