H χρυσή ενδεκάδα της έκθεσης «Αυτοκίνηση Anytime 2019»

Πέτρος Σηφαλάκης
Δεκάδες πανελλαδικές πρεμιέρες νέων μοντέλων, μεταξύ των οποίων και πολλά υβριδικά και ηλεκτρικά, αναμένουν τους επισκέπτες της έκθεσης αυτοκινήτου στην Αθήνα από τις 9 έως τις 17 Νοεμβρίου.

Πάνω από 30 νέα μοντέλα, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα υπάρχουν στα περίπτερα της έκθεσης «Αυτοκίνηση Anytime 2019» στο Ολυμπιακό Ακίνητο Ξιφασκίας, πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού. H έκθεση ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 10 το πρωί του Σαββάτου, 9 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή, 17 Νοεμβρίου. Τα ωράρια είναι για μεν τις καθημερινές από τις 15.00 η ώρα το μεσημέρι έως τις 21.00 η ώρα το βράδυ και για τα δύο Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί έως τις 21.00 η ώρα το βράδυ.

Αν κρίνουμε από τις επίσημες ανακοινώσεις των διοργανωτών, θα πρόκειται για την καλύτερη και «πλουσιότερη» έκθεση αυτοκινήτου εδώ και πολλά χρόνια και θα θυμίζει λαμπερές εποχές προ κρίσης, όταν ταξινομούνταν στη χώρα μας κατά μέσο όρο 250.000 έως σχεδόν 300.000 καινούρια Ι.Χ. ετησίως. Πρέπει να υπογραμμίσουμε επίσης, ότι για πρώτη φορά θα δούμε σε μία έκθεση του κλάδου επί ελληνικού εδάφους τόσες πολλές πρεμιέρες ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων. Αυτό δεν είναι περίεργο, αφού η ηλεκτροκίνηση βρίσκεται πλέον προ των πυλών και στη χώρα μας, όπου αναμένεται να λανσαριστούν εντός του 2020 περίπου 20 νέα μοντέλα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Το gazzetta επέλεξε και παρουσιάζει τη «χρυσή ενδεκάδα» της εφετινής έκθεσης «Αυτοκίνηση Αnytime 2019». Μεγάλες εκπλήξεις ετοιμάζει πάντως και η Mercedes με τέσσερα μοντέλα προηγμένης τεχνολογίας, τα οποία δεν θέλει να αποκαλύψει πριν τα εγκαίνια της έκθεσης!

DS3 Crossback E-Tense

To DS3 Crossback, όπως και όλα τα μοντέλα της DS είναι τεχνολογικά προηγμένα οπότε για να ολοκληρωθεί η γκάμα, θα πρέπει να δούμε και ένα ηλεκτρικό! Το DS3 Crossback E-Tense θα έχει αυτό το ρόλο, με ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα και αυτονομία στα 300 χλμ, σύμφωνα με το πρότυπο του WLTP.

Fiat 500X Sport

Ένα 500X με σπορ γονίδια, αλλά κυρίως, πολύ όμορφη εμφάνιση θα μας παρουσιάσει η Fiat. Οι κινητήρες παραμένουν οι ίδιοι με της υπόλοιπης γκάμας (έως 150 ίππους απόδοση) όμως οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, οι μεγάλες ζάντες αλουμινίου και η αναθεωρημένη ανάρτηση το κάνουν να διαφέρει σημαντικά από τα «αδερφάκια» του. Θα διατίθεται και με το πολύ καλό κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DCT.

Hyundai i10

Το μικρό μοντέλο της Hyundai έχει αποδείξει την αξία του μέσα από δύο γενιές και κάθε φορά φροντίζει να τονίζει το εξαιρετικό deal που κάνεις, αγοράζοντάς το. Το καινούργιο i10 τρίτης γενιάς είναι ένα κουκλί μέσα-έξω, με μεγάλους χώρους και δύο αποδοτικούς βενζινοκινητήρες, με 67 και 84 ίππους από 1.0 λίτρο και 1.2 λίτρα κυβισμού αντίστοιχα.

KIA XCeed

Με την KIA συνεχίζουμε να... τρίβουμε τα μάτια μας, κάθε φορά που παρουσιάζει νέο μοντέλο. Το κάναμε με το νέο Ceed, αλλά και με το πιο περιπετειώδες XCeed που έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος (18,4 cm), προστατευτικά πλαστικά και ένα στυλ crossover για όποιον του αρέσει οπτικά ή όποιον θέλει να μην βάζει κατευθείαν όπισθεν μόλις δει χωματόδρομο. Θα διατίθεται με κινητήρες έως και 204 άλογα.

Mazda CX-30

Ύστερα από πολλά χρόνια, η Mazda επιστρέφει στην ελληνική αγορά και θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα μοντέλα της στην έκθεση του Ελληνικού! Ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται και το ολοκαίνουργιο CX-30, ένα κόμπακτ SUV με σύγχρονους κινητήρες, ήπια υβριδική τεχνολογία και νεανική εμφάνιση που έχει στόχο να κερδίσει μέρος των πωλήσεων από την πολύ δημοφιλή κατηγορία.

MINI Cooper SE

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της MINI διατίθεται με το κινητήριο σύνολο της BMW i3S και θέλει να δώσει τη lifestyle φιλοσοφία που παραδοσιακά πρεσβεύει η φίρμα, με μία νότα σύγχρονης τεχνολογίας μηδενικών ρύπων. Έχει κινητήρα 184 ίππων και 270 Nm ροπή,ς επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 7,3 δευτερόλεπτα και η αυτονομία που ανακοινώνει η MINI είναι 270 χλμ.

Opel Corsa

Το Corsa της Opel είναι από τα αγαπημένα μας μοντέλα στην Ελλάδα. Πλέον το γνωρίζουμε ως Corsa F στην έκτη του γενιά και είναι πολύ όμορφο, σύγχρονο σε κάθε επίπεδο και με αποδοτικούς κινητήρες κάτω από το καπό του, ισχύος έως και 130 ίππων. Τεχνολογικά διαθέτει όλα όσα περιμένουμε σε επίπεδο συνδεσιμότητας και το νέο ηλεκτρικό Corsa-e, θα μας απασχολήσει αρκετά στο μέλλον.

Peugeot 208

Το Peugeot 208 στη σημερινή του γενιά καταφέρνει ακόμη να σημειώνει πολύ καλό επίπεδο πωλήσεων στη χώρα μας, παρά τα χρόνια στην πλάτη της. Το νέο ωστόσο, έχει εντυπωσιακό σχεδιασμό, την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον όμιλο PSA και ένα εσωτερικό που το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό! Θα έχει κινητήρες έως 130 ίππων αλλά και ηλεκτρική έκδοση, που επίσης θα βρίσκεται στην έκθεση του Ελληνικού.

Renault Clio

Το ολοκαίνουργιο Clio ανανεώθηκε εξωτερικά και πλέον ανήκει στα εντυπωσιακότερα σχήματα της κατηγορίας, απέκτησε ένα εσωτερικό υψηλών προδιαγραφών σε τεχνολογία και εμφάνιση, αλλά και πολλές εκδόσεις εξοπλισμού για κάθε γούστο! Οι κινητήρες έχουν και σε αυτή την περίπτωση, απόδοση έως 130 ίππους.

Volkswagen Golf

Το εμβληματικό μοντέλο της Volkswagen παρουσιάστηκε στην όγδοη γενιά του, με πέντε υβριδικές εκδόσεις και τεχνολογία σε κάθε επίπεδο. Το εσωτερικό του έχει περισσότερο εξοπλισμό από ποτέ και το ψηφιακό του ταπεραμέντο αναδεικνύεται σε κάθε του εκατοστό! Επίσης, θα υπάρχουν και δύο ολοκαίνουργιοι τετρακύλινδροι ντίζελ κινητήρες, στους 115 και 150 ίππους.

Volvo XC40 T3 Geartronic

To μικρότερο SUV της Volvo, στην έκδοση T3 με τον τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα των 163 ίππων και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων Geartronic των οκτώ σχέσεων, γίνεται μια από τις καλύτερες επιλογές που υπάρχουν στην αγορά για όποιον αναζητά ένα άνετο, όμορφο, πλήρες τεχνολογίας και γεμάτο ασφάλεια SUV που κυριολεκτικά, τα... κάνει όλα!