Καραγεώργου: «Δούλεψα πολύ για το πρώτο μου ευρωπαϊκό μετάλλιο»

Newsroom
Καραγεώργου: «Δούλεψα πολύ για το πρώτο μου ευρωπαϊκό μετάλλιο»

bet365

Στα 17 τους χρόνια οι Ευαγγελία Καραγεώργου και Μαρία Χριστίνα Μένη κατέκτησαν το ασημένιο και το χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Πολωνίας, στη κατηγορία ILCA 4 στην ιστιοπλοΐα.

«Ήταν το πρώτο μου μετάλλιο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν το κρύβω ότι το περίμενα, διότι έχω δουλέψει πάρα πολύ σκληρά», δήλωσε η Καραγεώργου για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και πρόσθεσε: «Ο αγώνας ήταν δύσκολος, διότι δεν είχε πολύ αέρα. Σημασία έχει, όμως, ότι τα καταφέραμε. Και είμαι πολύ ικανοποιημένη διότι όλα τα παιδιά τα δώσαμε όλα και πήγαμε πολύ καλά. Διαθέτουμε εξαιρετική ομάδα και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον το επίπεδο θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά».

Η ιστιοπλόος του Ν.Ο Βουλιαγμένης τελείωσε την Β’ Λυκείου με 19,5, έχει βάλει πλώρη για την Ιατρική και είναι αποφασισμένη να συνδυάσει τις σπουδές με τον πρωταθλητισμό. Είπε σχετικά: «Όλα γίνονται αρκεί να το θέλεις πραγματικά και να το έχεις βάλει σκοπό. Έχω δίπλα μου τους γονείς μου που κάνουν τα πάντα για να μπορώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερη και στο σχολείο και στην ιστιοπλοΐα και γι’ αυτό τους αφιερώνω το μετάλλιό μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και η Μαρία Χριστίνα Μένη του Ν.Α.Ο. Βούλας: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη, διότι προσπάθησα πολύ και στο τέλος δικαιώθηκα. Ο αγώνας ήταν απαιτητικός και το επίπεδο υψηλό, αλλά ανταποκριθήκαμε. Χάρηκα που κι άλλα παιδιά μπήκαν στην δεκάδα. Η ομάδα μας έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Οι Ελληνες ιστιοπλόοι είναι ταλαντούχοι και το έχουν αποδείξει σε πολλούς διεθνείς αγώνες. Το μέλλον τους ανήκει. Ασφαλώς χρειάζεται τεράστια δουλειά απ’ όλους. Διαφορετικά δεν γίνεται. Δεν είναι εύκολο να συνδυαστεί το σχολείο με τον πρωταθλητισμό, όμως αισθάνομαι δυνατή και θα συνεχίσω. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, τον όμιλό μου και όλους τους δικούς μου ανθρώπους που είναι δίπλα μου».

 

Τελευταία Νέα