AEGEAN 600: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα

Newsroom
AEGEAN 600: Όλα έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα

bet365

Οι τελευταίες ετοιμασίες απομένουν για την εκκίνηση του «AEGEAN 600», που θα δοθεί την Κυριακή (10/7) στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο

Στην πανέμορφη Olympic Marine του Λαυρίου ελλιμενίζονται τα περισσότερα από τα σκάφη που θα πάρουν μέρος στο εφετινό «AEGEAN 600».

Η ατμόσφαιρα είναι εορταστική με τα πληρώματα να τεστάρουν τον εξοπλισμό τους ώστε να είναι πανέτοιμα για ένα αγώνα που, όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, «διαφημίζει το Αιγαίο και την Ελλάδα». Η εκκίνηση του αγώνα του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουλίου, στη θαλάσσια περιοχή μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένουν οι καιρικές συνθήκες καθώς το Αιγαίο Πέλαγος είναι απρόβλεπτο και οι συνθήκες που επικρατούν, εδώ και χιλιετίες, είναι ιδιαίτερες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιστιοπλόοι που πήραν μέρος στην περσινή διοργάνωση χαρακτήρισαν το «AEGEAN 600» έναν «αγώνα γεμάτο προκλήσεις». Εφέτος θα πάρουν μέρος 30 σκάφη από 13 χώρες. Σε αυτά επιβαίνουν περισσότεροι από 250 ιστιοπλόοι.

«Για άλλη μια χρονιά το Αιγαίο πέλαγος με χιλιετίες ιστορίας, παράδοσης και πολιτισμού, θα αποτελέσει την «πρωτεύουσα» της μεσογειακής ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης. Αρκετά από τα καλύτερα σκάφη της Μεσογείου, όπως φαίνεται από τις συμμετοχές στον Αγώνα, θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση του Π.Ο.Ι.Α.Θ. «AEGEAN 600» και θα διαφημίσουν για ακόμα μία φορά τις ομορφιές του αρχιπελάγους και της χώρας μας σε όλο τον κόσμο. Βασική φιλοσοφία μας είναι η εξωστρέφεια της χώρας και ως Υφυπουργείο Αθλητισμού στηρίζουμε αταλάντευτα την διεκδίκηση και διοργάνωση σπουδαίων διεθνών διοργανώσεων.

Όχι μόνο για την αθλητική ανάπτυξη, αλλά και για τα ποικίλα εθνικά οφέλη της σύνδεσης του αθλητισμού με τον τουρισμό, την οικονομία και την κοινωνία. Η Ελλάδα μας αλλάζει και έχει επιστρέψει δυναμικά στην θέση που της αρμόζει στον παγκόσμιο αθλητικό χάρτη», δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

aegean 600

Τεχνικός Διευθυντής της διοργάνωσης θα είναι ένας από τους καλύτερους Race Officers στον κόσμο, ο Αθανάσιος (Σούλης) Παπαντωνίου, με εμπειρία από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις. Από ελληνικής πλευράς το μεγαλύτερο σκάφος είναι το «Optimum S – Samos SteamShip» με κυβερνήτες τους Περικλή Λιβά και Νίκο Λάζο και ένα έμπειρο πλήρωμα που αποτελείται από ένα συνδυασμό πρωταθλητών τριγώνου και ανοικτής θάλασσας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχει και η κατηγορία Double Handed. Σε αυτή την κατηγορία θα πάρουν μέρος δύο σκάφη ελληνικά και δύο από το εξωτερικό. Σε κάθε ιστιοφόρο βρίσκονται δύο ιστιοπλόοι, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες μίας ιστιοδρομίας που μπορεί να διαρκέσει ακόμη και πέντε ημέρες.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα