Ιππασία: Στην έκτη θέση ο Τουλούπης στο grand prix της Βαρσοβίας

Newsroom
Ιππασία: Στην έκτη θέση ο Τουλούπης στο grand prix της Βαρσοβίας

bet365

Την 6η θέση κατέλαβε ο Αγγελος Τουλούπης με τον Lord Mexx στον αγώνα CSIO4* στην Βαρσοβία της Πολωνίας, ο οποίος αποτελεί και τον Τελικό της σειράς Κυπέλλου Εθνών Longines EEF Series 2022.

Ο Άγγελος Τουλούπης με τον Lord Μexx πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση στο αγώνισμα Grand Prix υπερπήδησης εμποδίων ύψους 1.55μ. στην ιππασία.

Στον αγώνα που διεξήχθη στη Βαρσοβία, έκανε φανταστική διπλή άπταιστη διαδρομή και χρόνο 42,02 κατέλαβε την 6η θέση σε σύνολο 50 ιππέων και αμαζόνων ανάμεσα στους καλύτερους της Ευρώπης.

Ο Τουλούπης παραμένει και για τον Αύγουστο 2022 ο Έλληνας αθλητής με την υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη Longines Ranking List στο Νο 121 της κατάταξης με 1.315 βαθμούς, ενώ μετά την επιτυχία του στη Βαρσοβία αναμένεται να ανέβει και άλλο στην κατάταξη που θα δημοσιευθεί για τον Σεπτέμβριο 2022.

Μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και την ιστορική 19η θέση της Ιόλης Μυτιληναίου στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υπερπήδησης Εμποδίων τον Αύγουστο στο Herning της Δανίας, η Ελληνίδα αμαζόνα, που έχει εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους ιππείς του κόσμου, ανέβηκε 23 θέσεις και βρίσκεται πλέον στο Νο 133 της παγκόσμιας κατάταξης Longines Ranking List με 1260 βαθμούς και αναμένεται να ανέβει και άλλο στους επόμενους μήνες.

Στην ίδια κατάταξη του Αυγούστου 2022, στους πρώτους 1000 αθλητές βρίσκονται δύο ακόμη Έλληνες αθλητές, που σημείωσαν επιτυχίες φέτος το καλοκαίρι. Πιο συγκεκριμένα, ο Κρίτων Ζαφειρόπουλος βρίσκεται στο Νο 890 της κατάταξης με 175 βαθμούς και ο Γιάννης Σκανδάλης στο Νο 909 με 173 βαθμούς.

 

Τελευταία Νέα