AEGEAN 600: Μπροστά στο Ναό του Ποσειδώνα η εκκίνηση

AEGEAN 600: Μπροστά στο Ναό του Ποσειδώνα η εκκίνηση

bet365

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για τον ιστιοπλοϊκό αγώνα 600 ν.μ. «AEGEAN 600» που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Όμιλος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Αττικής.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την εκκίνηση του "AEGEAN 600" που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Αυτή θα δοθεί μπροστά από τον Ναό του Ποσειδώνα και αναμένεται να συμμετάσχουν στον αγώνα 40 ιστιοφόρα από 16 χώρες. Την εκκίνηση θα δώσει, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο υφυπουργός πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η Οργανωτική Επιτροπή διοργάνωσε χθες για τους αγωνιζόμενους σεμινάριο ασφαλείας . Το σεμινάριο περιελάμβανε οδηγίες για πρώτες βοήθειες, ασφάλεια, επικοινωνία και διάσωση στη θάλασσα.

Οι αγωνιζόμενοι θα πάρουν αναλυτικές καιρικές προβλέψεις εστιασμένες στα δύσκολα περάσματα του Αιγαίου ώστε να προγραμματίσουν έγκαιρα την τακτική τους και να χαρούν τον αγώνα.

Στη διοργάνωση θα πάρουν μέρος και σκάφη με περισσότερους από 15 ιστιοπλόους αλλά και οκτώ που θα πλεύσουν στο Αιγαίο με πλήρωμα δύο άτομα. Πρόκειται για την κατηγορία double handed.

Οι δυσκολίες σε αυτή την κατηγορία είναι μεγάλες καθώς πρόκειται για μία πολυήμερη διαδρομή και οι ανθρώπινες δυνατότητες φτάνουν στα όριά τους.

 

Τελευταία Νέα