Ιστιοπλοΐα: Στο κόλπο για τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Οπτιμιστ δύο αθλητές

Newsroom
Ιστιοπλοΐα: Στο κόλπο για τα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Οπτιμιστ δύο αθλητές

bet365

Στην τελική ευθεία έχει μπει στη Δανία το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της κατηγορίας Οπτιμιστ και οι Ελληνες ιστιοπλόοι συνεχίζουν τις θαυμάσιες εμφανίσεις τους διεκδικώντας μέχρι και δυο μετάλλια.

Στα αγόρια ο Ιάσωνας Παναγόπουλος χρεώθηκε με 49 βαθμούς ποινής στην 7η ιστιοδρομία (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη) και στην 8η κατέλαβε την 2η θέση. Έτσι, με 24 βαθμούς ο αθλητής του Α.Ν.Ο.Γ. είναι 2ος πίσω από τον Ιταλό Α. Μπριγκέτι ο οποίος έχει 22 βαθμούς.

Ο Στέφανος Σαμαράς του Ν.Α.Ο. Μάτι έπεσε στην 11η θέση με 62 βαθμούς (36 και 41 αντίστοιχα) και κοντά του στην 13η θέση είναι ο Ερωτόκριτος Νικόλαος Κομιανός του Ν.Ο. Κατοίκων Βουλιαγμένης με 66 βαθμούς και στην 17η ο Λεωνίδας Σέχου του Ν.Ο. Καλαμακίου με 80 βαθμούς.

Είναι μεγάλη ιστορία και οι 4 Ελληνες ιστιοπλόοι να φιγουράρουν στην πρώτη 20άδα μεταξύ 142 σκαφών από 41 χώρες. Το πρωτάθλημα είναι open και συμμετέχουν αθλητές από παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος όπως είναι η Βραζιλία, η Αργεντινή, οι Η.Π.Α., ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία κι άλλες.

Στα κορίτσια η Αθηνά Σουλιώτη τερμάτισε 4η στην 7η κούρσα, αλλά στην 8η ήταν 47η (την αφαίρεσε ως τη χειρότερη) και με 54 βαθμούς είναι 5η στη γενική και 4η στην Ευρώπη.
Η ιστιοπλόος του Ν.Ο.Π. Φαλήρου βρίσκεται, πάντως, πολύ κοντά στην 2η Γερμανίδα Κ. Σίγκε που έχει 44 βαθμούς και την 3η Γαλλίδα Π. Λεσκάν η οποία έχει 53 βαθμούς.

Η Φραγκίσκη Κοσμά του ίδιου ομίλου είναι 21η με 116 βαθμούς και η Ελένη Χλόη Νόρτον του Ολυμπιακού είναι 56η με 202 βαθμούς. Αγωνίζονται 111 σκάφη από 41 χώρες.


 

Τελευταία Νέα