Οι πρώτες «ναυμαχίες» του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου

Οι πρώτες «ναυμαχίες» του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου

bet365

Στη γενική κατάταξη των Performance νικητής ήταν το «OPTIMUM 3 Samos Steamship».

Με τους ανέμους να εναλλάσσονται και τη μπουνάτσα να καιροφυλακτεί τα σκάφη του «54ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» ολοκλήρωσαν την πρώτη ιστιοδρομία του ιστορικού αγώνα και βρίσκονται στο Νειμποριό της πανέμορφης Χώρας της Άνδρου.

Πρώτο στο λιμάνι ήρθε το «BULLET TOTAL», ύστερα από μία σκληρή μονομαχία πλώρη με πλώρη με το «OPTIMUM 3 Samos Steamship». Το «OPTIMUM 3 Samos Steamship» ήταν ο μεγάλος νικητής της πρώτης ιστιοδρομίας καθώς πρώτευσε στη γενική κατάταξη των Performance.

Την τριάδα στα αγωνιστικά σκάφη συμπληρώνει το ιστιοφόρο των ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή «VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg».

«Ήταν μία δύσκολη κούρσα με πολλές αλλαγές καθώς δεν υπήρχε σε κάποια σημεία αέρας. Δώσαμε μεγάλη μάχη για να καταφέρουμε να τερματίσουμε πρώτοι και τα καταφέραμε, με ελάχιστη διαφορά. Ο συναγωνισμός ήταν μέχρι τα τελευταία μέτρα. Περιμένουμε τη δεύτερη κούρσα για να δούμε πως θα διαμορφωθεί η βαθμολογία», δήλωσε ο ολυμπιονίκης Δημήτρης Δεληγιάννης, συγκυβερνήτης του «BULLET TOTAL».

Στη γενική κατάταξη των Performance νικητής ήταν το «OPTIMUM 3 Samos Steamship». «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για ακόμα μία χρονιά βρισκόμαστε στον αγώνα της Άνδρου. Για εμάς τους ιστιοπλόους είναι μια διοργάνωση – πρόκληση γιατί οι συνθήκες είναι πάντα απαιτητικές.

Αυτή τη φορά είχαμε πολλές δυσκολίες κοντά στην Άνδρο και μέχρι τον τερματισμό όπου έπειτα από την κούραση όλης της ημέρας έπρεπε να κάνουμε συνεχώς αλλαγές πανιών προκειμένου να υπερισχύσουμε στην μάχη του Line Honors με το άλλο 52άρι σκάφος. Μπορεί να χάσαμε την κανονιά αλλά το αποτέλεσμα στη γενική κατάταξη δικαιώνει την προσπάθεια του πληρώματος», υπογράμμισε ο Χάρης Μαυρογεώργης, εκ των κυβερνητών του «OPTIMUM 3 Samos Steamship».

Δεύτερο στα Performance ήρθε το «BULLET TOTAL» και τρίτο το σκάφος των ολυμπιονικών Τάκη Μάντη – Παύλου Καγιαλή «VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg». «Ήταν μία ιστιοδρομία για τα γρήγορα σκάφη. Τα πιο αργά δεν πρόλαβαν τον αέρα. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε στους τρεις πρώτους. Περιμένουμε την αυριανή ιστιοδρομία από την οποία θα κριθεί και ο τελικός νικητής του αγώνα της Άνδρου», τόνισε ο Παύλος Καγιαλής. Την Κυριακή αναμένεται να διεξαχθεί η δεύτερη ιστιοδρομία από την Άνδρο μέχρι το Δύσβατο.

Ο αγώνας διοργανώνεται από τον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου (ΝΟΑ) και τον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος (ΝΟΕ), και μέρος από τα έσοδα θα διατεθούν στους πυρόπληκτους.

Τα αποτελέσματα:
Performance
OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος)
BULLET TOTAL (Νίκος Σινούρης – Δημήτρης Δεληγιάννης)
VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)
Performance 1
OPTIMUM 3 Samos Steamship (Χάρης Μαυρογεώργης – Βαγγέλης Νικολόπουλος)
BULLET TOTAL (Νίκος Σινούρης – Δημήτρης Δεληγιάννης)
VELOS Eurobank Private Bank Luxembourg (Τάκης Μάντης – Παύλος Καγιαλής)
Performance 2
ARISTOFANI UK P&I Club and UK Defence Club (Στελίος Νούτσος)
APIDALOS NAFS Intl. Maritime Services (Παύλος Κούρκουλος)
PEGA Musto Goulandris Bross (Δημήτρης Αλεβιζάκης)
SPORT
POSEIDON (Φ. Ταμβακάκης)
GIORGIO FURUNO Euroseas – Eurodry (Μάνθος – Πίττας)
UTOPIA (Κ. Μπαστιάνος)

NEWS FEED